|

کوبا دست به دامن ایران شد

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در کوبا و این که موضوع اجلاس سران گروه ۷۷ به علم و فناوری اختصاص دارد، فضای تعامل و تبادلات علمی فناوری فیمابین را بسیار مثبت ارزیابی کرد.

اقتصاد

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در کوبا و این که موضوع اجلاس سران گروه ۷۷ به علم و فناوری اختصاص دارد، فضای تعامل و تبادلات علمی فناوری فیمابین را بسیار مثبت ارزیابی کرد.

وی با بیان این که بزرگترین سرمایه هر کشور نیروهای متخصص آن است و هر دو کشور ایران و کوبا در این زمینه غنی هستند، گفت: در این دو روز، فرصت‌هایی را در زمینه توسعه همکاری‌های فناوری مشترک با کوبا مشاهده کردم که کمتر مورد توجه بوده و امیدوارم بتوانیم با تعریف پروژه‌های مشترک از این فرصت‌ها استفاده کنیم. البته معتقدم که نباید همکاری ها را به بیوتکنولوژی و نانو تکنولوژی محدود کرد.

دهقانی در ادامه پیشنهاد حضور شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه کوبا را مثبت ارزیابی کرد و گفت: معاونت علمی هم از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در حوزه های مختلف در این نمایشگاه حمایت می‌کند.

وی از بهداشت و سلامت، دارو، آب، انرژی، مدیریت پسماند و مقابله با تاثیرات تغییرات اقلیمی به عنوان حوزه های اولویت‌دار همکاری با کوبا یاد کرد و گفت: بسیار مشتاقیم که همزمان با نمایشگاه ایران ساخت میزبان وزیر محترم علم، فناوری و محیط زیست کوبا در ایران باشیم.

در ادامه خانم مونتایا، وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا هم با تشکر از دعوت دهقانی به بازدید هفته گذشته معاونش از توانمندی های علمی فناوری شرکتهای دانش بنیان ایرانی اشاره و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در ایران وجود دارد بر توسعه همکاری های علمی فناوری با ایران تاکید داریم.

 وی با بیان این که هدف‌گذاری ایران برای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان و سیاستهای دولت برای ایجاد بازار داخلی و خارجی برای محصولات دانش بنیان بسیار ارزشمند است، خواستار به اشتراک گذاشتن تجارب ایران با کوبا در این زمینه شد.

وزیر علم کوبا در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر در کنار بیوتکنولوژی و دارو، حوزه‌های امنیت غذایی و انرژی هم برای ما بسیار مهم است و می تواند جزو محورهای همکاری‌های مشترک قرار بگیرد.

وی گفت: تلاش می کنیم مردم کوبا را با محصولات دانش بنیان ایرانی آشنا کنیم و قطعا این محصولات بازار خوبی در کوبا و کشورهای آمریکای لاتین خواهد داشت.

مونتایا، تشکیل کمیته مشترک فناوری بین دو کشور را ابتکاری مناسب در این راستا توصیف و درخواست کرد مرکز نوآوری و فناوری مشترک ایران و کوبا به عنوان نقطه تماس شرکت‌های فناوری دو کشور در کوبا تشکیل شود.

وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا همچنین با اشاره به این که کوبا در تدارک برگزاری یک نمایشگاه بزرگ در سال ۲۰۲۴ است پیشنهاد کرد که شرکت‌های دانش بنیان ایرانی توانمندی های خود در دو بعد خدمات و محصولات در این نمایشگاه ها عرضه کنند و از دهقانی هم برای سفر به کوبا و بازدید از این نمایشگاه دعوت کرد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری، در پایان این ملاقات، وزیر علم، فناوری و محیط زیست کوبا، پیش نویس سند توسعه همکاری های فناوری ایران و کوبا در حوزه های فناوری را به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور تقدیم و ابراز امیدواری کرد با نهایی شدن مفاد  و امضای این سند شاهد گسترش همکاری‌های مشترک فناوری ایران و کوبا باشیم.

منبع: ايسنا
کدخبر: 306726

ارسال نظر

 

آخرین اخبار