در انتظار افزایش قیمت گوشت باشیم؟
رییس شورای تامین دام کشور گفت: دامپروری در ۱۰ استان کشور در حالت اضطرار کم آبی قرار دارد که شامل، دست کم ۶ میلیون راس دام سبک می شود که از این تعداد در ماه های آینده ۲ میلیون راس تقریبا بدون آب و خوراک می مانند.
منصور پوریان، رییس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه شاهد تشدید خشکسالی در سالجاری هستیم، اظهار کرد: تاثیر خشکسالی بر صنعت دامپروری بسیار بیش از آن است که تصور می شد تا جایی که تبدیل به تهدید برای حیات این صنعت در برخی از استان های کشور شده است.
وی ادامه داد: بر اساس برآوردهای ما صنعت دامپروری در ۱۰ استان کشور در حالت اضطرار کم آبی قرار دارد.
پوریان تعداد دام های این استان ها را بیش از ۶ میلیون راس اعلام کرد و افزود: از ۶ میلیون راس دام در این استان ها ۲ میلیون راس بدون آب و خوراک خواهند ماند که اکثرا دام کوچک هستند.
به گفته پوریان؛ حالت اضطرار از استان خوزستان آغاز خواهد شد، چراکه آمار نشان می دهد، آورد حوضههای آبریز خوزستان از ابتدای سال آبی یعنی از مهرماه تا کنون، نسبت به میانگین بلندمدت ۳۴ درصد کاهش دارد و شرایط در حوضه کرخه به مراتب بدتر است و آورد این حوضه کاهش ۵۸ درصدی داشته است، در حالی که حوضه کرخه از بزرگترین مناطق پرورش دام کوچک کشور است.
وی با بیان اینکه در سایر مناطق کشور نیز دام ها بیش از ظرفیت مراتع هستند، گفت: خشکسالی حتی مراتع مناطق پر باران کشور را تحت تاثیر قرار داده و مراتع در این مناطق نیز پاسخگوی چرای دام ها نیستند و در برخی از آن ها تعداد دام ها بیش از ظرفیت مراتع است.
پوریان با اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس درباره تاثیر خشکسالی جاری بر صنعت دامپروری کشور، اظهار کرد: بهمن ماه سال گذشته مرکز پژوهش های مجلس طی گزارشی با عنوان افول صنعتی دامپروری کشور نسبت به تاثیر خشکسالی جاری بر صنعت دامپروری به مسئولان هشدار داد و از آن ها خواست دست به اقدام عاجل بزنند.
وی تصریح کرد: در این گزارش از بروز خشکسالی فراگیر در کشور سخن گفته شده که با کاهش میزان تولیدات گیاهی مراتع و مزارع همراه بوده است.
پوریان افزود: همچنین در این گزارش آمده است، تولیدات گیاهی با افزایش قیمت نهادههای دامی و بالطبع افزایش هزینه های تمام شده تولید دام، به ویژه در بخش دام سبک، همراه است.
وی میزان افزایش هزینه تمام شده تولید بر اثر خشکسالی را برای هر دام را روزانه حدود ۷۰ هزار تومان عنوان کرد.
پوریان معتقد است؛ اگر برای مشکل تامین خوراک دام ها در این ۱۰ استان با بیشترین تنش آبی راهکاری ارائه نشود، شاهد تشدید کشتار دام های مولد، حذف بیشتر گله ها، اختلال در معیشت دامداران و خروج افراد از این زیربخش راهبردی در حوزه تأمین امنیت غذایی خواهیم بود.
رییس شورای تامین دام کشور معتقد است؛ تداوم وضعیت کنونی منجر به افت قطعی تولید گوشت قرمز در کشور خواهد شد و در صورت عدم مدیریت بحران باید آماده ثبت تازه ای از گرانی گوشت در کشور باشیم.
ارسال نظر