قیمت نفت/بازار انرژی/اوپک پلاس
مشکل نقدینگی در بازار انرژی / بازرگانان ورشکست شدند؟
گفته می شود شرکتهای بزرگ بازرگانی انرژی در جهان، با مشکلاتی که یکی از آن ها نقدینگی است مواجه شده اند.
بازار انرژی، یکی از مهم ترین بازارهایی است که حجم مبادلات بسیاری در آن انجام می شود اما طبق گفته بازرگانان در این حوزه، مشکل نقدینگی برایشان دردسرساز شده است.
شرکتهای بزرگ بازرگانی انرژی جهان با مشکل روزافزون نقدینگی چند میلیارد دلاری روبرو هستند که نمیدانند با آن، چه کنند.
اکثر شرکتهای بازرگانی که خصوصی بوده و توسط کارمندانشان کنترل میشوند، افشاگری چندانی درباره وضعیت نقدینگی، سهام یا سود نقدی ندارند. اما به گفته بیش از ۱۰ منبع بازرگانی و بانکی و طبق محاسبات رویترز، ویتول، ترافیگورا، مرکوریا و گانوور، حتی پس از پرداخت سود نقدی کمسابقه، میلیاردها دلار نقدینگی دارند.
مدیر یکی از این شرکتها که مایل نبود نامش فاش شود، به رویترز گفت: ما پول کمتری از بانکها استقراض میکنیم و منتظر فرصتهای سرمایهگذاری خوب هستیم. اما این فرصتها به خصوص در بخش انرژی سبز ضررده، اندک هستند.
شرکتهای بازرگانی که بخشهای بزرگی از بازارهای نفت، گاز و برق جهان را در کنترل دارند، رشد را دشوار مییابند زیرا بازدهی ضعیف در سرمایهگذاری در داراییهای بادی، خورشیدی و هیدروژن در سالهای اخیر، بعضی از سرمایهگذاران را عصبانی کرده است.
این معضل نقدینگی احتمالا یکی از موضوعات اصلی مورد بحث میان این شرکتها در گردهماییها و نشستهای هفته انرژی بینالمللی لندن خواهد بود.
ویتول که بزرگترین شرکت بازرگانی کالای جهان است، حتی پس از کسب ۱۵ میلیارد دلار درآمد و پرداخت ۵ میلیارد دلار سود نقدی در سال ۲۰۲۲، میزان سهام خود را به ۲۶ میلیارد دلار افزایش داده است و به گفته دو منبع بانکی آگاه، اگر ویتول به انتقال بخش قابل توجهی از سودهای انباشته خود به سهام ادامه دهد، میزان سهام این شرکت بر اساس نتایج مالی سال ۲۰۲۳، احتمالا به ۳۰ میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد.
به گفته منابع آگاه، در این بین، شرکتهای مرکوریا و گانوور در سالهای اخیر، هر کدام حدود ۶ میلیارد دلار سهام و سود انباشته داشتند.
شرکت ترافیگورا هم در جدیدترین گزارش مالی خود فاش کرد سهام این شرکت در چهار سال اخیر، رشد دو و نیم برابری داشته و به ۱۶.۵ میلیارد دلار رسیده است.
بر اساس گزارش رویترز، سهام شرکتهای بزرگ بازرگانی در مقایسه با غولهای نفتی مانند شل با ۱۸۸ میلیارد دلار و بریتیش پترولیوم با ۸۵ میلیارد دلار، ناچیز است.
رونق صنعت فرکینگ (شکاف لایههای نفتی) ایالاتمتحده، این کشور را به بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده گاز در جهان تبدیل کرد. در همان زمان، سایر کشورهای جهان شروع به استفاده بیشتر از گاز در نیروگاهها، کارخانهها و خانههای مسکونی کردند تا از سوختهای آلودهکننده محیطزیست مانند زغالسنگ و نفت دوری کنند. لازم به ذکر است، سطح تقاضای گاز طبیعی بهویژه در چین، هند و کشورهای آسیای جنوبشرقی که بهسرعت در حال صنعتیشدن هستند، روبهرشد است.
در مکزیک، این اقدام در حالحاضر بر روی یک پایانه گاز، موسوم به Energía Costa Azul متمرکز است که در ابتدا برای ارسال گاز در جهت دیگر طراحی شدهبود. این پایانه بیش از یک دههاست که گاز را از تانکرهای آسیایی تخلیه کرده و به کالیفرنیا و آریزونا ارسال میکند؛ گازی که البته با هدف تولید برق سوزانده میشود.فرکینگ همهچیز را تغییر داد.
ارسال نظر