|

بیمه سلامت/خدمات درمانی/بیمه‌های خصوصی

بیمه سلامت دست به دامن دولت شد/درخواست افزایش بودجه برای این بیماران

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران اعلام کرد که اعتبار لازم برای صندوق بیمه سلامت در سال اول تاسیس آن، ۵ هزار میلیارد تومان بود. این مبلغ در سال ۱۴۰۲ به ۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت، و امیدواریم در سال آینده اعتبار صندوق به دو برابر افزایش یابد.

اقتصاد بیمه سلامت دست به دامن دولت شد/درخواست افزایش بودجه برای این بیماران

همچنین، درخواست برای دو برابر شدن بودجه صندوق بیماری‌های خاص در سال ۱۴۰۳ مطرح شده است. دکتر محمد مهدی ناصحی، در یک بازدید از غرفه وزارت بهداشت و سازمان‌های تابعه، اعلام کرد که ۱۰۷ بیماری مشمول حمایت‌های این صندوق وجود دارد. این بیماری‌ها شامل تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماران دیالیزی، موکوپلی ساکاریدوز، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های اس ام ای، سیستیک فیبروزیس، اوتیسم، سرطان، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضا و مزمن روانی هستند.

ناصحی­­­ با اشاره به مهم‌ترین دستاورد‌ها و اقدامات سازمان متبوع خود در خدمات رسانی به بیمه شدگان گفت: سازمان بیمه سلامت خدمات مهمی را در طول دو سال گذشته به بیمه شدگان خود ارائه داده که می‌توان به پوشش رایگان ۵ دهک اول جامعه، تاسیس صندوق حمایت از بیماری‌های خاص و صعب العلاج و حمایت از زوجین نابارور اشاره کرد. ­
 
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: تاکنون بیش از ۳۲ میلیون نفر در سازمان بیمه سلامت تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند که بخشی از این افراد دارای بیمه روستایی بوده و بخشی در ۵ دهک اول جامعه از بیمه رایگان برخوردار هستند. همچنین دهک ۶ تا ۹ نیز از تخفیفات بیمه‌ای برخوردار بوده و تنها دهک ۱۰ باید تمام حق بیمه را به طور کامل پرداخت کند. ­
وی تصریح کرد: دهک ۶ که تا پیش از این باید ۳۰ درصد از میزان حق بیمه را پرداخت می‌کرد مبلغ کل بیمه یک ساله برای یک نفر به ۲۰ درصد رسید. دهک ۷ که باید ۴۰ درصد از میزان حق بیمه را پرداخت می‌کرد مشمول تخفیف ۱۰ درصدی قرار گرفت. دهک ۸ که باید ۵۰ درصد حق بیمه را پرداخت می‌کرد این میزان به ۴۰ درصد رسید.
 
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران تاکید کرد: دهک ۹ که باید پیش از این ۸۰ درصد حق بیمه را پرداخت می‌کرد با ۳۰ درصد کاهش پرداخت حق بیمه مواجه شده و باید ۵۰ درصد حق بیمه را پرداخت کند.

 برای سال ۱۴۰۳، صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج به حداقل ۱۴ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.

در سال اول تشکیل صندوق بیماری‌های خاص، بودجه ۵۰۰۰ میلیارد تومانی به آن تخصیص یافت که با توجه به اینکه در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تشکیل شده بود، بودجه ۵۰۰۰ میلیاردی به طور کامل هزینه نشد. اما، در سال ۱۴۰۲؛ بودجه ۷۰۰۰ میلیارد تومانی به صندوق بیماری‌های خاص تعلق گرفت که به نظر می‌رسد کافی نباشد.

سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که تعداد بیماری‌های تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در گذشته کمتر بود اما به تدریج و با توجه به بودجه‌ای که در اختیار ما قرار گرفت تحت پوششی‌ها را گسترش دادیم، گفت: در حال حاضر ۱۰۷ بیماری تحت پوشش صندوق قرار دارد که البته صفر تا صد هزینه‌ها پرداخت نمی‌شود، بلکه هزینه‌های کمرشکنی که بیماران از پس آن بر نمی آیند و بسته به نوع بیماری پرداخت می‌شود و با توجه به میزان بودجه‌ای که در اختیار ما قرار می‌گیرد تحت پوششی‌ها را افزایش خواهیم داد.

وی با یادآوری وجود ۴۰۰ بیماری نادر و خاص در کشور، افزود: تاکنون از این میزان توانسته ایم تنها ۱۰۷ مورد را تحت پوشش صندوق قرار دهیم و تقاضا داریم که بودجه صندوق افزایش یابد تا بتوان تعداد بیماری‌های تحت پوشش را افزایش داد.

کریمی با تاکید بر اینکه تمامی مشکلات بیماران خاص و صعب العلاج را نمی‌توان از مسیر بیمه رفع کرد، ادامه داد: در گذشته مبالغی را به بیماران برای انجام خدماتی که ماهیت بیمه‌ای نداشتند، پرداخت می‌کردیم اما با تأسیس صندوق، تمامی بودجه‌ها در آن متمرکز شدند. بنابراین انجام این کار با مشکل مواجه شد و ضروری است علاوه بر تقویت بودجه صندوق در سال‌های آینده مبالغی در اختیار وزارت بهداشت و معاونت درمان برای انجام خدمات فوریتی قرار گیرد تا پرداخت از جیب بیمار به شدت کاهش یابد و حتی به صفر برسد.

معاون درمان وزارت بهداشت، در مورد اعلام نیازهای دارویی بیماران خاص و صعب العلاج، گفت: به طور معمول نیازها را سه ماه پیش از پایان سال و حتی ۲۰ تا ۳۰ درصد هم اضافه‌تر به منظور تأمین ذخیره استراتژیک اعلام می‌کنیم و سازمان غذا و دارو هم برای تأمین این داروها تلاش می‌کند.

محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به اینکه ۱.۹ میلیون نفر تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار دارند، تاکید کرد: بیمه سلامت تا سقف ۵۰ میلیون تومان هزینه درمان بیماران خاص و صعب العلاج را پرداخت می‌کند.

وی، پیشنهاد بودجه ۱۴ هزار میلیارد تومانی صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۳ را مطرح کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کدخبر: 320217

ارسال نظر