|

حقوق کارگر/بیمه کارگران ساختمان/کسری بودجه

حق بیمه کارگران ساختمان طلسمی سنگین دچار شده/کسری ۳۱۴ میلیاردی سازمان بیمه گر

مدیرکل تامین اجتماعی خراسان جنوبی اعلام کرد که تامین اجتماعی استان با مشکل کسری منابع مبلغ ۳۴۰ میلیارد تومان برای پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی که قبلاً بیمه شده‌اند مواجه است.

اقتصاد حق بیمه کارگران ساختمان طلسمی سنگین دچار شده/کسری ۳۱۴ میلیاردی سازمان بیمه گر

با استناد به گفته حسین فراتی، رئیس اداره کل تامین اجتماعی استان خراسان جنوبی در برنامه رادیویی "میز خبر صدا و سیما"، در سال گذشته در تاریخ ۲۰ اسفند، طرحی تصویب شد که بر اساس آن، سازندگان با پیمانکار به ازای هر متر مربع زیربنای ساختمان، مبلغ ۲۲۰ هزار تومان پرداخت کنند تا پروانه ساخت صادر شود و این مبالغ برای پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی استفاده شود. اما این موضوع منجر به شکایت مردم شد و در نهایت این طرح با اصلاحاتی مجدداً اجرا شد، به این معنی که سازنده ملک باید ۲۵ درصد از مجموع عوارض صدور پروانه ساختمانی شهرداری را پرداخت کند.

وی افزود: کسانی که از تاریخ ۲۰ اسفند پارسال تا ۲ آبان امسال فیش خود را بر مبنای متری ۲۲۰ هزار تومان پرداخت کرده و گواهی را گرفته و پروانه برایشان صادر شده است مشمول قانون اصلاح ۲۵ درصدی نمی‌شوند که باید از طریق مجلس این موضوع را پیگیری کنیم، ولی در حال حاضر نمی‌توان کاری در این مورد کرد.

مدیرکل تامین‌اجتماعی خراسان جنوبی گفت: این قوانین برای جبران کسری منابع حق بیمه کارگران ساختمانی است و مبالغ کنونی پوشش دهنده کسری منابع نیست، زیرا طبق قانون ۲۰ درصد از حق بیمه کارگران ساختمانی را دولت و ۷ درصد را کارگر پرداخت می‌کنــد کـه هـم اکنون در استان ۳۱۴ میلیارد تومان کسری حق بیمه سازمانی داریم و این مبلغ باید از سوی مرکز تأمین شود تا بتوانیم حق بیمه کارگران ساختمانی فعلی را پرداخت کنیم.

فراتی ادامه داد: تا زمانی که این کسری منابع تامین نشود سهمیه جدیدی برای برقراری بیمه ساختمانی برای کارگرانی که بیمه نیستند به ما ابلاغ نمی‌شود و امکان برقرای این بیمه را نداریم که امیدواریم در سال آینده بعد از جبران کسری بودجه ها سهمیه‌ای برای جذب به استان داده شود .

خبر خوش دولت برای کارگران / انتظارها به پایان رسید

دولت برای ساخت خانه‌هایی برای تقریباً یک میلیون نفر از کارکنان و کارگران صنعتی کشور، برنامه‌ای تدوین کرده است. تاکنون زمین‌های لازم برای ۱۱۶ هزار واحد مسکونی تامین شده‌اند.

خبر خوش دولت برای کارگران / انتظارها به پایان رسید
 
 

از آغاز به کارش، دولت سیزدهم به ساخت خانه‌هایی برای گروه‌های متفاوتی از جمعیت شامل محرومان، خانواده‌هایی با دو عضو معلول، فرهنگیان و دیگر بخش‌ها پرداخته است. اکنون، توجه ویژه‌ای به تأمین مسکن برای کارمندان و کارگران متنوع صنعتی کشور معطوف شده و پیش‌بینی می‌گردد که این طرح تحت عنوان مسکن صنعت شهر به مرحله اجرا درآید.

دولت در طرح مسکن صنعت شهر که از چند ماه پیش در شهرهای مختلف کشور کلید خورده قصد دارد کارکنان وکارگرانی را که با وجود آنکه سال های طولانی کار کرده اند اما هنوز خانه دار نشده اند، صاحب مسکن کند.

در همین رابطه ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کرده است که دولت برای تامین مسکن کارکنان صنایع، احداث شهرک‌هایی تحت عنوان صنعت‌شهر را در دستور کار قرار داده، این سکونتگاه‌ها با طراحی فاخر و استفاده از فناوری‌های نوین ایجاد می‌شود.

