قیمت مسکن / بازار مسکن / قیمت خانه
سیگنال خطرناک به بازار مسکن / خرید خانه افسانه شد!
دبیر اتحادیه مشاوران املاک اظهار کرد: اگر نرخ دلار به طور پایدار افزایش پیدا کند، قیمت مسکن به طرز محسوسی افزایش مییابد و در این موضوع تردیدی وجود ندارد.
افزایش قیمت دلار در روزهای گذشته این سیگنال را به بازار مسکن داده است که در روزهای آینده شاهد جهش نرخ خانه در کشور باشیم.
یکی از عوامل اثرگذار در تعیین قیمت مسکن، نوسانات ارزی است و دلار به تنهایی میتواند در بازار مسکن قیمتگذاری کند. کمااینکه یکی از دلایل مهم در افزایش سرسامآور مسکن در سال گذشته جهش نرخ دلار تا حدود ۵٠ هزار تومان بود. از این رو افزایش نرخ دلار در چند روز گذشته این نگرانیها را ایجاد کرده که آیا علیرغم حاکم بودن رکورد عمیق در بازار مسکن و کاهش بیسابقه معاملات، آیا همچنان صعود دلار میتواند منجر به گرانی مسکن شود؟
سعید لطفی، دبیر اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه با استمرار افزایش نرخ دلار قیمتها در بازار مسکن هم افزایش پیدا میکند، اظهار داشت: نکته مهم این است که شاید با ادامه افزایش نرخ دلار، قیمتها در بازار مسکن هم افزایش پیدا کند اما مردم توان خرید ندارند و بازار مسکن کشش قیمتهای فعلی را هم ندارد.
وی ادامه داد: شاید افزایش نرخ دلار هیجانی را هم وارد بازار مسکن کند اما مقطعی بوده و باید دید رفتار دلار چگونه خواهد بود و آیا این روند افزایش نرخ دلار ادامهدار است یا اینکه با ورود دولت قیمتها کنترل میشود.
دبیر اتحادیه مشاوران املاک گفت: تجربه نشان داده وقتی نرخ دلار بالا میرود، به دنبال آن قیمت خانه هم افزایش پیدا میکند چراکه نهادهای ساختمانی گران میشوند و در قیمت تمام شده مسکن اثرگذار است.
مردم قدرت خرید ندارند
لطفی درباره افزایش آنی قیمتها در بازار مسکن پس از افزایش نرخ دلار در بازار اظهار داشت: بعید میدانم که مانند سال گذشته قیمتها در بازار مسکن همپای قیمت دلار افزایش پیدا کند چراکه مردم قدرت خرید ندارند و معاملهای انجام نمیشود و بازار مسکن کشش افزایش قیمت را ندارد.
وی افزود: قدرت خرید مردم در بخش مسکن به شدت کاهش پیدا کرده و تقریبا معاملات خرید خانه اول نداریم و معاملات مسکن به صورت تهاتر انجام میشود یا اینکه افراد دارایی که از قبل داشتهاند را میفروشند و از این طریق نسبت به خرید مسکن یا تبدیل به احسن آن اقدام میکنند.
دبیر اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: در همین شرایط اگر افزایش نرخ دلار ادامهدار باشد با افزایش قیمت مصالح ساختمانی قیمت مسکن دوباره افزایش پیدا میکند.
لطفی تاکید کرد: این افزایش قیمت دلار اگر مقطعی باشد و با دخالت دولت کنترل شود، خرید هیجانی در بازار مسکن هم نخواهیم داشت چراکه واقعا مردم توان خرید مسکن ندارند کمااینکه حتی مانند سالهای گذشته که معاملات مسکن در آستانه پایان سال افزایش پیدا میکرد تا خریدها مشمول تورم سال آینده نشوند، شاهد معاملات نزدیک به پایان سال هم نیستیم.
تاثیر قیمت دلار بر بازارهای مختلف
افزایش یا کاهش قیمت دلار میتواند بر بازارهای مختلف تأثیر گذار باشد. این تأثیرات میتوانند شامل این موارد باشند:
واردات و صادرات: افزایش قیمت دلار میتواند بر واردات و صادرات کشور تأثیر بگذارد. افزایش قیمت دلار باعث افزایش هزینههای وارداتی و کاهش سود صادراتی میشود.
تورم: افزایش قیمت دلار ممکن است منجر به افزایش تورم در کشور شود. زیرا کاهش ارزش پول محلی میتواند منجر به افزایش قیمت کالاها و خدمات در بازار داخلی شود.
سرمایهگذاری خارجی: افزایش قیمت دلار میتواند بر سرمایهگذاری خارجی در کشور تأثیر بگذارد. افزایش قیمت دلار میتواند سرمایهگذاران را به سرمایهگذاری در سایر کشورها ترغیب کند.
مصرفکنندگان: افزایش قیمت دلار ممکن است بر قدرت خرید مصرفکنندگان تأثیر بگذارد. زیرا افزایش قیمت ارز میتواند منجر به افزایش قیمت محصولات و خدمات و به تبع آن کاهش توان خرید مردم شود.
مقدار و نوع تأثیر قیمت دلار بر بازارهای مختلف به عوامل مختلفی از جمله وضعیت اقتصادی کشور، صادرات، واردات، سیاستهای پولی و اقتصادی و… بستگی دارد.
ارسال نظر