سیگنال یک مقام امریکایی به بازار دلار ایران
قیمت دلار در روزهای اخیر روند کاهشی دارد و وارد کانال ۴۹ هزار تومان شده است. اما آیا این روند ادامه مییابد؟
قیمت دلار پس از مدتی نوسان در کانال ۵۰ هزار تومانی، در روزهای پایانی هفته جاری وارد کانال ۴۹ هزار تومان شده است و در این سطح اندکی نوسان دارد. فعالان بازار، بیخبری و عدم ارسال سیگنالهای قوی (مثبت یا منفی) را عامل رکود فعلی میدانند.
بر اساس اعلام برخی کانالهای تلگرامی، روز گذشته پنجشنبه ۲۲ تیر، شروع معاملات بازار ارز با قیمت ۴۹۲۵۰ تومان بود. کف و سقف قیمت دلار نیز ۴۹۲۰۰ و ۴۹۳۰۰ تومان به ثبت رسید. آخرین معامله غیرقانونی فردایی نیز با قیمت ۴۹۲۸۰ تومان انجام شد.
همچنین بر اساس آخرین به روز رسانی شبکه طلا، سکه و ارز که روز گذشته انجام شده است، قیمت دلار ۴۹۲۶۱ تومان اعلام شد. روز گذشته ۴۹۲۹۰ تومان، بیشترین مقدار و ۴۹۱۶۰ تومان نیز کمترین رقمی بود که برای قیمت دلار به ثبت رسید.
در چنین شرایطی میتوان پیشبینی کرد که اگر اتفاق خاصی رخ ندهد فردا نیز بازار در سطوح قیمتی ۴۹ هزار تومان بازگشایی میشود.
این روزها البته معامله زیادی نیز در بازار ارز رخ نمیدهد. به نظر میرسد معاملهگران نسبت به آینده قیمت دلار چندان مطمئن نیستند. در هفتهای که رو به پایان است دلار بازدهی منفی داشت و ۱.۹۷ درصد از ارزش خود را از دست داد.
این روزها بازار دلار، محرک خاصی را دریافت نمیکند و معاملهگران در انتظار سیگنالهای سیاسی قوی هستند. در صورتی که بازار این سیگنال را دریافت کند، بسته به نوع و شدت آن ممکن است قیمت دلار بین ۴۳ هزار (کف) و ۵۵ هزار تومان (سقف) نوسان داشته باشد.
اما دولت اکنون در حوزه برجام و مسائل سیاسی دچار نوعی بیعملی است و تحرکی که بتواند شرایط را در بازار ارز تغییر دهد انجام نمیدهد. در این میان، تنها خبری که این روزها به برجام مربوط میشود، مساله تعلیق رابرت مالی، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور ایران است. او نقش مهمی در مذاکرات برجام داشت اما اکنون مدتی است که با چالشهایی در کار خود مواجه شده.
آنگونه که انتخاب گزارش داده است، مجوز دسترسی رابرت مالی به اسناد طبقهبندی شده بهار امسال به طور مخفیانه تعلیق و او از آخر ماه ژوئن به مرخصی اجباری بدون حقوق فرستاده شد. حالا امروز خبر رسیده است گروهی از اعضای جمهوریخواه مجلس سنا در آمریکا خواستار تحقیق درباره تعلیق او شدهاند. این در حالی است که رابرت مالی در طول دوران ماموریت خود که با آغاز به کار دولت بایدن شروع شد، برای احیای برجام و آزادسازی زندانیان دوتابعیتی در ایران تلاش کرده است.
برخی منابع معتقدند مواضع او در این مدت به نفع ایران بوده است. چندی پیش فرارو به نقل از طارق الحمید، روزنامهنگار سعودی و سردبیر سابق روزنامه الشرق الاوسط، نوشت: «موضوع پنهانی نیست که مالی در مورد برنامه هستهای ایران موضع بسیار نرمی داشت. من در تاریخ ۲۷ ژانویه ۲۰۲۲ در مقالهای در مورد او نوشتم که باید از مالی تحت عنوان حاج مالی یاد کرد.»
او در ادامه مدعی شد: «من در کشورهای منطقه و همچنین در اروپا و در میان منابع آگاه در واشنگتن شنیدهام که در مورد معاملات پشت پرده او با ایران صحبت میکنند. این اتهامی نیست که به تازگی مطرح شده بود. من انگیزههای ایدئولوژیک او برای موضعگیری نرم در قبال تهران، آن چه انجام داد و از زمان ریاستجمهوری اوباما در حال انجام آن بوده را شناسایی کردهام.»
طارق الحمید معتقد است: «در صورتی که اتهامات مطرح شده علیه مالی به خصوص استفاده از اطلاعات محرمانه اثبات شوند این یک ضربه واقعی و یک بمب ویرانگر سیاسی خواهد بود. این موضوع باعث خواهد شد تا گروهها و جناح طرفدار ایران در واشنگتن تضعیف شوند. این طیف در واشنگتن چهرههای رسانهای، دانشگاهیان و سیاستمدارانی را شامل میشوند که در دوره ریاستجمهوری اوباما تقویت شدند. آنان اخیرا جسورتر شدند و توجیهاتی را برای معاملات پنهان با ایران مطرح میکردند.»
