در گفتگوی گسترش نیوز با کارشناس اقتصادی مطرح شد؛
دلار منتظر سکانس دوم سناریو بازار
شامخی؛ کارشناس اقتصادی گفت: معمولا زمانی که بین قیمت دلار نیما و قیمت بازار آزاد واگرایی شدیدی رخ میدهد؛ یک سناریو در دو مرحله تکرار میشود. مرحلهی اول این است که قیمت با سرعت خیلی زیادی به سمت بالا حرکت میکند و بسیاری از مقاومتهای روبرو شکسته میشوند. و تقاضای خرد وارد بازار میشود.
بازارهای مالی در روزهای گذشته در بدترین وضعیت به سر میبرند. طلا و سکه و ارز رکورد جدیدی را ثبت کردند و ظاهراً قصد توقف و کاهش قیمت را ندارند. بازار نوظهور ارزهای دیجیتال هم بدترین قیمت در دو سال اخیر را تجربه کرده است. ارزیابیهای متفاوتی در خصوص بازارهای مالی میشود. عدهای معتقدند فعلاً کسی در این وضعیت معامله نمیکند و عدهای مدعی هستند که فعالین بازار ارز و طلا داراییهای خود را وارد بازار رمز ارزها کردهاند. به این دلیل که بازار ارزهای دیجیتال در بهترین وضعیت برای خرید است و احتمال ریزش بیشتر بعید به نظر میرسد. در ادامه همراه ما باشید تا وضعیت بازارهای مالی را بررسی کنیم.
علیرضا شامخی؛ کارشناس اقتصادی در گفتگو با گسترش نیوز گفت: حمایتهایی مثل ۲۷ هزار و ۲۸ هزار دلار چندین بار وضعیت بیت کوین را حفظ کرد، در نتیجه انتظار میرفت که این دفعه هم نقطه برگشت مناسبی به سمت بالا برای بیت کوین باشد اما حفظ نشدند. در حال حاضر پولهای خرد از بازار خارج میشوند. تا زمانی که حجم سرمایههای خرد موجود در بازار در سمت فروش قرار دارند، فعلاً امیدی به برگشت بیت کوین وجود ندارد.
شامخی اظهار کرد: در مورد دلار هم تجربه نشان داده است، معمولا زمانی که بین قیمت دلار نیما و قیمت بازار آزاد واگرایی شدیدی رخ میدهد؛ یک سناریو در دو مرحله تکرار میشود. مرحلهی اول این است که قیمت با سرعت خیلی زیادی به سمت بالا حرکت میکند و بسیاری از مقاومتهای رو به رو شکسته میشوند. تقاضای خرد وارد بازار میشود.
سناریوی دومرحلهای پیش روی بازار
وی افزود: بعد از اینکه تقاضای خرد وارد بازار شد و داراییهای آنها از کف بازار جمع شد؛ بازار مجدداً به سمت پایین یک نزول سنگین را تجربه میکند. بنابراین زمانی که بین قیمت دلار بازار و نیمایی واگرایی زیاد میشود، انتظار یک رشد خیلی سریع، حالت استراحتی و بعد نزول اتفاق می افتد. اگر فرض کنیم این سناریو همانند دفعات پیشین تکرار شود، بخش اول سناریو اتفاق افتاده است و باید منتظر بخش دوم باشیم.
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: باتوجه به اینکه بانک مرکزی از طریق ابزارهای مختلفی شروع به کنترل بازار کرده و مقداری ابزارهای نرخ دهی بازار محدود شده اند، بعید نیست بخش دوم هم اتفاق بیفتد. در مورد افزایش اختیارات بانک مرکزی باید به این موضوع اشاره کرد که اساساً در سالهای اخیر اختیارات بانک مرکزی به اندازهی کافی بود و الان هم همان اختیارات دارد. بسیاری از این کنترلها محدودیتهایی که در مورد بازار فردای اعمال میشد، قبلاً اعمال شده و اتفاق جدیدی نیست. صرفاً مقداری بحث رسانهای است.
شامخی در پایان ضمن اشاره به دستگیریها در خصوص معاملات فردایی گفت: ادعای بانک مرکزی به این صورت است که قیمت بازار فردایی بر روی قیمت بازار ارز تهران اثرگذار است. در حالی که این ادعا باید آزمون شود. به انضمام اینکه اساسا قیمت بازار بر اساس درهم مشخص میشود و در در نتیجه بازار فردایی اثر ملموس بر قیمت بازار تهران ندارد. عمدتاً وضعیت بازار توسط عوامل دیگری مشخص میشود و تقصیر چندان بر گردن سفتهبازان نیست.
ارسال نظر