او می گوید: اولین پروژه ای که در این زمینه کلید خورد مربوط به صنعت شهر ماهشهر بوده که این پروژه در اوایل شهریور ماه  در زمینی از یک مجموعه ۶۰۰ هکتاری کلنگ‌زنی شد.

مالکی بیان کرد: در طرح صنعت‌شهرها، مدیریت ساخت بر عهده صنایع قرار می‌گیرد و به این ترتیب صنایع به دولت در ساخت و تامین مسکن کمک می‌کنند و از جمله مهم ترین مزیت این طرح،  استفاده از تسهیلات صنایع برای مسکن کارکنان در طرح نهضت ملی مسکن خواهد بود که شرکت‌ها و صنایع در تهیه طرح مشارکت می‌کنند و با توجه به ذائقه کارکنان و توان تخصصی خود از مرحله تهیه تا ساخت را بر عهده می‌گیرند.

ساخت-مسکن

ساخت واحدهای ویلایی برای کارگران در یزد

وی افزود: اخیرا در یزد ساخت واحدهای ویلایی برای کارگران صنایع آغاز شده است.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن تاکید کرد: با توجه به اینکه سهم تامین زمین برای کل پروژه مسکن مهر در سازمان ملی زمین و مسکن حدود یک میلیون واحد بود، تامین زمین برای بیش از ۱۰۰ هزار واحد تنها در یک بخش یا صنف تا کنون عدد خوبی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص استفاده از اراضی بانک‌های دولتی برای تامین زمین در نهضت ملی مسکن گفت: اموال بانک‌ها شامل دو بخش می‌شود که دسته اول، سرمایه خود بانک بوده و متعلق به دولت است که اگر در این حوزه زمین و ملکی شناسایی شود، در طرح نهضت ملی مسکن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مالکی افزود:‌ دسته دوم اراضی خریداری شده از منابع و سپرده‌های مردم است که مشمول قانون اراضی مازاد سایر دستگاه‌های دولتی نمی‌شود. بنابراین اینکه اموال و اراضی از چه محلی خریداری شده مهم است.

ساخت مسکن در استان های گلستان ،یزد و خراسان رضوی شروع شد

همچنین در همین رابطه هم محمد بلوردی عضو هیئت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن به باشگاه خبرنگاران اعلام کرد:  ساخت مسکن صنعت شهر در استان های گلستان ،یزد و خراسان رضوی شروع شده و در این پروژه ها اراضی تحویل صنایع شده و عملیات طراحی برخی از پروژه ها شروع شده و برخی از پروژه ها هم در مراحل پایانی قرار دارد.

به گفته وی  تا به امروز اراضی برای ساخت ۱۱۶ هزار واحد مسکونی تامین شده و تا پایان سال به ۲۰۰ هزار واحد می رسد و تسهیلاتی هم که برای این پروژه ها در نظر گرفته شده ۵۵۰ میلیون تومان است که در صورت صنعتی سازی میزان این تسهیلات به ۸۵۰ میلیون تومان می رسد.

وی افزود: تمامی این اراضی ۹۹ ساله و رایگان است و شبکه آب ،برق و گاز و تسهیلاتی که برای پروژه های نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده برای این پروژه ها هم در نظر گرفته شده است.

براساس این گزارش ساخت مسکن برای کارکنان صنایع کشور به گفته مدیران این صنایع، نقش بسیار موثری در رفع دغدغه های کارکنان و کارگران دارد چراکه نزدیک شدن خانه های کارکنان به محل کار می تواند نگرانی از دور بودن محل کار برای این کارکنان را برطرف کند و از سوی دیگر کم شدن هزینه های زندگی این کارکنان می تواند اثر زیادی بر افزایش انگیزه کارکنان و کارگران داشته باشد.

ساخت مسکن برای کارگران

ساخت مسکن برای کارگران یکی از اقدامات اصلی دولت‌ها برای بهبود شرایط زندگی اقشار کارگری است. این طرح‌ها معمولاً با هدف ارائه مسکن مقرون‌به‌صرفه و مناسب برای کارگران شاغل در صنایع مختلف و خانواده‌هایشان ترتیب داده می‌شوند تا بدین ترتیب، استطاعت مالی آنها برای دستیابی به خانه‌ای مناسب افزایش یابد. این سیاست‌ها ممکن است شامل ساخت مجتمع‌های مسکونی، ارائه وام‌های با بهره پایین و یا سابسیدهای دولتی برای کمک به خرید یا اجاره مسکن باشد و غالباً در چارچوب برنامه‌های کلان اقتصادی و اجتماعی تعریف می‌شوند.

منبع: اتیه انلاین
کدخبر: 317992

ارسال نظر