آیا در این شرایط باید نگران تاثیرگذاری درخواست جدید جمهوریخواهان برای شفافسازی در مورد رابرت مالی بود؟ شاید در کوتاهمدت نه. تجربه نشان داده است تنها سیگنالهای قوی در مورد برجام توانایی اثرگذاری بر قیمت دلار دارند. احتمالا تا زمانی که تکلیف او به صورت قطعیتر مشخص نشود، شرایط موجود سیگنال جدیدی را برای بازار ارز صادر نکند. البته حتی در غیر این صورت هم اثرگذاری سیگنالهای سیاسی مقطعی و کوتاهمدت هستند. به اعتقاد کارشناسان، در نهایت شاخصهای کلان اقتصادی، آینده بازار ارز را مشخص میکنند.
ارز شاخص کلانش وضعیت بدتر اقتصادی و تعطی لی برجام و افزایش آن است که تا حالا یک س وم قیمت نسبت به بقیه اقلام تورمی با کلک نگهداشته شده
آقای سردبیر روزنامه شرق فکر کنم تو توهما ت سیاسی افکار درون خود چنین تحلیلی در مو رد رابرت مالی که نماینده دولت قانونی آمر یکا بوده عنوان میکنه که هیچ منبع معتبری در آمریکا یا در غرب این موضوع را تایید نمیکنند ایشون فکر کرده رابرت مالی عرب ا ست که سیاست های واشنگتن را که در تمام نه ادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا مورد بررس ی و نظارت هستش.ایشون بیاد با ایران معامل ات شخصی انجام دهد که چنین تحلیلی از نظر سیاسی و عقلانی بسیار غلط و کذب محض است.ض منا در همین ۳سال که دمکرات ها سرکار آمدن بیشترین تحریم ها علیه ایران انجام شده.. دولت بایدن بخاطر اینکه مالی نتوانست با ا یران بر سر برجام توافق نهایی را به نتیجه برساند و فشارهای سیاسی داخلی تیم مذاکره کننده برجام را تغییر دادند..ایران به کس ی باج نمیده .مثل عربها نیست که ترامپ غار تشون کرد هیچ کاری هم براشون انجام نداد.ف قط لقب کاو شیرده بهشون داد
دولت ما چی کم داره مردمش در بدترین شرایط اقتصادی هستن...بیان با آمریکا توافق کنن بعدها دیدن دارن ضرر میکنن مثل آمریکا از برجام خارج بشن بازن نهایتش میشه مثل الان ولی حداقل چندسال میتونیم از توافق سور کنیم ایران را بسازیم ما ملت ایران همه جوره پشت دولت هستیم ولی دولت میترسه برید جلو نشد بعدش ما هم میزنیم زیر برجام ترسی نداریم ما ملت خدا هستم
چرا دوست دارید ملت را گمراه کنید،و دائم افزایش و کاهش ها را با اخبار پیوند بزنید،آیا اینگونه با معیشت مردم بازیگری،،عاقبت بخیری دارد؟
همه میدانند،دولت ناکارآمدی خود را با افزایش نرخ ارز که منتج به تورم کلیه کالاه ها میشود جبران میکند،و مجلس رانتخوار شاسی بلند هم ،حق السکوت خود را گرفته و دست در دست دولت،با رسانه های همسو بهانه تراشی، تعطیلات درعید فطر عراق و دبی ویا فلان نطق امریکایی ،به فقر مردم دامن میزنید
سلام با نخریدن باعث شدید اشک مافیای خودرو و دلار در بیاید . مواظب خدعه ونیرنگ جدید مونتاژ کار چینی باشید که با حمایت دولت صورت خواهد گرفت. بزرگترین عامل کاهش قیمت ها نخریدن شما است.کرمان موتور و بهمن موتور از ترس کاهش بیشتر شروع کردند به حراج کردن . دولت باید ارز خودروسازان را قطع کند. واردات آزاد شود. وزارت بازرگانی جدید هم نباید بفکر واردات انحصاری دولتی باشد. رقابت و بازار عرضه و تقاضا قیمت ها را به ثبات میرساند. دولت محترم بفکر ساخت زیر ساختهای اقتصاد باشد و خودش در تجارت داخلی وخارجی دخالت نکند. اشخاص حقیقی خودشان با تامین ارز شخصی نسبت به واردات اقدام کنند. ارز دولتی یعنی رانت و فساد .
دزددزددزد
ایرانی واقعا درست میگه ، بنظر من حفظ ارزش پول ملی به پارامترهای متعددی بستگی داره که یکی از اونا برچیده شدن چند نرخی قیمت دلاره ، تا چه زمانی بازار ساز بصورت دستوری وپشت پرده میخواد این موضوع را کنترل کنه، دولت فقط باید به بخش خصوصی بها بده ، تا این بخش کار مولد ایجاد کنه ،اقتصاد دلال بازی میشه افزایش تورم وخالی شدن بیشتر جیب فقر و بیچاره ها
نمی دانم که معامله گر که هست هرکسی راست گفت اسمش معامله گرو معامله است حیفان دانش قلم دست شما روز نامه نگاران.!
هر آدم معمولی مثل من هم میدونه که سیاستم دار جماعت همیشه به منفعت خودش فکر میکنه حاجی رابرت وقتی در اوج اعتراضات اون گزا رش رو داد به دنیا حتما میدونین حدود قیمت ش غیر قابل تخمین هست .البته بی خیال ما د یگه تموم کردیم .بخندین فقط خخخ بی اریه