|

کمبود آب/محیط زیست/بحران آب

دریاچه ارومیه جان تازه گرفت / رها سازی آب و عبور از خشکی

شنیده ها حکایت از آن دارد که دریاچه ارومیه جان تازه ای گرفته است.

اقتصاد دریاچه ارومیه جان تازه گرفت / رها سازی آب و عبور از خشکی

دریاچه ارومیه، مدت های زیادی است که رنگ بی مهری دیده است و این موضوعات سبب خشکسالی این دریاچه شده است. از سوی دیگر، کاهش بارش ها بر این موضوع دامن زده است.

امسال سطح دریاچه ارومیه با توجه به حجم رهاسازی‌ها و اقدامات‌ نرم‌افزاری انجام شده و به برکت بارش‌های زمستانه به رغم سه سال پی‌درپی خشکسالی و بارش‌های اندک پاییز،به تراز ۱۲۷۰.۲ متر و حجم موجود در آن به بیش از ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

احمد قندهاری - رئیس حوضه آبریز رودخانه اظهار کرد: بر اساس برنامه منابع و مصارف سدها که ابتدای هرسال آبی تهیه، مصوب و ابلاغ می‌شود، میزان رهاسازی برای مصارف مختلف از سدهای کل کشور و همچنین حوضه آبریز دریاچه ارومیه تعیین می‌شود.

وی افزود: با توجه به کاهش جدی بارش‌های پائیزه از یک سو و نیز بهبود وضعیت بارش‌های زمستانه از سوی دیگر، زمان رهاسازی آب از سدهای دریاچه ارومیه برای تامین بخشی از حقابه دریاچه مشخص شد.

رئیس حوضه آبریز رودخانه ارس ادامه داد: در سال آبی جاری بارش‌های پائیزه ۹ درصد نسبت به سال گذشته و ۴۰ درصد نسبت به بلندمدت کاهش داشت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین وضعیت بارش‌ها در سال جاری تاکنون، نسبت به متوسط بلندمدت حوضه دریاچه ارومیه ۲۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد. در این شرایط رهاسازی آب از سدهای مهاباد، بوکان و از سد ساروق ۱۰ میلیون مترمکعب در فاز اول برنامه‌ریزی و در سوم اسفند ماه جاری آغاز شد.

او ادامه داد: بی‌تردید رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه، نیازمند هماهنگی کامل بین دستگاه‌های متولی بوده که تحت نظارت رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه فعال شده است.

قندهاری گفت: در این خصوص از اواسط پائیز هماهنگی‌های لازم و اقدام ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که با بسته بودن سردهانه‌های کانال‌های کشاورزی و با مراقبت و رصد مستمر برای جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز، حداکثر آب ممکن به دریاچه برسد به گونه‌ای که حجم آب وارده شده به دریاچه از رودخانه‌های اصلی سه برابر سال گذشته اندازه‌گیری شده است.

وی افزود: فاز بعدی رهاسازی پس از اتمام این دوره رهاسازی و با درنظرگرفتن وضعیت پوشش برفی حوضه، ذخیره آب سدها و با توجه به اولویت تامین آب شرب پایدار مراکز جمعیتی و پیش‌بینی فصلی بارش تا اردیبهشت ماه انجام خواهد گرفت.

رئیس حوضه آبریز رودخانه ارس افزود: با توجه به حجم رهاسازی‌ها و اقدام های نرم‌افزاری انجام شده و به برکت بارش‌های زمستانه باوجود سه سال پی‌درپی خشکسالی و بارش‌های اندک پاییز امسال، سطح دریاچه به تراز ۱۲۷۰.۲ متر و حجم موجود در آن به بیش از ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و امید است با ادامه بارندگی‌های زمستانه و بهاره شاهد وضعیت بهتر دریاچه ارومیه در سال پیش‌رو باشیم.

ارومیه را می توان یکی از دریاچه های مهم کشور دانست که مدت زمان زیادی کم آبی و خشکسالی را تجربه کرده است اما اکنون بسیاری از شواهد نشان می دهد که این دریاچه در انتظار جان تازه ای است تا مانند سابق پر فروق باشد و رنگ و طراوت را به خود ببیند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 321276
  • مرفه بی درد ارسالی در

    یزدان پاک""
    شکر "د ر این شرایطی که از زمین وآسمان برای این مردم درد و رنج و فلاکت میباره دیدن پر آب شدن دریاچه رو به فال نیک میگیریم و امید به آرامش و آسایش این ملت ستم دیده را از درگاهت خواستاریم

  • رضاطهماسبی ارسالی در

    چرا چرخه آب رو با سد سازی بهم زدین؟دخالت در کار خدا عاقبتش میشه خشکسالی

  • ناشناس ارسالی در

    چرا فکری به دریاچه میقان اراک نمیشه
    این دریاچه ومنطقه پیرامون آن دارای ا کوسیستم کم نظیر ودارای جاذبه های اکوتوری سم میباشد البته محققین بزرگ طبیعت ایران می دانند
    چی بگم

  • ناشناس ارسالی در

    هه. با دو تا سد توی دو دهه واقعا خوب به احیای دریاچه کمک کردین . تو این دو دهه هدف خشک کردن دریاچه و برداشت نمک و فروختن بود هر چه رودخانه داشتیم همشونو سد سازی کردین حتی حقابه ی دریاچه رو هم ندادین حالا با دو تا سد سر مردم کلاه میزارین.باز تابستون ک خشک شد دریاچه شروع به فروختن خاک دریاچه میکنین .

  • حسینی اصفهان ارسالی در

    خداراسپاسگزاریم که دریای بارش رحمتش رابع دازسه سال ناامیدی ،نگرانی وپریشانی به رو ی مردم بازوجلوه گاه طبیعت زیبای دریاچه اورمیه رادوباره به مردم ایران نشان داد کاش دریاچه همیشه پابرجاوزاینده رودهم ب ه حیات خودبازگردد.

  • ناشناس ارسالی در

    آب سدهای آبریز دریاچه ارومیه می‌گذارند تابستان تبخیر شود تا مسولیت نداشته باشند

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین