|

بیمه/ناباروری/نازایی

گسترش حمایت های بیمه ای از ناباروری/افزایش خدمات درمانی به زوجین نازا

محمد اسماعیل کاملی، مدیر کل دفتر خدمات تخصصی بیمه سلامت، اظهار داشت که براساس دستورالعمل جدید، سقف‌گذاری خدمات درمانی برای زوجین تحت درمان ناباروری برداشته شده است.

اقتصاد گسترش حمایت های بیمه ای از ناباروری/افزایش خدمات درمانی به زوجین نازا

مدیر کل دفتر خدمات تخصصی بیمه سلامت بیان کرد که در این دستورالعمل جدید محدودیت‌های دستور العمل قبلی برداشته شده و ۲۸ قلم آزمایش‌های تشخیصی ژنتیک نیز به پوشش بیمه‌ای سازمان بیمه سلامت اضافه شده است؛ این آزمایش‌ها مربوط به افرادی است که تحت سقط جنین‌های مکرر قرار می‌گیرند و تا پیش از این نیز بیمه نبوده‌اند.

وی با بیان اینکه بررسی وضعیت تخمدان برای سنجش سلامت تخمک‌گذاری بانوان تحت درمان ناباروری خدمتی بود که تا پیش از این تحت پوشش نبود و اکنون بیمه شده است، گفت: بررسی وضعیت اسپرم برای سنجش سلامت باروری در مردان نیز که تا پیش از این بیمه نبود هم اکنون بیمه شده است.

مدیر کل دفتر خدمات تخصصی بیمه سلامت گفت: همه خدمات در درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت هستند تا ۹۰ درصد پوشش در بخش‌های دولتی و ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیر دولتی در مراکز ملکی دیگر تحت پوشش قرار گرفته است.

کاملی در خصوص محدودیتی که در برخی مراکز درمان ناباروری در استفاده از این خدمات وجود دارد، گفت: در دستور العمل جدید هیچ محدودیتی در تعداد دفعات بهره مندی از این خدمات وجود ندارد و اینگونه مشکلات رفع شده است؛ در دستور العمل قبلی تا ۳ بار استفاده از هر خدمت در سال داشتیم که در دستور العمل جدید، حسب نیاز و معرفی پزشک مربوطه، زوج‌های نابارور می‌توانند از خدمات با پوشش بیمه‌ای استفاده کنند.

مدیر کل دفتر خدمات تخصصی بیمه سلامت افزود: آزمایش‌های غربالگری نیز اگر در تشخیص پزشک باشد و زوجین در سامانه‌های بیمه سلامت به عنوان زوج نابارور معرفی و ثبت شوند نیز با پوشش بیمه ارائه می‌شود.

وی گفت: این پوشش بیمه‌ای ۹۰ درصدی برای هزینه‌های خدمات تخصصی کمک باروری شامل خدمات میکرواینجکشن، لقاح داخل رحمی، انتقال جنین فریز شده و IVF با تعرفه دولتی است.

تا پیش از این، ۵۶ کد خدمت آزمایشگاهی، ۶۳ قلم داروی تخصصی، ۲۰ خدمت جراحی و ۴ خدمت فوق تخصصی ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.

ناباروری به معنای عدم توانایی زوجین برای بارداری پس از یک سال سعی مداوم برای باروری (یا شش ماه در مورد زنان بالای 35 سال) است. درمان ناباروری بستگی به علت اصلی آن دارد. برخی روش‌های درمانی عبارتند از:

۱. مصاحبه: مشاوره و بررسی تاریخچه پزشکی و زندگی روزمره برای تشخیص و درمان مشکلات محتملی که می‌تواند ناباروری راعلیه زوجین ایجاد کند.

۲. داروها: درمان با داروها برای رفع مشکلات هورمونی، استیموله کردن تخمدان‌ها و افزایش تولید تخمک، ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.

۳. روش‌های کمکی برای باروری (ART): این شامل روش‌هایی مانند باروری مصنوعی (IUI) و چرخش تخمک (IVF) می‌شود که برای کمک به باروری استفاده می‌شوند.

۴. جراحی: در برخی موارد، نیاز به جراحی جهت برطرف کردن موانع فیزیولوژیک برای باروری ممکن است وجود داشته باشد.

تشخیص و درمان ناباروری ممکن است نیازمند بررسی های پزشکی دقیق و تخصصی باشد، بنابراین مهم است که هر زوجی که با این مشکل روبرو می‌شود، با پزشک متخصص مشاوره کند تا بهترین گزینه‌های درمانی را برای شرایط خود انتخاب کنند.

بعضی از بیمه‌های سلامتی ممکن است پوشش‌های ویژه‌ای برای مشکلات ناباروری ارائه دهند، اما در بسیاری از موارد، بیمه‌های سلامتی اینگونه پوشش را ارائه نمی دهند. برای بررسی و اطلاع از پوشش‌های مربوط به ناباروری، بهتر است با شرکت‌های بیمه خود مشورت کنید و شرایط بیمه‌نامه خود را بررسی نمایید.

بیمه ناباروری عموماً شامل مواردی نظیر روش‌های مصنوعی باروری (ART)، آزمایش‌های تشخیصی ژنتیک و درمان‌های هورمونی مرتبط با ناباروری می‌شود. اما میزان پوشش بیمه برای این خدمات بسته به بیمه‌نامه خاص شما و شرکت بیمه ارائه‌دهنده متفاوت است.

منبع: ایرنا
کدخبر: 316349

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین