|

راهکار نماینده مجلس برای پایان دادن به رانت خودرو

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید اینکه عرضه خودرو در بورس کالا در ایجاد تعادل در بازار خودرو تاثیرگذار است، گفت: با تعریف این مدل جدید در عرضه خودرو از رانت و سوداگری جلوگیری می شود.

حجت‌الله فیروزی درباره عرضه خودرو در بورس کالا گفت: سال گذشته در اوایل مجلس یازدهم طرح عرضه خودرو در بورس کالا در کمیسیون صنایع مطرح شد و حتی تا ارائه به صحن علنی هم پیش رفت اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم دو بحث بیان شد.

وی ادامه داد: دولت جدید بیان می کرد که با برنامه هایش بازار خودرو را تنظیم گری می کند. همچنین با توجه به اینکه عرضه خودرو در بورس نمونه مشابهی در جهان ندارد، مواردی ابهام در این زمینه مطرح شد که طی جلساتی با مسوولان بازار سرمایه به بررسی همه جانبه این موضوع پرداختیم تا به نحو احسن از ظرفیت های بازار سرمایه در تعادل بخشی به بازار خودرو استفاده شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: از طرف دیگر با توجه به مجوز مجلس برای واردات خودرو و برداشته شدن محدودیت ها، مصوبه سران قوا برای واردات از اول خرداد منقضی شده است. پس با توجه به امکان واردات خودرو برای تنظیم گری بازار، عملا برخی نگرانی ها برطرف شده است.

وی یادآور شد: هدف از عرضه خودرو در بورس کالا این است که با توجه به تعادل بخشی به قیمت خودرو، میزان عرضه و تقاضا شفاف شده و از سوداگری جلوگیری شود، همچنین به گونه ای عمل شود که مصرف کنندگان واقعی به خودرو برسند.

فیروزی در پایان عرضه خودرو در بورس کالا را در تعادل بازار خودرو تاثیرگذار خواند و توضیح داد: وقتی مدل جدیدی از عرضه با رقابت سالم ایجاد شود، در تعادل قیمت و جلوگیری از رانت و سوداگری و تنظیم گری بازار موثر خواهد بود چراکه در سازوکار بورس کالا همه داده ها مشخص است و با ایجاد شفافیت در بازار، بخشی از معضلات فعلی که ناشی از عدم شفافیت است برطرف می شود.

نحوه خرید خودرو از بورس کالا

براساس این گزارش، پس از عرضه و معامله خودروی کارای تک کابین و دوکابین متعلق به یکی از خودروسازان خصوصی کشور، ۵ خودروی جدید نیز در بورس کالا پذیرش شده است تا ظرف روزهای آینده عرضه این محصولات نیز پیگیری شود. اما پرسشی که این روزها مطرح می شود این است که شرایط خرید خودرو از بورس کالا چگونه است؟

برای اینکه مشتریان در حراج و خرید خودرو در بورس کالا حضور یابند، باید در بورس کالا کد بگیرند که به هر دو صورت مراجعه حضوری و الکترونیکی این امکان فراهم شده است.

در روش حضوری، مشتری به یکی از کارگزاران بورس (دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار) مراجعه و مدارک و فرم‌های مورد نیاز را تکمیل می‌کند. پس از بررسی مدارک توسط بورس کالا، کد مشتری صادر می‌شود.

در روش الکترونیکی، مشتری دارای کد سجام با مراجعه به سامانه دریافت کد آنلاین بورس کالا، کدملی خود را وارد و پیامک دریافتی از سامانه سجام را که حاوی رمز است، دریافت می‌کند.

با وارد کردن رمز دریافتی، اطلاعات مشتری از سامانه سجام فراخوانی شده و در اختیار بورس کالا قرار می‌گیرد و با توجه به انجام احراز هویت در مراحل ثبت‌نام سجام، کد مشتری توسط بورس کالا صادر می‌شود.

برای انجام معامله، مشتریان باید دارای حساب وکالتی متعلق به خود باشند که خدمت حساب وکالتی از طریق اکثر بانک‌ها به مشتریان ارائه می‌شود.

در این زمینه، تمام وجه معامله باید در حساب وکالتی موجود باشد تا در زمان انجام معامله این مبلغ بلوکه شود و پس از انجام معامله به حساب بورس کالا برای تسویه انتقال یابد و حضور در جلسه معاملاتی صرفا از طریق کارگزاران بورسی انجام می‌شود.

منبع: ایرنا
کدخبر: 263265
  • ناشناس ارسالی در

    با این طرح دلال ها با خیال راحت کل خودرو ها را خریداری و به قیمت دلخواه میفروشند ومصرف کنندهدست خال میماند اجهاف تا کی ا دامه دارد

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین