قیمت رب گوجه فرنگی در هاله ای از ابهام / تولیدکنندگان منتظرند
محمد میررضوی دبیر سندیکای کنسرو گفت: ابلاغیه سازمان ملی استاندارد مبنی بر تغییر لیبل برندهای معتبر در نهایت هزینههای اضافی به مصرفکنندگان تحمیل میکند؛ چراکه باعث افزایش نرخ تمام شده کالاها میشود از اینرو امیدوارم که این مصوبه به صورت پایلوت در همان شهرها باقی بماند و سراسری نشود.
دبیر سندیکای کنسرو گفت: ابلاغیه سازمان ملی استاندارد مبنی بر تغییر لیبل برندهای معتبر در نهایت هزینههای اضافی به مصرفکنندگان تحمیل میکند؛ چراکه باعث افزایش نرخ تمام شده کالاها میشود از اینرو امیدوارم که این مصوبه به صورت پایلوت در همان شهرها باقی بماند و سراسری نشود.
محمد میررضوی در پاسخ به این پرسش که سازمان ملی استاندارد ابلاغیهای را به تولیدکنندههای مواد غذایی استان گیلان و شهر لاهیجان ابلاغ کرده است که بر طبق آن برندهای معروف مواد غذایی و خوراکی در درج برند و نام تجاری خود با محدودیتهای جدی مواجه شدهاند از دید شما چنین ابلاغیههایی چه تاثیری بر روند تولید میگذارد؟ گفت: تاکنون این دستورالعمل به تولیدکنندگان محصولات کنسروی ابلاغ نشده است. شایسته است پیش از اجرای مصوبات ابداعی در نحوی اجرای آنها با تولیدکنندگان مشورت شود.
وی با بیان اینکه تغییر لیبل هزینه اضافی را به تولیدکنندگان تحمیل میکند، خاطر نشان کرد: هزینههای اضافی در نهایت به مصرفکنندگان فشار وارد میکرد چراکه نرخ تمام شده کالاها را افزایش میدهد از اینرو امیدوارم که این ابلاغیه به صورت پایلوت بوده و سراسری نشود.
این فعال اقتصادی عدم تعیین نرخ محصولات کنسروی را مهمترین دغدغه تولیدکنندگان این محصولات دانست و افزود: تولیدکنندگان رب گوجه فرنگی حدود ۳ ماه است که منتظر تعیین نرخ جدید برای این محصولات هستند. مطابق با قانون سازمان حمایت متولی تعیین نرخ مواد غذایی است اما این سازمان تعیین تکلیف درباره نرخ رب گوجه فرنگی را به ستاد تنظیم بازار واگذار کرده و تصمیمگیری در این زمینه در پردهای از ابهام است.
به گفته دبیر سندیکای کنسرو؛ وزارت کشاورزی بعد از آنالیز نرخ مواد اولیه با افزایش نرخ رب گوجه فرنگی به ۴۵ هزار تومان موافقت کرده اما این وزارتخانه در تعیین نرخ محصولات کنسروی چندان تاثیرگذار نیست.
وی با بیان اینکه تعیین تکلیف نرخ رب گوجه فرنگی میتواند کمبود این محصول در بازار را جبران کند، تصریح کرد: درحالحاضر نرخ رب گوجه فرنگی ۳۵ هزار تومان است و نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است این در حالیست که نرخ گوجه فرنگی سال گذشته کیلویی ۱۸۰۰ تومان بود اما در امسال به کیلویی ۴ هزار تومان رسیده است پس رب نمیتواند با همان نرخ پیشینی در بازار عرضه شود. علاوه بر این نرخ درب رب گوجه فرنگی، شیرینگ، هزینه کارگری، حملونقل از سوی دولت افزایش داشته است.
میررضوی عدم نقدینگی واحدهای تولیدی را به عنوان دیگر مشکل تولیدکنندگان معرفی کرد و افزود: بعد از اصلاح نظام یارانهای تولیدکنندگان برای تهیه مواد اولیه هزینه بیشتری میکند و این مسئله افزایش نقدینگی واحدهای تولیدی را بیش از پیش کرده است.
این فعال اقتصادی ادامه داد: سقف نرخ کنسرو تن ماهی ۳۵ هزار تومان تعیین شده است به عبارتی نرخ دستوری باعث شده است که تفاوتی بین محصولی که یک برند معتبر و ملی در بازار عرضه میکند با نرخ محصول یک شرکت درجه دو برابر باشد.
ارسال نظر