|

رونق کلاهبرداری های عاطفی در بازار ارزهای دیجیتال

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، کاربران بازار رمز ارز‌ها از ابتدای سال ۲۰۲۱، مجموعاً بیش از یک میلیارد دلار، به دلیل کلاهبرداری ازدست‌داده‌اند.

کمیسیون فدرال تجارت آمریکا (FTC) در گزارش خود توضیح می‌دهد که از ژانویه ۲۰۲۱ تا مارس سال جاری (حدود ۱۵ ماه) ، بیش از ۴۶ هزار نفر در حوزه رمزارز ادعا کرده‌اند که مورد حمله هکر‌ها و کلاهبرداران قرار گرفته‌اند. همچنین میانگین ضرر کاربران بر اساس این گزارش‌ها، ۲۶۰۰ دلار اعلام شده است.

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه رایج‌ترین ارز‌هایی که مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند نیز پرکاربردترین و همچنین برترین آن‌ها هستند. طبق این گزارش، در ۷۰ درصد از کلاهبرداری‌های انجام شده، از بیت‌کوین به‌عنوان یک روش پرداخت استفاده شده و پس از آن تتر (۱۰ درصد) و اتر (۹ درصد) محبوب‌ترین ارز‌ها برای هکر‌ها بوده‌اند. همچنین باید اشاره کرد که اتر ارز منتخب NFT‌ها محسوب می‌شود، یک بازار نسبتاً جدید در حوزه کریپتو که همچنین کلاهبرداران و هکر‌های زیادی را به خود جذب کرده است.

FTC توضیح می‌دهد که بخش زیادی از گزارش‌های ارائه شده به FTC درباره کلاهبرداری از سرمایه‌گذاران بوده است. در این روش معمولاً سرمایه‌گذاران آماتور هدف قرار می‌گیرند و به آن‌ها وعده داده می‌شود که پس از سرمایه‌گذاری اولیه، مبلغ بسیار زیادی به آن‌ها پرداخت خواهد شد. «اما فلچر» از FTC در پست وبلاگ این آژانس دراین‌رابطه توضیح داد: کلاهبرداران سرمایه‌گذاری ادعا می‌کنند که می‌توانند به‌سرعت و به‌راحتی بازدهی کلانی به سرمایه‌گذاران داشته باشند. اما در این «سرمایه‌گذاری‌ها» ارز مستقیماً به کیف پول کلاهبردار واریز می‌شود.

رشد کلاهبرداری عاطفی در حوزه رمزارز

همچنین کلاهبرداری‌های عاطفی نیز بخش بزرگی از گزارش‌ها را شامل می‌شود و مجموعاً ۱۸۵ میلیون دلار به سرمایه‌گذاران ضرر وارد کرده است. کارشناسان توضیح می‌دهند که این روش معمولاً از طریق شبکه‌های اجتماعی یا برنامه‌های دوست‌یابی انجام می‌شود. به گزارش کوین تلگراف، نوعی کلاهبرداری عاطفی به نام «pig slaughtering» (سلاخی خوک) که در آن مجرمان با برقراری رابطه جعلی، آن‌ها را به سرمایه‌گذاری فریب می‌دهند نیز رشد زیادی پیدا کرده است.

با محبوب شدن رمزارزها، تعداد کلاهبرداری‌ها نیز افزایش‌یافته است. پلتفرم بلاک‌چین Chainanalysis تخمین می‌زند که آدرس‌های غیرقانونی در سال گذشته، بیش از ۱۴ میلیارد دلار رمزارز دریافت کرده‌اند که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۲۰ تقریباً دوبرابر شده است.

 

منبع: صدا و سیما
کدخبر: 264157

ارسال نظر

 

آخرین اخبار