|

خبر خوش برای پرستاران/ زمان پرداخت علی الحساب ها اعلام شد

در مجموع پنج هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در بودجه سال ۱۴۰۱ تخصیص یافته و همه پرستاران در تمام مقاطع تحصیلی، در تمام بخش های پرستاری، با هر نوع وضعیت استخدامی در همه مراکز درمانی و بیمارستانی در بخش های دولتی و خصوصی مشمول این قانون تعرفه گذاری هستند.

در مجموع پنج هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در بودجه سال ۱۴۰۱ تخصیص یافته و همه پرستاران در تمام مقاطع تحصیلی، در تمام بخش های پرستاری، با هر نوع وضعیت استخدامی در همه مراکز درمانی و بیمارستانی در بخش های دولتی و خصوصی مشمول این قانون تعرفه گذاری هستند.

 معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پرداخت کارانه در قالب تعرفه گذاری خدمات پرستاری در ۳ روز آینده خبر داد و گفت: ۱.۲ هزار میلیارد ریال برای پرداخت علی الحساب سه ماه پرستاران در قالب تعرفه گذاری خدمات پرستاری اختصاص یافته است.

عباس عبادی افزود: با پیگیری های انجام شده اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ دستورالعمل نهایی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در هیات دولت تصویب، با ارزش سنجی نسبی خدمات پرستاری توسط بیمه، قیمت گذاری ها بر اساس بسته خدمتی تدوین و به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.​

پرداختی ها در فاز اول برای ۲۰۰ هزار پرستار شاغل در مراکز درمانی برای سه ماه بصورت علی الحساب است که امروز نامه آن به دانشگاههای علوم پزشکی ارسال شده و تا ۳ روز آینده به پرستاران پرداخت می شود و هفته آینده نیز در فاز دوم، دوباره مبالغی واریز خواهد شد.

وی تصریح کرد: در مجموع پنج هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در بودجه سال ۱۴۰۱ تخصیص یافته و همه پرستاران در تمام مقاطع تحصیلی، در تمام بخش های پرستاری، با هر نوع وضعیت استخدامی در همه مراکز درمانی و بیمارستانی در بخش های دولتی و خصوصی مشمول این قانون تعرفه گذاری هستند.

به گفته وی، این مبلغ به عنوان تعرفه خدمات پرستاری (کارانه) بر اساس مصوبه هیات وزیران که امسال تعیین شده بطور مستقیم در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار می‌گیرد و بر اساس دستورالعمل نحوه بازتوزیع قانون تعرفه گذاری پرستاری که با همکاری سازمان نظام پرستاری و معاونت‌های پرستاری، توسعه و درمان وزارت بهداشت تدوین شده، کارانه پرستاران پرداخت می‌شود. 

معاون وزیر بهداشت افزود: در دولت سیزدهم برنامه را بر سه محور مطالبات، توسعه و ایجاد کلینیک ها و تخصصی سازی متمرکز کردیم تا اجرای قانون تعرفه ‌گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۵سال، ایجاد کلینیک ‌های پرستاری و پیگیری بیمار و افزایش انجمن‌ های تخصصی پرستاری به سرانجام رسید.

 قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و تعدیل کارانه‌های پرستاری به صورت طرح نمایندگان مجلس در قالب یک ماده واحده و دوتبصره در تاریخ ۶ تیر ۱۳۸۶ در مجلس شورای اسلامی تصویب و ۱۳ تیر همان سال به تایید شورای نگهبان رسید.  

بر اساس ماده واحده این قانون، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شد استاندارد بسته‌های خدمات، تشخیصی و درمانی کادر پرستاری موضوع ماده(۱۶) قانون سازمان نظام پرستاری را در همه مراکز بهداشتی و درمانی کشور تعیین و به استناد قانون بیمه همگانی با هماهنگی وزارت رفاه در چهارچوب سرانه مصوب، تعرفه سالانه پس از تصویب شورای عالی بیمه و هیأت وزیران اجرا کند.

بر اساس این قانون کارانه ارائه کنندگان خدمات پرستاری باید بر اساس قانون تعرفه‌گذاری اجرا شود. مطابق تبصره دو این قانون قرار بود، آیین نامه اجرایی آن با همکاری وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان نظام پرستاری تدوین و پس از تایید شورای عالی بیمه خدمات درمانی به تصویب هیأت وزیران برسد و اجرا شود.

اما با وجود تصویب این قانون در سال ۱۳۸۶ در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ این قانون، تا سال ۱۳۹۹ اقدام چندانی برای اجرای این قانون انجام نشد و حتی آیین نامه اجرایی آن که مطابق مصوبه مجلس باید ظرف ۶ماه پس از تصویب قانون و در همان سال ۱۳۸۶ تدوین و ابلاغ می‌شد نیز نوشته نشده بود. تا جایی که رهبر انقلاب ۳۰ آذر ۱۳۹۹ در مراسم روز پرستار از مسئولان خواست این قانون را اجرا کنند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در مراسم روز پرستار سال ۱۳۹۹ که در زمان شیوع کرونا به صورت آنلاین برگزار شد، فرمودند: «مسئولان باید تکالیف خودشان را نسبت به پرستاران انجام دهند. من البته در این زمینه بحث تخصصی نمی‌توانم بکنم و این کار باید در مراکز تخصصی انجام بگیرد. شاید یکی از کارهای لازم الاجرا که به بنده گزارش دادند، عبارت باشد از اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، این قانون مدتها قبل تصویب شده و این طور که برای من گفته می‌شود، این قانون به سود پرستاران است و برای آنان مفید است. لکن اجرا نشده است. باید اجرا شود.»

با تاکید رهبر معظم انقلاب، پس از ۱۴ سال مسکوت ماندن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، روند اجرایی شدن آن به جریان افتاد و سرانجام آیین نامه اجرایی هشت ماده‌ای این قانون در ۶ مرداد ۱۴۰۰ در جلسه هیأت وزیران تصویب و با امضای معاون اول رئیس جمهوری وقت برای اجرا ابلاغ شد. 

در آیین نامه اجرایی قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری آمده است: وزارت بهداشت موظف است استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی و درمانی گروه (کادر) پرستاری را تعیین و ابلاغ نماید. در تبصره یک این ماده نیز آمده است: سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران مکلف است در تدوین استانداردهای مذکور همکاری نماید. بر اساس ماده ۳ این آیین نامه نیز  همه مراکز (بهداشتی و درمانی دولتی و غیر دولتی) مکلف به رعایت استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی و درمانی گروه (کادر) پرستاری شدند.

 

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 278243

ارسال نظر