|

تعرفه گمرکی این کالاها صفر شد

عبدالامیر ربیهاوی، مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت، دربارهٔ موافقت‌نامه تجارت آزاد با سوریه اظهار داشته است که تعرفه‌های گمرکی مورد توافق با سوریه به تعرفه صفر تبدیل شده است و این امر بخشی از مزیت‌های تجارت با سوریه محسوب می‌شود.

اقتصاد

ربیهاوی اعلام کرده است که با هدف اطلاع‌رسانی دربارهٔ فرصت‌های ورود به بازار سوریه، فراهم کردن زمینه برای ورود شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی، بازسازی سوریه و تأمین کالاهای مورد نیاز این کشور، در تاریخ ۱۳ اسفندماه همایشی را برگزار خواهند کرد.

وی با اشاره به اهداف برگزاری همایش فرصت‌های ورود به بازار سوریه در ایران گفت: سوریه، یکی از کشورهای هدف صادراتی جمهوری اسلامی است و بعد از بحران‌های نظامی و حاکم شدن آرامش در منطقه، توجه تجار و بازرگانان به سوریه بیش از پیش شد.

این مقام مسؤول با تاکید بر لزوم اطلاع‌رسانی در زمینه وضعیت سیاسی و اقتصادی سوریه برای تجار و بازرگانان ایرانی، اضافه کرد: شرکت‌های تولیدکننده و صادرکنندگان ایرانی از این همایش استقبال بی‌نظیری کردند، به نحوی که در نهایت مجبور شدیم برای حضور شرکت‌های ایرانی سقف در نظر بگیریم و در نهایت ۱۵۰ شرکت ایرانی برای شرکت در این همایش انتخاب شدند.

ربیهاوی از حضور سفیر سوریه در این همایش خبر داد و افزود: محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی نیز به عنوان مهمان ویژه در این همایش شرکت خواهد کرد؛ همچنین نمایندگان دستگاه‌های دولتی، دبیرخانه متولی کمیسیون مشترک بین دو کشور، اعضای اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه و تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی ایران در این همایش شرکت خواهند کرد.

به گفته وی، هدف از برگزاری این همایش در اصل اطلاع‌رسانی فرصت‌های ورود به بازار سوریه، ورود شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی، بازسازی صنایع و تأمین کالاهای مورد نیاز سوریه است.

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت، با برشمردن مشکلات پیش روی تجارت با سوریه، ادامه داد: از آنجایی که مسئولان سوری و جمهوری اسلامی ایران در این همایش حضور دارند، بدون تردید به راهکاری برای گذر از این مشکلات و رفع موانع صادراتی خواهیم رسید.

وی ادامه داد: برنامه نمایشگاهی و حضور شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه‌های سوریه از اردیبهشت ماه سال آینده آغاز و این برنامه به تجار ایرانی، اطلاع‌رسانی خواهد شد و امیدواریم نمایشگاه‌های پرباری برای نشان دادن توانمندی‌های تولیدی و صادراتی ایران برگزار شود.

ربیهاوی تجارت سوریه را حدود ۶ میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: سوریه یک میلیارد دلار صادرات و ۵ میلیارد دلار واردات دارد و با توجه به سیاست‌های همسو با جمهوری اسلامی، این کشور می‌تواند به یکی از کشورهای هدف صادراتی ما تبدیل شود. ظرفیتی برای واردات کالاهایی از سوریه به ایران خواهیم داشت که می‌تواند تراز تجاری بین دو کشور را به حداقل اختلاف برساند. همچنین تلاش داریم راهی برای صادرات از سوریه به سایر کشورها باز کنیم.

وی ادامه داد: بندر لاذقیه سوریه در دریای مدیترانه یک فرصت برای صادرات به کشورهای شمال آفریقا است و اگر بتوان صادرات ایران از سوریه به سایر کشورها را فعال کنیم؛ یک مزیت تجارت با سوریه را بازگشایی کردیم.

مدیرکل دفتر غرب آسیایی سازمان توسعه تجارت با تاکید بر تسهیل شدن روند تجارت با سوریه، بیان کرد: در گذشته برای صادرات به سوریه دو مسیر تعریف شده بود؛ نخست، کالاها از مرز زمینی به ترکیه و از بندر مرسین ترکیه به لاذقیه انتقال داده می‌شد. در حالت دوم، کالاها از بندرعباس بارگیری و از طریق خلیج فارس و دریای سیاه به سوریه می‌رسید، این مسیرها هر دو طولانی و هزینه‌بر بودند اما در حال حاضر با بازگشایی راه ترانزیت عراق، یک روزه کالاها به سوریه خواهند رسید؛ هم اکنون کامیون‌های سوری و عراقی در مرز مهران آماده حمل کالا به سوریه هستند.

ربیهاوی از معرفی نشدن کالاهای ایرانی در بازار سوریه انتقاد کرد و افزود: سفیر سوریه، به ما اعلام کرد کیفیت و قیمت کالای ایرانی قابل رقابت است اما از آنجایی که کالای ایرانی به درستی در این بازار معرفی نشده نتوانسته سهم قابل توجهی از این بازار را به دست بیاورد؛ اما با برنامه‌ریزی‌های سازمان توسعه تجارت ایران، کالای ایرانی را در سبد خانوار سوری خواهیم برد و اگر این موفقیت حاصل شود ایران می‌تواند بازار سوریه را در زمینه مواد غذایی تصاحب کند.

وی با اشاره به موافقت‌نامه تجارت آزاد، گفت: تعرفه‌های گمرکی مورد توافق با سوریه به تعرفه صفر تبدیل شده است و این موضوع جز مزیت‌های تجارت با سوریه است؛ همچنین برای تبادلات ارزی با سوریه به توافق‌هایی رسیده‌ایم.

منبع: مهر
کدخبر: 321448

ارسال نظر