|

صادرات / واردات / واردات کالا

جایگاه تجاری ایران در جهان اسلام / ۴۵ کشور عقب ماندند

بر اساس این گزارش ایران در میان ۵۷ عضو این سازمان در رتبه ۱۲ از نظر تجارت با دنیای اسلام قرار گرفته است. به عبارتی دیگر ۴۵ کشور اسلامی تجارت کمتری نسبت به ایران با دنیای اسلام در سال ۲۰۲۲ داشته اند.

اقتصاد

سازمان کنفرانس اسلامی در گزارش جدید خود درباره وضعیت تجارت در جهان اسلام، اعلام کرده است که تعاملات تجاری بین کشورهای اسلامی در سال ۲۰۲۲ با رشد ۱۹ درصدی روبرو بوده است.

کل تجارت ۵۷ عضو این سازمان در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۷۳۵ میلیارد دلار بوده که بر اساس برآوردهای سازمان کنفرانس اسلامی این رقم در سال ۲۰۲۲ به ۸۷۳ میلیارد دلار افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش ایران در میان ۵۷ عضو این سازمان در رتبه ۱۲ از نظر تجارت با دنیای اسلام قرار گرفته است. به عبارتی دیگر ۴۵ کشور اسلامی تجارت کمتری نسبت به ایران با دنیای اسلام در سال ۲۰۲۲ داشته اند.

کل تجارت ایران با کشورهای اسلامی در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۵ میلیارد و ۵۴۳ میلیون دلار برآورد شده است. این رقم نسبت به سال قبل رشد ۲۵ درصدی داشته است. ایران در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۲ میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار تجارت با کشورهای اسلامی ثبت کرده بود.

بر اساس این گزارش تعاملات تجاری ایران با کشورهای اسلامی در دولت سیزدهم ۴۵ درصد افزایش یافته و از ۱۰ میلیارد و ۶۸۵ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ به ۱۵ میلیارد و ۵۴۳ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

امارات بیشترین تعاملات تجاری با دنیای اسلام در سال ۲۰۲۲ را داشته و کل تجارت این کشور با کشورهای اسلامی به ۱۴۵ میلیارد دلار رسیده است. ترکیه با ۱۲۱ میلیارد دلار و عربستان با ۹۶ میلیارد دلار به ترتیب در رتبه های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته اند.

کشورهای-اسلامی

صادرات ایران به کشورهای اسلامی ۱۸ درصد رشد کرد

این گزارش نشان می دهد صادرات ایران به کشورهای اسلامی در سال ۲۰۲۲ با رشد ۱۸ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و از ۶ میلیارد و ۴۶۸ میلیون دلار به ۷ میلیارد و ۶۱۱ میلیون دلار رسیده است. ۲۱ درصد معادل یک پنجم از کل صادرات ایران در سال ۲۰۲۲ با کشورهای اسلامی بوده است.

واردات ایران از جهان اسلام نیز در سال ۲۰۲۲ رشد ۳۲ درصدی را تجربه کرده و به ۷ میلیارد و ۹۳۲ میلیون دلار بالغ شده است. ۳۹ درصد از کل واردات ایران نیز با کشورهای اسلامی بوده است.

روابط تجاری کشورهای اسلامی

روابط تجاری بین کشورهای اسلامی یکی از جوانب مهم همکاری‌های اقتصادی بین این کشورها است. تجارت بین کشورهای اسلامی شامل تبادل کالا، خدمات، سرمایه، و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی است.

برای تقویت روابط تجاری، کشورهای اسلامی از مکانیسم‌ها و سازمان‌هایی مانند سازمان کنفرانس اسلامی (OIC)، سازمان همکاری اسلامی (OIC) و اتحادیه کشورهای عربی (Arab League) بهره می‌برند. این سازمان‌ها سعی در تسهیل و ترویج تجارت بین کشورهای عضو خود دارند و توافقات تجاری، توسعه صنایع مشترک، ایجاد مناطق تجاری آزاد و حمایت از سرمایه‌گذاری‌های مشترک را تشویق می‌کنند.

علاوه بر این، برخی کشورهای اسلامی توسط توافقات تجاری دوجانبه، مناطق تجاری آزاد و یا اتحادیه‌های تجاری منطقه‌ای مانند اتحادیه کشورهای خلیج فارس (GCC)، اتحادیه دولت‌های آفریقای غربی (ECOWAS) و اتحادیه دولت‌های آفریقای شرقی (EAC) با هم همکاری تجاری بیشتری دارند.

روابط تجاری بین کشورهای اسلامی در دستور کار توسعه اقتصادی و تحقق هدف‌های پایداری و رفاه اجتماعی در این مناطق قرار دارد. تسهیل تجارت داخلی، کاهش موانع تجاری، تشویق به سرمایه‌گذاری و توسعه بخش خدمات در کشورهای اسلامی، برای تقویت روابط تجاری بین این کشورها اقداماتی است که به طور مستمر انجام می‌شود.

منبع: تسنیم
کدخبر: 320479

ارسال نظر

 

آخرین اخبار