|

بورس امروز | پیش بینی بورس | قیمت سهام

پیش بینی بورس با توجه به عقب گرد شاخص کل / منتظر ریزش صف فروش باشیم؟

در پایان معاملات هفته نخست دی ماه ۱۴۰۲، شاخص کل بورس تهران با کاهش به سطح دو میلیون و صد و هفتاد و هفت هزار واحد رسید. در آخرین روز کاری هفته گذشته، ارزش معاملات خرد به بیش از چهار تریلیون تومان رسید. با افت شاخص کل، مجددا شاهد خروج پول حقیقی از بازار سهام بودیم.

اقتصاد

در جریان معاملات روز چهارشنبه، بازار سهام شاهد افزایش تراز شاخص کل هم‌وزن و کاهش اندک شاخص کل بود. با توجه به حرکات منفی شاخص‌های عمده سهام در طول هفته گذشته، مشاهده شد که بازار توانایی حفظ سطح حمایتی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را ندارد و با ریسک تشدید رکود معاملاتی مواجه است. بازار سهام در حال حاضر با برخورد به نقطه حساس ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی شاخص کل روبرو است که احتمال دارد روند میان‌مدت را تحت تأثیر قرار دهد. اگر روند فعلی معاملات همانند هفته قبل ادامه یابد، بورس تهران قدرت مقاومت در برابر نوسانات شدید را نخواهد داشت.

روز چهارشنبه، شاخص‌های سهامی فرابورس ایران عملکرد متفاوت نسبت به شاخص‌های اصلی بازار بورس را به ثبت رساندند. شاخص‌های فرابورسی، روز چهارشنبه در حالی تماماً سبز پوش بودند که در بین شاخص‌های بورسی تنها شاخص کل هم‌وزن رشد تراز یافت. شکاف بازدهی شاخص کل و هم‌وزن در بازار بورس تهران و فرابورس ایران بیانگر عملکرد بهتر شاخص کل هم‌وزن بود. کمترین بازدهی را در میان شاخص‌های اصلی فرابورس، شاخص بازار دوم فرابورس با ۱ صدم درصد رشد به ثبت رساند و بیشترین بازدهی نیز به شاخص بازار دوم فرابورس با ۸۰ صدم درصد رشد تراز تعلق گرفت.

در بین شاخص صنایع نیز صنعت قند و شکر با ۲۶۸.۷ میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را در بین صنایع به ثبت رساند. صنعت استخراج کانه‌های فلزی با ۱۳ میلیارد تومان و صنعت انبوه‌سازی به آن با ۴.۵ میلیارد تومان در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با ۶۲.۸ میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت شرکت‌های چند رشته‌ای صنعتی با ۴۷.۷ میلیارد تومان و صنعت بیمه با ۳۳.۴ میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.

روند معاملات سهامی ۳۰ روز اخیر

بورس تهران در روز ابتدای هفته قبل شاهد خروج پول حقیقی از سهام و عدم تغییر محسوس جریان پول حقیقی در بین صندوق‌های درآمد ثابت بود. ارزش معاملات خرد نیز که در هفته چهارم آذر تراز ۸ همتی را تجربه کرده بود و در انتهای هفته به سطح ۵ همتی رسیده بود؛ در چهار روز ابتدایی هفته گذشته در سطح ۵ همتی باقی ماند اما روز چهارشنبه به کانال ۴ همتی سقوط کرد. در هفته قبل متوسط ارزش معاملات خرد روزانه با ۱۹ درصد کاهش به نسبت هفته چهارم آذر تا سطح ۵ هزار و ۱۰۸ میلیارد تومانی پایین آمد.

برآیند جریان پول حقیقی در هفته دوم آذر ماه مثبت ۲۵ میلیارد تومان بود و هفته سوم آذر به منفی ۸۵۵ میلیارد تومان رسید و در هفته چهارم آذر خالص تغییرات مالکیت حقیقی تا منفی ۶۵۲ میلیارد تومان کاهش داشت. در هفته قبل بار دیگر خروج جریان پول حقیقی تشدید شد و شاهد خروج هزار و ۲۴۲ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام بودیم. تراز شاخص کل بورس تهران نیز در انتهای هفته انتهایی آذر‌ماه دو میلیون و ۲۱۰ هزار و ۲۳۰ واحد بسته شد و در روز انتهایی هفته اول دی تا سطح ۲ میلیون و ۱۷۷ هزار و ۴۵۵ واحدی ریزش داشت و بازدهی منفی ۱.۴۸ درصدی را به ثبت رساند. شاخص کل هم‌وزن بورس تهران نیز که در هفته چهارم آذر ماه بازدهی ضعیف‌تری نسبت به شاخص کل داشت؛ در هفته گذشته نیز کمتر از شاخص کل ریزش کرد و ۸۰ صدم درصد افت تراز یافت.

ارزش صف‌های خرید سهام در هفته سوم آذر ماه در مدار ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان نوسان داشت و حتی در هفته چهارم آذر ماه تا سطح ۳۰۲ میلیارد تومان نیز افزایش داشت. نوسان ارزش صف‌های فروش سهام در هفته قبل کمتر از صف‌های خرید سهام بود. روز چهارشنبه ارزش صف‌های خرید سهام افزایش ۶ درصدی داشت و ارزش صف‌های فروش ۴۷ درصد رشد کرد. با این تفاسیر، ارزش صف‌های فروش به ۲۱۸ میلیارد تومان صعود کرد و ارزش صف‌های خرید تا ۲۱۱ میلیارد تومان افزایش یافت.

روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از ۲۴.۷ میلیون تومان روز سه‌‌شنبه تا ۲۲.۷ میلیون تومان کاهش داشت. سرانه فروش هر کد حقیقی نیز کاهش قابل توجهی داشت و از ۳۱.۶ میلیون تومان روز سه‌شنبه به ۲۰.۵ میلیون تومان رسید. با این اوصاف شکاف سرانه خرید و فروش به سمت خریداران حقیقی سنگینی می‌کند.

پیش بینی بورس شنبه

بورس تهران هفته دوم دی‌ماه را با سطح مقاومتی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار  واحدی شاخص کل و سطح مقاومتی ۷۶۰ هزار واحدی شاخص هم‌وزن آغاز خواهد کرد. بورس تهران در هفته گذشته شاهد از دست رفتن سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی در کنار تشدید رکود معاملاتی بود. در صورتی که شاخص ها روند سومین هفته آذرماه یا هفته اول دی را در پیش گیرند؛ هفته دوم دی‌ماه از باز پس‌گیری تراز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی شاخص کل دور می‌شود. افزایش شدید ریسک سیاسی بازار سهام با تنش های این روزهای خاورمیانه، انتشار صورت های مالی ۹ ماهه شرکت ها، انتشار گزارش های عملکرد آذر‌ماه شرکت‌ها که با افت فروش پتروشیمی‌ها به دلیل محدودیت‌های گاز خوراک همراه است؛ نوسانات قیمت نفت و فلزات در بازارهای جهانی، کما قیمت طلا و ارز در بازار آزاد، تحرکات جریان پول حقیقی در میان صنایع و چالش‌ها بودجه سال ۱۴۰۳ نیز از سیگنال‌های ترند این روز‌های بازار سهام به شمار می‌روند.

با این منوال پیش بینی می‌شود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در سطح ۴ تا ۷ همتی داشته باشد. بورس تهران احتمالاً معاملات امروز را با افزایش تراز ضعیف شاخص‌های اصلی آغاز کند. احتمال بازدهی مثبت شاخص‌های اصلی بازار سهام و عملکرد بهتر شاخص کل هم‌وزن به نسبت شاخص کل در انتهای معاملات امروز بالا است. جریان پول حقیقی در سهام برای معاملات امروز منفی ولی اندک پیش بینی می‌شود و ورود پول حقیقی به صندوق‌های درآمد ثابت تداوم خواهد داشت. صفوف خرید سهام احتمالاً افزایش می‌یابد و در سمت صفوف فروش سهام نیز احتمال ریزش اندکی وجود دارد. احتمالاً در انتهای معاملات امروز سرانه خرید هر کد حقیقی در سطح ۲۴ میلیون تومانی قرار گیرد و سرانه فروش نیز در بالای ۲۱ میلیون تومان قرار گیرد. فرابورس تهران احتمالاً رشد تراز کمتری در شاخص‌های اصلی خود به نسبت بورس داشته باشد؛ اما احتمال شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هم‌وزن فرابورس افزایش یابد.

منبع: اقتصادنیوز
کدخبر: 316696
  • ناشناس ارسالی در

    سال ۹۹ دلار بوده ۲۲ هزار تومان، سکه‌ بوده حدود ۸ میلیون تومان، پراید بوده حدود ۷۰ میلیون تومان و شاخص کل بوده دقیقا" ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد . بعد از گذشت ۳ سال و در حال حاضر دلار رسیده به بالای ۵۰ هزار تومان یعنی ۲/۵ برابر شده . سکه‌ رسیده به ۳۰ میلیون تومان یعنی ۳/۵برابر شده . پراید رسیده به ۳۵۰ میلیون تومان یعنی ۵ برابر شده . قیمت زمین و ملک حداقل ۱۰ برابر شده ولی شاخص کل بورس نه تنها پا به پای دلار رشد نکرده و ۲/۵ برابر سال ۹۹ نشده بلکه یا سقوط داشته و یا درجا زده و حول عدد ۲ میلیون واحدی سال ۹۹ چرخیده ‌ .

ارسال نظر