|

قیمت دلار / پیش بینی قیمت دلار / افزایش قیمت دلار

پیش بینی خطرناک درباره دلار / کاهش قیمت ادامه دارد؟

در اوایل ماه مهر و با شروع درگیری‌ها در غزه، قیمت دلار به نرخ ۵۲,۰۰۰ تومان رسیده بود. اما در انتهای فصل پاییز، این نرخ به حدود ۴۹,۰۰۰ تومان کاهش یافته و براساس پیش‌بینی‌ها انتظار می‌رود که این کاهش ادامه پیدا کند.

اقتصاد

در روزهای انتهایی پاییز، قیمت دلار حدود ۴۹,۰۰۰ تومان بود، اما با شروع درگیری‌های مسلحانه علیه حماس در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲، قیمت آن حدود ۳,۰۰۰ تومان افزایش یافت.

البته در روزهای پس از این حمله، دلار روند نزولی به خود گرفت؛ تا جایی که با گذشت حدود یک هفته و تا ۲۲ مهرماه، به مرز ۵۰ هزار تومان برگشت اما و در هفته ابتدایی آبان‌ ماه، بار دیگر افزایش قیمت دلار تا ۵۲ هزار تومان را شاهد بودیم و این روند تا هفته دوم آبان‌ماه هم ادامه یافت اما در نهایت روند صعودی متوقف شد و به‌دنبال آن، دلار تا پایان آبان‌ ماه، روند نزولی به خود گرفت.

در این میان، آخرین ماه پاییز برای دلار نسبتا ماه آرامی بود و با عبور از قیمت ۵۰ هزار دلار، به کانال ۴۹ هزار تومان بازگشت.

همچنین در روزهای پایانی آذر ماه قیمت دلار در محدوده ۴۹ هزار و ۷۰۰ تومان باقی ماند تا امید به ادامه روند نزولی همچنان وجود داشته باشد. کما اینکه پیش‌بینی های کارشناسان مبنی بر ادامه روند کاهشی است و آنها معتقدند باتوجه به تمایل بانک مرکزی برای کاهش بیشتر قیمت‌ها، بهتر است در خرید ارز محتاط باشیم.

نرخ ارز در ایران، از جمله دلار آمریکا، ممکن است بر اساس چندین سیستم قیمت‌گذاری مختلف متغیر باشد؛ این موضوع شامل نرخ رسمی اعلام شده توسط بانک مرکزی و نرخ بازار آزاد که در صرافی‌ها معامله می‌شود است. به دلیل محدودیت‌های موجود بر روی مبادله ارز و حضور تحریم‌های بین‌المللی، این نرخ‌ها می‌تواند به شدت نوسان داشته باشد و بستگی به عوامل متعددی چون سیاست‌های دولتی، تقاضای بازار و شرایط اقتصادی کلان دارد.

قیمت رسمی دلار که توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود اغلب برای مبادلات دولتی و برخی واردات کالاهای اساسی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. نرخ بازار آزاد که در صرافی‌ها معامله می‌شود اغلب بیشتر از نرخ رسمی است و بیشتر برای مبادلات عادی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در ایران، قیمت‌گذاری دلار بر اساس دو  بازار رسمی و بازار آزاد انجام می‌شود.

بازار رسمی، نرخ ارز توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین و اعلام می‌شود. این نرخ برای معاملات دولتی، کالاهای حیاتی و ضروری و برای شرکت‌هایی که بر اساس ارز تخصیصی واردات و صادرات انجام می‌دهند، استفاده می‌شود.

نرخ دلار در بازار آزاد، که به آن بازار صرافی هم گفته می‌شود، تحت تاثیر عرضه و تقاضا، وضعیت اقتصادی، تحریم‌ها، نوسانات سیاسی و انتظارات تورمی تعیین می‌شود. این نرخ می‌تواند نوسانات زیادی داشته باشد و در طول روز نیز تغییر کند.

توجه داشته باشید که معاملات ارزی در ایران تحت نظارت شدید قرار دارد و تبعات قانونی دارد. همچنین، به دلیل مسائل مربوط به تحریم‌ها و سیاست‌های داخلی، بازار ارز ایران ممکن است تغییرات پیش‌بینی‌ناپذیر و سریعی داشته باشد

منبع: ایران جیب
کدخبر: 316301

ارسال نظر