با یارانه ریالی خداحافظی کنید
مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرد هدف از طراحی رمزریال در بانک مرکزی، تبدیل اسکناس به یک موجودیت قابل برنامهریزی و برنامهنویسی (open money) است و هدفگذاری بر مبنای حذف بانکها نبوده است. این مقام مهمترین وظیفه بانکها در این زمینه را توسعه قراردادهای هوشمند در رمزریال دانست.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی ضمن تشریح کارکرد اصلی پول دیجیتال بانک مرکزی، افزود با این فرآیند پول دارای موجودیت هوشمند خواهد شد. به عنوان مثال هنگامی که فرد تسهیلاتی را به صورت رمزریال دریافت کند، این امکان برای بانک و تسهیلاتدهنده فراهم میشود که مبلغ موردنظر دقیقا در جایی سرمایهگذاری شود که هدف گذاری شده است. این در حالی است که در مورد اسکناس و سایر روشهای انتقال وجوه امکان این ردیابی هوشمند برای تسهیلاتدهنده و سیاستگذار وجود ندارد. به بیان بهتر رمز پولها فضای نوآورانهای در عرصه پولی ایجاد خواهد کرد و بانکهای مرکزی دنیا به سمت استفاده از ظرفیت های آن در حال حرکت هستند.
استفاده از قراردادهای هوشمند در دستور کار بانک مرکزی
محرمیان در بخش دیگر از صحبتهای خود به قراردادهای هوشمند اشاره کرد:
ظرفیت بسیار مهمی در این حوزه فعال شده است که میتوان از آن به عنوان ظرفیت “پول برنامهپذیر” یا «دارای ظرفیت قراردادهای هوشمند» تعبیر کرد. گرچه این امکان در پول دیجیتال عادی نیز وجود دارد اما با توجه به هزینه بسیار بالای پیادهسازی و اجرا، عملا تحقق آن با چالش روبهرو است.
وی افزود که از این رو یکی از اهداف اصلی که بانکهای مرکزی در انتشار پول دیجیتال دنبال می کنند، ایجاد و دسترسی به پول توکنایز شده (CBDC) است تا امکان استفاده از ظرفیت قراردادهای هوشمند که قابلیت برنامه پذیری پول را فراهم می کنند، میسر شود. او تصور فضای فناوریهای مالی آینده بدون امکان برنامه پذیری پول را تقریبا غیر ممکن خواند. خصوصا اینکه امروزه مفاهیمی همچون دیفای در حال تولد است که اساسا مبتنی بر تمرکززدایی است و قطعا لازمه بقا در این فضا دراختیار داشتن پول توکنایز شده برای پاسخگویی به نیازهای چنین محیطی است.
محرمیان به مزایای دیگر پول دیجیتال بانک مرکزی اشاره کرد. به عنوان مثال با انتشار پول دیجیتال، پرداخت یارانه هدفمندتر صورت میپذیرد و ادامه داد که اینگونه موارد اگرچه دستاورد جذابی است اما هدف اصلی بانکهای مرکزی، ریلگذاری برای اقتصاد دیجیتال و فعال کردن ظرفیت قراردادهای هوشمند از این مسیر است.
رمزریال به دنبال حذف بانکها نیست
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود هدفگذاری رمزریال بانک مرکزی ایران بر مبنای حذف بانکها در مسیر تعاملات مالی و تراکنشی نبوده است چرا که بانک ها جزء جدایی ناپذیر تراکنشها هستند.
در واقع نقش مهم بانکها در رمزریال علاوه بر مشارکت در تایید تراکنشها در فضای توزیع شدگی، در زمینه توسعه قراردادهای هوشمند است که متاسفانه این ویژگی ناآگاهانه یا تعمدا از سوی منتقدان مورد غفلت واقع شده است. در حالی که این بزرگترین و مهمترین ظرفیتی است که در این فرآیند برای بانکها دیده شده تا از این طریق، خدمتی ارزنده را در اختیار فضای کسب و کار قرار دهند و به نوعی قراردادهای هوشمند را در فضای اقتصاد توسعه بخشند.
عامو با حقوق های ریالی چه کنیم!!!!؟
به عبارتی بگوییم خدا حافظ یارانه ریالی و سلام بر کوپنی شدن اقتصاد و ترویج بازار سیاه دولتی در کشور
یارانننننننننننننننننننننننننننننننننننن ننهخدا حافظ
کوپپپپپپپپپپپپپپپپپپپپ پپپپپپپپپپپپپن سلام
اینده خداحافظ
گذشته سلام
ارزترجیحی حذف شد اماالان درامدریالی ومخارج دلاری است ودولت باین یارانه کلاهبرداری میکند رفاه یعنی درامد دلاری ومخارج هم دلاری باباکشوربه این عظمت چهارفصل این همه منابع چراباید دررنج زندگی کنیم.
خوب آقایان بیسواد بیشتر آحاد ملت وام را برای گرفتاری های خودشون بطرف مختلف میگیرند حالا مثلاً یکی بخواهد وام بگیره تا ماشین بگیره و میاد تقاضای وام میکنه بعنوان خرید محصولات کشاورزی حالا اگه این وام را بگیره بقول شما حتما باید محصول کشاورزی بگیره که اصلا بدردش نمیخوره پی اونوقت مگه مردم مرض دارند تو بانک ها حساب ریالی و یا رمز ریالی داشته باشند
مردم خیلی وقته بابرنج گوشت وروغن خداحافظی کردن دولت کمک کرد مردم باباقی چیزهامثل شیر پنیرماکارونی مرغ و....خداحافظی کنن چقدراقای رئیسی به وعدهاش خوب عمل کردقابل تقدیره این همه همت دولت