|

فیبر نوری/مودم/اینترنت

هزینه کشیدن فیبر نوری تا درب منزل چقدر است؟

هزینه کشیدن فیبر نوری از ترکیب دو بخش تشکیل شده است. بخش اول که مربوط به کشیدن فیبر نوری تا درون منازل می‌باشد، بر عهده شرکت مخابرات قرار دارد. اما بخش دوم که شامل کشیدن فیبر نوری از درون ساختمان تا واحدهای مشتریان است، هزینه آن بر عهده خود مشتریان قرار می‌گیرد. هزینه فیبرکشی تخمین زده شده بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان و هزینه مودم نیز دو تا دو و نیم میلیون تومان است. بنابراین، هزینه کلی برای اتصال به شبکه فیبر نوری حدود سه و نیم میلیون تومان است.

اقتصاد

مدیر عامل مخابرات تهران در یک نشست خبری درباره آخرین وضعیت پروژه فیبر نوری در استان تهران اظهار داشت که شرکت مخابرات به عنوان تامین کننده زیرساخت‌های شهری عمل می‌کند و مخابرات تهران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

به گفته او مخابرات در استان تهران یک میلیون ۴۰۰ هزار پورت دیتا به مشتریان خود ارایه داده که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار پورت مربوط به ADSL است و در حال حاضر تعداد واگذاری این شرکت در فیبر نوری به ۱۲۰ هزار عدد رسیده است.

وی افزود: از میزان پورت‌های ارایه شده توسط مخابرات در تهران، حدود ۸۰۰ هزار مشتری بر روی سیم مسی ما پوشش دارند و در نتیجه از آن استفاده می کنند و در حال حاضر تعداد واگذاری ما در فیبر نوری به ۱۲۰ هزار عدد رسیده است.

ملک جعفریان گفت: از ابتدای سال ۲۲ افتتاح داشتیم که آخرین آن، روز ۲۵ بهمن ماه در شهرک اکباتان انجام شد و ۳۸ هزار واحد مسکونی را فیبرکشی کردیم. درحال حاضر سرعت فیبر بر روی ۳۰۰ مگ بسته شده است و برای سال آینده هم برنامه ایجاد ۱۵۰ هزار پورت فیبرنوری را در برنامه خود داریم. در تهران ۱۳ میلیون زوج سیم مسی داریم که هزینه جابه‌جایی آن بالاست، بنابراین باید زیرساخت‌های خود را هوشمندانه جابه‌جا کنیم که دچار مشکل نشویم.

مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران در ادامه با اشاره به خرابی های زیرساختی تصریح کرد: معمولا خرابی‌ها در سطح جهانی هم رخ می‌دهد اما در کشور شاید یک الی دو درصد اعلام خرابی کنند که ۷۰ درصد خرابی‌ها هم از سوی خود مشتریان است.

کاربردهای فیبر نوری

  1. کاربرد در مخابرات: یکی از مرسوم ترین کاربردهای فیبر نوری انتقال اطلاعات توسط نور لیزر است.
  2. کاربرد در حسگرها: استفاده از حسگرهای فیبر نوری برای اندازه ‌گیری کمیت‌های فیزیکی مانند جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی، فشار، حرارت، جابجایی، آلودگی آب‌های دریا، سطح مایعات، تشعشعات پرتوهای گاما و ایکس در سال‌های اخیر شروع شده‌است. در این نوع حسگرها، از فیبر نوری به عنوان عنصر اصلی حسگر بهره‌ گیری می‌شود بدین ترتیب که ویژگی‌های فیبر تحت میدان کمیت مورد اندازه ‌گیری تغییر یافته و با اندازه شدت کمیت تأثیر پذیر می‌شود.
  3. کاربردهای نظامی: فیبر نوری کاربردهای بی‌شماری در صنایع دفاع دارد که از آن جمله می‌توان برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار، کنترل و هدایت موشک‌ها، ارتباط زیردریاییها (هیدروفون) را نام برد.
  4. کاربردهای پزشکی: فیبرنوری در تشخیص بیماری‌ها و آزمایشهای گوناگون در پزشکی کاربرد فراوان دارد که از آن جمله می‌توان دُزیمتری غدد سرطانی، شناسایی نارسایی‌های داخلی بدن، جراحی لیزری، استفاده در دندانپزشکی و اندازه ‌گیری مایعات و خون نام برد. همچنین تارهای نوری در دستگاه‌هایی به نام درون بین یا آندوسکوپ استفاده می‌شود تا به درون نای، مری، روده و مثانه فرستاده شود و درون بدن انسان به طور مستقیم قابل مشاهده باشد.
  5. کاربرد فیبرنوری در روشنایی: از جمله کاربردهای فیبر نوری که در اواخر قرن بیستم به عنوان یک فناوری روشنایی متداول شده و در چند سال قرن اخیر توسعه و رشد فراوانی پیدا کرده‌است کاربرد آن در سیستم‌های روشنایی است. در این فناوری نور از منبع نوری که می‌تواند نور مصنوعی (نورلامپهای الکتریکی) و یا نور طبیعی (نور خورشید) باشد وارد فیبر نوری شده و از این طریق به محل مصرف منتقل می‌شود. به این ترتیب نور به هر نقطه‌ای که در جهت تابش مستقیم آن نیست منتقل می‌شود. امتیاز این نور که موجبات رشد سریع به کارگیری و توجه زیاد به این فناوری شده‌است این است که فاقد الکتریسیته گرما و تشعشعات خطرناک ماورای بنفش بوده (نور خالص و بی خطر) و دیگر اینکه با این فناوری می‌شود نور روز (بدون گرما و اشعه‌های ماورائ بنفش) را هم به داخل ساختمانها و نقاط غیر قابل دسترسی به نور خورشید منتقل کرد.

فناوری ساخت فیبرهای نوری

برای تولید فیبر نوری، نخست ساختار آن در یک میله شیشه‌ای موسوم به پیش‌ سازه از جنس سیلیکا ایجاد می‌گردد و سپس در یک فرایند جداگانه این میله کشیده شده تبدیل به فیبر می‌شود. از سال 1970 روش‌های متعددی برای ساخت انواع پیش‌ سازه‌ها به کار رفته ‌است که اغلب آنها بر مبنای رسوب ‌دهی لایه‌های شیشه‌ای در داخل یک لوله به عنوان پایه قرار دارند.

چرایی کند بودن پروژه فیبرنوری در تهران

وی با اشاره به چرایی کند بودن پروژه فیبرنوری در تهران گفت: معمولا فناوری‌های جدید در ابتدا از سوی مردم استقبال نمی‌شوند تا این نیاز که همان سرعت است، فراهم شود. در کنار این موضوع ما باید تبلیغات هم انجام دهیم که وزیر ارتباطات اکنون به این موضوع وارد شده است. ما برای اینکه واگذاری‌ها خوب انجام شود، تعدادی پارتنر گرفته‌ایم که الان ۸ مورد هستند و مردم می توانند از طریق تماس با ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۰ درخواست دهند که سرویس به آنها ارائه شود؛ اما اولویت فیبرکشی با ساختمان‌های بلند است.

منبع: طلا
کدخبر: 321752

ارسال نظر