|

رمزارزها تا ۵ سال آینده جایگزین اسکناس در دنیا می شوند

نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) از ۲۲ تا ۲۶ می (۱ تا ۵ خرداد) در شهر داوس در دامنه کوه‌های آلپ سوییس برگزار شد. این رویداد اولین برگزاری حضوری نشست WEF از زمان شروع همه‌گیری کرونا بود.

در نشست سالانه امسال حدود ۳۰۰ نفر از رهبران کشورهای مختلف در کنار بیش از ۱۲۵۰ نفر رهبر بخش خصوصی و همچنین نزدیک به ۱۰۰ نفر از افراد پیشگام در حوزه فناوری حضور داشتند و دیدگاه‌های خود را برای آینده جهان به اشتراک گذاشتند.

به این نشست که در حساس‌ترین موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک در سه دهه گذشته، و پس از بیماری کرونا و همزمان با جنگ آشکار ناتو با روسیه در اروپای شرقی برگزار شد؛ عنوان «تاریخ بر سر دوراهی: سیاست‌های دولت‌ها و استراتژی‌های تجاری» داده شده بود.

تکنولوژی نوظهور بلاکچین و تأثیرات آن بر بخش‌های مختلف اقتصاد جهانی نیز در طول این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در ادامه مهم‌ترین پنل‌های مرتبط با کریپتو در این نشست و محتوای مباحثات آن‌ها را با شما به اشتراک می‌گذارد.

مایکل میباخ (Michael Miebach) در جلسه بحث درباره ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) در مجمع جهانی اقتصاد، در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران اظهار داشت که «انتظار ندارد پلتفرم SWIFT، که یکی از پرکاربردترین پلتفرم‌ها برای تراکنش‌های بین‌المللی ارزهای فیات است، تا پنج سال آینده وجود داشته باشد».

این اظهارنظر میباخ، با توجه به جایگاه او، بسیاری از حضار را شگفت‌زده کرد. او از ادامه‌ توضیحات در این‌باره خودداری کرد اما اندکی بعد یکی از سخنگویان مسترکارت در این‌باره گفت:

    پاسخ این سوال یک بله یا خیر ساده نیست. مایکل همان چیزی را که سوئیفت قبلا گفته بود، تکرار کرد. عملیات سوئیفت مدام در حال تکامل است در آینده به شکل فعلی خود موجود نخواهد بود. آن‌ها در حال اضافه کردن قابلیت‌های بیشتر هستند و از یک سیستم پیام‌رسانی ساده عبور خواهند کرد.

سوئیفت در سال گذشته روزانه ۴۲ میلیون پیام را پردازش کرد، اما انجام تراکنش‌های در این شبکه ممکن است چند روز طول بکشد. این شرکت در تلاش بوده است تا جایگاه خود در نظام اقتصادی بین‌المللی را، به ویژه در مورد CBDCها حفظ کند.

ادوارد لوین (Edward Lewin) نایب رییس گروه لگو در جلسه «فرصت‌های متاورس» در مجمع جهانی اقتصاد، اظهار داشت:

    از هر سه نفری که از اینترنت استفاده می‌کنند، یک نفر کودک یا نوجوان هستند، بنابراین با توجه به اینکه آنها کاربران اصلی این تکنولوژی در آینده هستند، باید روی نوآوری‌های مناسب این قشر تمرکز کنیم.

او همچنین به فرصت استفاده از متاورس برای ارائه محتوای آموزشی به کودکان اشاره کرد و تاکید کرد متاورس می‌تواند محتوای آموزشی را به نحوی همه‌جانبه و جذاب به مخاطبان جوان‌تر ارائه کند.

استفن هولتزر (Stephan Holzer) مدیر عامل وریتیک (Veritic)، در بخشی از سخنرانی خود در بلاکچین هاب داوس (Blockchain Hub Davos) اظهار داشت:

    اگر هدفمان این است که یک میلیارد نفر بعدی را وارد این فضا کنیم، باید دسترسی به NFTها و نگهداری از آن‌ها را ساده‌تر کنیم. من شخصا معتقدم NFT‌ها به طور بالقوه می‌تواند به تنهایی بازاری بزرگتر از بازار تمام رمزارزها داشته باشند.

هولتزر خاطرنشان کرد اگر بتوان به کاربرانی که برای اولین بار با NFTها مواجه می‌شوند، یک رابط کاربری آشناتر و خدمات نگهداری ساده‌تر ارائه کرد، به نحوی که نیازی به ساختن کیف پول نداشته باشند، می‌تواند وضعیت بازار NFTها را متحول کرد و انبوهی از کاربران جدید را به این فضا وارد کرد.

در همین رویداد الکس آلتمن (Alex Altman) مدیر عامل Seal Storage Technology هم درباره موارد استفاده NFTها مثال‌های متعددی ارائه کرد و گفت:

    هیچ دلیلی وجود ندارد که برای مثال، سند منازل مسکونی به صورت NFT در نیاید. این دارایی منحصر به فرد می‌تواند دیجیتال شود؛ به شرطی که روشی صحیح برای ایجاد و ذخیره آن پیش‌بینی شود. در این صورت انتقال بدون واسطه آن نیز به راحتی ممکن می‌شود.

گوین وود: اهمیت نسل سوم وب فراتر از دیفای و رمزارزهاست

گوین وود (Gavin Wood) بنیان‌گذار پولکادات در مصاحبه‌ای در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داوس، در پاسخ به سوال در مورد کاربردهای نسل سوم وب و نیاز به تکامل این مفهوم و عبور از انگیزه‌هایی که باعث شکل‌گیری آن شد، گفت:

من فکر نمی‌کنم در حال حاضر وب ۳ نیازی به تکامل و فراموش کردن مبدا خود داشته باشد، اما شاید در آینده شاهد این نیاز باشیم. نکته کلیدی وب ۳، رهایی از نیاز به اعتماد است. با وب ۳ دیگر نیاز نیست امیدوار باشیم یا ایمان داشته باشیم که نهادهای متمرکزی که به آن‌ها وابسته‌ایم به درستی کار می‌کنند یا حقوق‌مان را پایمان نمی‌کنند یا هک نمی‌شود و این موضوع فراتر از دیفای یا رمزارزها است.

رییس بانک مرکزی تایلند گفت که اگرچه بسیاری از بانک های مرکزی در حال بررسی CBDC هستند، اما تجربه عملی کمی در مورد آن وجود دارد و استفاده از فناوری بلاکچین می‌تواند عواقب ناخواسته‌ای داشته باشد. او تاکید کرد که این تکنولوژی برای شفافیت خوب است، اما تاکید بر ناشناس بودن بر سرعت عمل آن تاثیر می‌گذارد. همچنین استفاده از قراردادهای هوشمند در طراحی یک CBDC مستلزم آن است که نحوه مدیریت هر موقعیتی از قبل مشخص شده باشد که کار را در شرایط پیچیده دنیای واقعی دشوار می‌کند. او تحریم‌های ایالات متحده و ناتو علیه روسیه را به عنوان نمونه‌ای از چالش‌های بالقوه برای طراحی CBDC ذکر کرد. بانک مرکزی تایلند به دنبال اجرای آزمایشی CBDC در سطح خرده‌فروشی در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی (پاییز ۱۴۰۱) است.

اما فرانسوا ویلروی دوگالا (François Villeroy de Galhau)، رییس بانک فرانسه، گفت:

    CBDC نمی‌تواند توسعه تکنولوژی را انحصاری کند و بانک‌ها نباید برای ارائه آن وقت تلف کنند.

طبق گزارش پیشین، دوگالا چندی پیش، قبل از نشست سالانه جی ۷، شکست پروژه ترا و سقوط اخیر بازار کریپتو را نشانه‌ای از نیاز فوری به قانون‌گذاری برای فضای رمزارزها دانسته بود.

نایب رییس پارلمان اروپا: اکثر پروژه‌های دیفای کاملا متمرکز هستند

اوا کایلی (Eva Kaili)، نایب رییس پارلمان اروپا، در مصاحبه‌ای در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد، گفت:

    برای قانون‌گذاری صحیح حوزه دیفای، ابتدا باید مشخص کنیم که آیا این پروتکل‌ها همانطور که ادعا می‌کنند غیرمتمرکز هستند یا خیر. دیفای همانطور که از نام آن بر می‌آید باید کاملا غیرمتمرکز باشد؛ به این معنی که هیچ‌کس نتواند آن بلاکچین را کنترل یا دستکاری کند. دستیابی به تمرکززدایی کار آسانی نیست. بیشتر این پروژه‌ها می‌گویند غیرمتمرکز هستند، اما در واقع نیستند. ما باید تدبیری بیاندیشیم تا بفهمیم چه کسی توسعه‌دهنده پروژه است، چه کسی آن را کنترل می‌کند، چه کلیدهایی وجود دارد، و اینکه آیا امکان تغییر کد در اختیار یک عده خاص قرار داده شده است یا نه.

کایلی که از سال ۲۰۱۴ عضو پارلمان اروپا بوده است، مدتی است که حامی سرسخت بیت کوین و فناوری بلاکچین بوده است. نگرانی در مورد ساختارهای حاکمیتی DeFi چیز جدیدی نیست، بسیاری از حامیان سرسخت بیت کوین معتقدند که این صنعت فاقد یک جایگزین مناسب برای BTC است. سامسون ماو (Samson Mow) مدیر عامل سابق شرکت بلاک استریم هم مدتی پیش هشدار داده بود اکثر پروژه‌های دیفای توسط سازمان‌هایی اداره می‌شوند که می‌توانند پروتکل خود را هر طور که می‌خواهند تغییر دهند.

 

کدخبر: 263226

ارسال نظر