گرانی دوباره برنج در راه است؟
رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل گفت: موجودی برنجهای کشت دوم هاشمی، طارم، بینام و امراللهی به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است، درحالحاضر بحث احتکار برنج مطرح نیست و این وضعیت تا رسیدن به فصل برداشت جدید این محصول ادامه خواهد داشت.
تقی حسنزاده با اشاره به افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی نرخ برنج در هفته اخیر، گفت: نرخ مصوب برای فروش برنج، بعد از نوروز تعیین و اجرا شد اما به دلیل افزایش تقاضا و کاهش عرضه برنج شاهد بالا رفتن نرخ این محصول در بنکداریها هستیم.
وی با بیان اینکه نرخ برنجهای پرمحصول ۱۰ درصد افزایش نرخ را تجربه کردند، افزود: برنج فجر کیلویی ۶۲ تا ۶۵ هزار تومان، برنج شیرودی کیلویی ۵۰ هزار تومان و برنج شکسته خرده کیلویی ۸۶ هزار تومان در بنکداری بفروش میرسد؛ همچنین نرخ برنج کشت دوم به کیلویی ۹۵ هزار تومان رسیده است.
رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل با اشاره به کاهش موجودی برنجها در انبارهای شهرهای شمالی، گفت: موجودی برنجهای کشت دوم هاشمی، طارم، بینام و امراللهی به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است درحالحاضر بحث احتکار برنج مطرح نیست و این وضعیت تا رسیدن به فصل برداشت جدید این محصول ادامه خواهد داشت.
به گفته وی؛ میزان تقاضا برای خرید برنج افزایش پیدا کرده است و تقاضا برای خرید برنج روند صعودی به خود گرفته است.
این فعال اقتصادی با اشاره به راههای دور زدن نرخ مصوب برنج، تصریح کرد: برخی فعالان در این حوزه برای دور زدن نرخ مصوب فاکتورسازی و... میکند و متاسفانه راههای دور زدن قوانین وجود دارد و برخی از این راهها استفاده میکنند و از سوی دیگر دستگاههای نظارتی سختگیری نمیکنند.
این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که چرا کیفیت برنجهای ایرانی موجود در بازار پایین آمده است؟ افزود: برنج کیلویی ۱۰۰ هزار تومان نباید ناخالصی داشته باشد تاجران و افرادی که در این حرفه شناخته شده هستند برنج ایرانی درجه یک را با برنج خارجی و بیکیفیت مخلوط نمیکنند. اما برنجهایی که نرخ آنها ارزان است و از سوی فروشندگان دورهگرد عرضه میشود مخلوطی دارد.
بنا به اظهارات تقیزاده؛ موجودی برنجهای مرغوب در بنکداریها به دلیل عرضه برنجهای آخر محصول کاهش پیدا کرده است. میزان مصرف در کشور باید مدیریت شود تا محصول جدید بهدست و در بازار عرضه شود.
وی نرخ منطقی برنج سنتی را کیلویی را ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان دانست و افزود: فروش برنج در فروشگاهها خارج از عرف و قانون شده است؛ تفاوت نرخ برنج در بنکداری با نرخ برنج درفروشگاه ۳۰ درصد شده است این در حالیست که باید ۳ درصد باشد. این تفاوت نرخ ریشه در ضعف شبکه توزیع دارد.
تقیزاده در پایان با اشاره به پیشبینی افزایش تولید برنج در سال جدید، گفت: بارندگیها در شهرهای شمالی کشور قابل توجه است و کشاورزان نشاکاری را جلو انداختند که بتوانند به کشت دوم برنج خود را برسانند؛ اگر شرایط جوی مانند پیشبینیها باشد بدون تردید میزان تولید امسال نسبت به سال گذشته بیشتر خواهد شد.
ارسال نظر