|

اختصاصی گسترش نیوز؛

از مسئولان تا بازار؛ قیمت‌ ها یکی نیست! / مردم دیگر قدرت خرید ندارند

قیمت مواد غذایی نیز مانند طلا نرخ‌های ساعتی پیدا کرده است. از سوی دیگر قیمت‌ها از زبان مسئولان بسیار شیرین تر از بازار به نظر می‌رسد.

اقتصاد از مسئولان تا بازار؛ قیمت‌ ها یکی نیست! / مردم دیگر قدرت خرید ندارند

روزهای خوش بازار مدت‌ها است که تمام شده و دو طرف این کفه یعنی مصرف‌کننده و تولیدکننده حال ناخوشی دارند.

در این گزارش به محدوده قیمتی برخی از مواد غذایی در دومین روز مرداد پرداختیم.

قیمت برنج در نخستین هفته مرداد

بر خلاف ادعای عضو انجمن صنفی برنج فروشان استان مازندران که نرخ هر کیلوگرم برنج هاشمی و طارم درجه یک کشت اول در شمال را ۹۰ تا ۹۵ هزار تومان اعلام کرده بود و نسبت به هفته‌های گذشته کاهش نرخ ۲۵ تا ۳۰ هزار تومانی را نشان می‌داد اما بازار حرف دیگری برای گفتن دارد.

بررسی‌های میدانی خبرنگار گسترش نیوز نشان می‌دهد در بازار تهران نرخ هرکیلوگرم برنج درجه یک بین ۱۱۰ تا ۱۸۰ هزارتومان به فروش می‌رسد. همچنین برنج هندی نیز از ۲۶ تا ۳۱ هزار تومان فروخته می‌شود.

این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ قیمت برنج ایرانی از حدود ۷۰ هزار تومان شروع می شد و در حال حاضر افزایش قیمتی حدود ۱۱۰ هزار تومان در یک سال را شاهد هستیم.

وضعیت قیمت مرغ در بازار

مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی نیز در ۲ مرداد، نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را ۳۸ هزار تومان و مرغ گرم در خرده فروشی‌ها ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است.

بررسی‌های میدانی خبرنگار گسترش نیوز از بازار نشان می‌دهد که نرخ هر کیلو مرغ ۵۸ تا ۶۵ هزار تومان است.

همچنین نرخ ران مرغ ۵۵ تا ۶۵ هزار تومان، سینه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و فیله ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان است.

‌اما این در حالی است که رئیس اتحادیه پرنده و ماهی عرضه بالاتر از نرخ مصوب را گرانفروشی می‌داند.

لازم به ذکر است که قیمت مصوب مرغ در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان بوده است و در خرده‌فروشی‌‌ها بین ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان عرضه می‌شد. در حال حاضر افزایش قیمت ۲۰ هزار تومانی را برای این محصول شاهد هستیم.

گوشت-مرغ-قیمت-۲مرداد

گوشت چند؟

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور همچنان از عرضه گوشت شقه گوسفندی گرم با نرخ کیلویی ۱۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان برای مصرف‌کنندگان خبرداد و گفت: این اقدام به منظور حمایت از مصرف‌کنندگان و با در نظر گرفتن کشش این میادین عرضه می‌شود.

همچنین علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه تهیه و توزیع‌کنندگان گوشت گوسفندی تهران از کاهش ۳۰ هزار تومانی نرخ گوشت گوسفندی در یکماه اخیر خبر داد و گفت: گوشت قرمز بیشتر از هر کالای دیگری روند کاهش نرخ را تجربه کرده است.

به‌گفته ملکی، هم‌اکنون هرکیلو گوشت گوسفندی با نرخ ۱۶۵تا ۱۷۰هزارتومان به‌دست مغازه‌دار می‌رسد که نرخ برای مصرف‌کننده با احتساب سود ۱۰درصدی ۱۸۱تا ۱۸۷هزار تومان خواهد بود.

بررسی‌های میدانی خبرنگار گسترش نیوز نشان می‌دهد که نرخ کنونی هر کیلو گوشت گوسفندی ۱۷۰ تا ۲۳۰ هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی در میادین ۱۲۲هزار تومان، نرخ هر کیلوگرم شقه گوسفندی در فروشگاه‌ها ۱۸۰ هزار تومان است. همچنین هر کیلوگرم گوشت گوساله بدون استخوان ۱۴۸هزارتومان، هر کیلو گوشت گوساله با استخوان ۱۲۰هزار تومان و ران گوسفندی کیلویی ۱۸۳هزار تومان به فروش می‌رود.

قیمت-گوشت-قصابی

قیمت-گوشت-۲مرداد

نکته قابل توجه این است که در سال ۱۴۰۰، قیمت گوشت گوساله بدون استخوان نیز ۱۴۸هزارتومان بود. اما ران کامل ممتاز گوسفندی ۱۷۲ هزار تومان بوده است.

ماهی را چند بخریم؟

 بر اساس گزارش میدانی خبرنگار گسترش نیوز از بازار نرخ ماهی قزل آلا کیلویی ۷۹ هزار تومان، ماهی قزل آلای رنگین کمان زنده ۸۹ هزار تومان، ماهی شیر ۱۸۵ هزار تومان، ماهی حلوا سفید ۷۲ هزار تومان، ماهی حلوا سیاه ۱۷۸ هزار تومان و ماهی سرخو ۱۴۵ هزار تومان است.

میوه ۱۴۰۰، امسال چند است؟

قیمت سیب زمینی در بازار ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان و در تره بار ۱۴۹۰۰ تومان، نرخ پیاز ۱۱ هزار تومان در بازار و ۸ هزار تومان در میدان تره بار، نرخ گوجه فرنگی ۱۴ هزار تومان در بازار و ۷۸۰۰ در میدان تره بار، نرخ خیار ۱۳ هزار تومان در بازار و ۹۴۰۰ در میدان تره بار، نرخ زردآلو ۴۸ هزار تومان در بازار و ۲۵ تا ۳۷ هزار تومان در میدان تره بار، نرخ گیلاس ۸۳ هزار تومان در بازار و ۵۶ هزار تومان در میدان تره بار، نرخ خربزه ۱۷ هزار تومان در بازار و ۱۲ هزار تومان در میدان تره بار و نرخ هلو ۳۷ هزار تومان در بازار و ۲۱ هزار تومان در میدان تره بار است.

با وجود اینکه سود مغازه داران باید ۳۰ درصد بیشتر از قیمت‌های میادین باشد اما تفاوت نرخ بازار و میدان چیزی غیر از این را نشان می‌دهد.

این در حالی است که دارایی نژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی نرخ انواع میوه را در مدت مشابه سال قبل، نرخ هر کیلو هلو انجیری را ۱۲ تا ۱۶ هزار تومان اعلام‌کرده بود و گفت: نرخ کنونی هر کیلو هلو هسته جدا ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان، گلابی شاه میوه ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان، گلابی ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان، آلو قطره طلا ۸ تا ۱۲ هزار تومان، آلو سانتریزه ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان، خیار ۶ تا ۹ هزار تومان، آلبالو ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان و سیب گلاب ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان، پیاز ۵ تا ۶ هزار تومان، گوجه فرنگی ۴ تا ۶ هزار تومان، سیب زمینی ۵ تا ۶ هزار تومان است.

کلام آخر

وضعیت بازار به صورتی جلو می رود که دیگر فرقی ندارد گوشت بخرید یا یک میوه نوبرانه، شما باید هزینه سنگینی کنید تا کیسه کوچک خرید خود را به خانه بیاورید. با وجود  مقدار حقوق های ماهیانه ای که مردم دریافت می کنند، خرید بسیاری از اقلام  این گزارش در یک ماه تقریبا غیر ممکن است.

نقطه ترسناک این است که کم کم به روزهایی می رسیم که خروج کیسه های خرید بزرگ در حال خرید از فروشگاه به تصویری نادر تبدیل می شود.

کدخبر: 269185 کیمیا ملکی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین