|

بیمه/بیمه مرکزی/خسارت پرداختی

بخشودگی جرایم بیمه تا این تاریخ ادامه دارد

شرکت بیمه مرکزی اعلام کرد که به مناسبت دهه فجر، جرایم مربوط به بیمه شخص ثالث برای تمامی موتورسیکلت‌ها به مدت ۴۸ روز و برای سایر وسایل نقلیه بدون بیمه‌نامه شخص ثالث به مدت ۳۰ روز معافیت اعطا خواهد کرد.

اقتصاد بخشودگی جرایم بیمه تا این تاریخ ادامه دارد

در روز گذشته شرکت بیمه مرکزی اعلام کرد که به مناسبت دهه فجر، برای وسایل نقلیه موتوری زمینی بدون بیمه‌نامه شخص ثالث، جرایم حق بیمه شخص ثالث را به صورت ۱۰۰ درصد بخشوده است

محمود حق وردیلو، معاون نظارت بیمه مرکزی، با اعلام این خبر، تاکید کرد: «به منظور حمایت از اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر جامعه، در راستای ترویج فرهنگ بیمه‌‌ای و به مناسبت آغاز دهه فجر، کل مبلغ این جریمه برای انواع موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث از روز پنج‌شنبه، ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ تا پایان روز سه‌شنبه مورخ ۲۹ اسفند ماه سال جاری به مدت ۴۸ روز و برای سایر وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث از روز پنج‌شنبه از همان تاریخ تا پایان روز جمعه مورخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ به مدت ۳۰ روز بخشیده شده است. به این ترتیب، شرکت‌های بیمه مکلفند که در بازه زمانی تعیین‌شده، از دریافت جریمه حق‌بیمه فاقدان بیمه‌نامه شخص ثالث خودداری کنند.»

جریمه بیمه شخص ثالث چیست؟

بیمه شخص ثالث، یک بیمه‌نامه اجباری برای وسایل نقلیه به شمار می‌رود که اگر رانندگان در زمان تعیین شده، بیمه شخص ثالث خود را تمدید نکنند، باید جریمه دیرکرد بیمه آن را پرداخت کنند. اما بیمه مرکزی به طور معمول به منظور تشویق مردم برای تمدید این بیمه‌نامه، طرح‌هایی را برای بخشیدن این جرایم ارائه می‌کند.

البته دیرکرد بیمه شاخص ثالث، تاثیری بر تخفیف تمدید این بیمه‌نامه ندارد و اگر راننده‌ای در طول مدت اعتبار بیمه شخص ثالث خود، از شرکت بیمه خسارتی دریافت نکند، برای تمدید آن مشمول تخفیف بیمه شخص ثالث خواهد شد.

مبلغ جریمه بیمه شخص ثالث

مبلغ جریمه بیمه شخص ثالث، بسته به نوع وسیله نقلیه متفاوت است. برای محاسبه مبلغ روزانه جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث نیز باید قیمت بیمه شخص ثالث هر نوع وسیله نقلیه را بدون محاسبه تخفیف این بیمه بر ۳۶۵ تقسیم کرد.  این مبلغ موتورسیکلت گازی از روزانه ۲,۰۷۲ تومان آغاز می‌شود و برای خودروهای بارکش بیش از ۲۰ تن به بیشترین میزان خود یعنی روزانه ۲۴ هزار و ۶۳۲ تومان می‌رسد.

البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که حداکثر جریمه‌ای که به یک خودرو تعلق می‌گیرد، به اندازه ۳۶۵ روز است. به عبارت دیگر، اگر رانندگان بیش از یک سال بیمه نامه ثالث نداشته باشند، فقط به اندازه یک سال باید جریمه پرداخت کنند.

بیمه بدنه از جمله بیمه نامه‌هایی است که بر اساس پوشش‌های ارائه شده و سقف قرارداد، خسارات وارده شده به خودرو را جبران می‌کند. در مورد دفعات دریافت خسارت در بیمه بدنه محدودیتی وجود ندارد و شما با رعایت سقف قرارداد بیمه‌ای می‌توانید هر چند بار در طول یک سال از بیمه بدنه خود استفاده کنید.

تنها تفاوت در دفعات استفاده در محاسبه میزان خسارت پرداختی و افزایش مبلغ فرانشیز است که باعث محدودیت پرداختی شرکت بیمه می‌شود.

افزایش میزان فرانشیز در هر بار پرداخت خسارت

فرانشیز مبلغی از خسارت است که بر اساس قرارداد مابین شرکت بیمه و بیمه‌گزار باید از طرف بیمه‌گزار پرداخت شود. برای نمونه در قراردادی با فرانشیز ۱۰ درصد، به میزان ۱۰ درصد از خسارت وارد شده توسط بیمه‌گزار جبران می‌شود و شرکت بیمه تنها ملزم به پرداخت ۹۰ درصد خسارت است.

در هر بار استفاده از بیمه بدنه خودرو، میزان فرانشیز آن ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. بر همین اساس در دومین پرداخت خسارت ۲۰ و در سومین مورد خسارت ۳۰ درصد از کل خسارت توسط شرکت بیمه به بیمه‌گر پرداخت نمی‌شود.

سایر محدودیت‌های بیمه بدنه در پرداخت‌های دوم به بعد

مبلغ فرانشیز بیمه بدنه می‌تواند به بیش از این نیز افزایش پیدا کند. برای نمونه در خسارت دوم به بعد اگر سن راننده مقصر کمتر از ۲۵ سال باشد و یا از تاریخ صدور گواهینامه او کمتر از ۳ سال گذشته باشد، ۱۰ درصد دیگر به فرانشیز بیمه بدنه خودرو اضافه می‌شود. به این ترتیب در دومین استفاده ۳۰ و در سومین استفاده ۴۰ درصد از خسارت وارده توسط شرکت بیمه جبران نخواهد شد.

آیا فرانشیز قابل کاهش است؟

علاوه بر جریمه‌های اعمال شده فرانشیزی برای پرداخت‌های دوم و بعدی خسارت، برای دریافت اول خسارت جوایزی نیز در نظر گرفته شده است. یکی از این جوایز کاهش ۵ درصدی فرانشیز در صورتی است که راننده خودرو مقصر حادثه تشخیص داده نشود. در این حالت فرانشیز خسارت اول از ۱۰ درصد به ۵ درصد کاهش پیدا می‌کند.

نکته مهم اینکه این پاداش و پاداش‌های غیر فرانشیزی مشابه فقط در پرداخت اول قابل اعمال هستند و برای پرداخت‌های دوم و بعد از آن هیچگونه پاداش و تخفیفی در نظر گرفته نشده است.

نکاتی برای دریافت خسارت در بیمه بدنه

در صورت وارد شدن هر نوع خسارت به خودرو باید ظرف مدت ۵ روز کاری، این خسارت را به شرکت بیمه‌گر گزارش دهید. در صورتی که گزارش بعد از گذشت این مدت به شرکت بیمه برسد، تعهدی برای جبران خسارت نخواهد داشت. همچنین پس از حادثه نباید وضعیت خودرو تغییر کند. بهتر است با پلیس راهنمایی تماس بگیرید تا کروکی برای شما تهیه کند و از محل حادثه عکس بگیرید. همچنین خودرو باید قبل از تعمیر توسط کارشناسان بیمه بازدید شود و به هیچ وجه قبل از تایید کارشناسان نسبت به تعمیر خودرو اقدام نکنید.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 320227

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین