این استان ها در میزان چک برگشتی رکورد زدند
براساس داده های بانک مرکزی بیشترین میزان مبادلات چک ها در مقایسه با کل کشور در تهران اتفاق افتاده که برابر با 49.8 درصد بوده است. استان اصفهان نیز با 7.3 درصد دومین رکورد را داشته است
روند مبادلات چک در ایران مسیری صعودی را اتخاذ کرده و نسبت به ماه فروردین رشدی ۵۰ درصدی داشته است. بررسی این شاخص به تفکیک استانی نشان میدهد سطح کسب و کار چه روندی را طی کرده و تا چه حد از مبادلات چک مورد اعتماد دریافتکنندگان بوده است؟
در همین رابطه بانک مرکزی آماری را درهر ماه منتشر میکند و طی آن پس از پرداختن به تعداد مبلغ چکهای مبادله ای، میزان وصول و برگشت معاملات را ارزیابی میکند.
رکوردزنی تهران در چک برگشتی اردیبهشت ۱۴۰۱
به طور کلی در اردیبهشت ماه امسال مجموع چکهای مبادلهای ارزشی برابر با ۲۷۴ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان داشته که در مقایسه با فرودین ماه رشدی ۵۰ درصدی را ثبت کرده است. براساس دادههای بانک مرکزی بیشترین میزان مبادلات چکها در مقایسه با کل کشور در تهران اتفاق افتاده که برابر با ۴۹.۸ درصد بوده است. استان اصفهان نیز با ۷.۳ درصد دومین رکورد را داشته است.
در بررسی چکهای مبادلهای وصول و برگشت خوردن این اوراق نیز مطرح است. در ارزیابی استانی این معاملات مشاهده میشود به موازات آن که سطح کسب و کار درتهران بالاتر بوده از میان تمام مناطق کشور ۴۳.۱ درصد چکهای برگشتی دراین منطقه به ثبت رسیده و بالاترین رکورد را در مقایسه با سایرین داشته است.
در ادامه، در مطالعه دیگری میتوان دریافت در کدام استان سطح اطمینان از مبادلات چک در درجه کمتر و در کدام یک بالاتر بوده است؟
بیشترین میزان سهم چک برگشتی در کهگیلویه و بویراحمد
طبق آمارهای بانک مرکزی در کل کشور ۹۰.۲ درصد تعداد چکها وصول شده و ۹.۸ درصد برگشت خورده است. به طور کلی در بررسیهای آماری به دو موضوع توجه میشود. تعداد چک و مبلغ چک.
براین اساس تفکیک تعداد چکها به استانهای کشور نشان میدهد در گیلان سهم برگشتی چکها برابر با ۷ درصد بوده و کمترین میزان را داشته است. این سهم در کهگیلویه و بویر احمد تقریبا ۱۴ درصد بوده و بیشترین رکورد را در میان استانهای کشور در دومین ماه امسال به ثبت رسانده است.
از لحاظ مبلغ نیز این رده بندی به طریق فوق بوده است. بنابراین بیشترین سهم از میزان چکهای صادر شده در کهگیلویه برگشت خورده و در گیلان این سهم با ۸ درصد کمترین بوده است.
استانهای کردستان و خراسان شمالی نیز ردههای بعدی چکهای برگشتی در کشور بوده و به نوعی بدحسابترین استانها در این بازه زمانی به شمارمی آیند.
ارسال نظر