قیمت بنزین/بنزین سهمیه/کارت بنزین
سهمیه بنزین سال آینده / دارندگان کارت سوخت توجه کنند!
همزمان با نزدیک شدن به ایام نوروز، زمزمه هایی از سهمیه های جدید در سال جدید به گوش می رسد.
سهمیه سوخت یکی از مهم ترین موضوعاتی است که افزایش آن برای مردم بسیار خوشایند است و البته باید گفت که موجب افزایش مصرف خواهد شد.
اخباری از افزایش سهمیه کارت سوخت خودروها به دلیل فرارسیدن عیدنوروز ۱۴۰۳ منتشر شده است.
گاهی اتفاقاتی میافتد که دولت سهمیه کارت سوخت خودروها را افزایش میدهد به همین دلیل این روزها با نزدیک شدن به عید نوروز نیز زمزمهای از سهمیه بنزین عید به گوش میخورد.
سهمیه بنزین عید کی واریز می شود؟
وزیر نفت به تازگی درباره اختصاص سهمیه بنزین عید اظهار کرده است: تمام تلاش خود را به کار بستیم تا انشاءالله مردم عزیز در بحث تعطیلات عید نوروز دچار مشکل نشوند. به هرجهت تمامی ۴۲۰۰ جایگاهی سراسر کشور حتی در روزهای سال ۱۴۰۲ که مصرف بنزین به ۱۴۳ میلیون لیتر رسید ولی هیچجایگاهی متوقف نشد. با برنامهریزی در مدیریت مصرف داریم، همه موضوعات در این خصوص را پوشش دادیم تا سوخت رسانی دچار مشکل نشود، گفت: جایگاه سیار هم داریم که در اختیار بخش خصوص قرار دارد. در شهریور ۱۴۰۰ در زمان تحویل دولت، تولید بنزین ۹۶ میلیون لیتر در روز بود ولی امروز با فاز دوم پالایشگاه آبادان حدود ۱۱۴ میلیون لیتر تولید بنزین در روز را شاهد هستیم.
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیز از افزایش کارت سوخت آزاد جایگاهها در نوروز ۱۴۰۳ خبر داده است. او گفته است: کارت سوخت جایگاهها در ایام نوروز افزایش مییابد تا دچار مشکل نشویم. کارت آزاد جایگاهها در نوروز با توجه به میزان تردد و بالا بودن فروش آنها به جایگاههای توزیع سوخت اختصاص مییابد.
بنابراین هنوز به طور رسمی هیچ کدام از مسئولان خبر اختصاص سهمیه بنزین عید را تایید نکردند.
میزان شارژ کارت سوخت هرماه
بنابر اعلام مسئولان شرکت پخش فرآوردههای نفتی، سهمیه بنزین ماهیانه مالکان خودرو در ابتدای هر ماه به شرح زیر واریز میشود:
۶۰ لیتر بنزین سهمیهای
۱۰۰ لیتر بنزین آزاد
سهمیه بنزین آزاد در پایان هر ماه صفر خواهد شد.
سهمیه بنزین یارانهای تا ۶ ماه یا معادل ۳۶۰ لیتر ذخیره میشود.
به دلیل اهمالکاری و عدمسیاستگذاریهای صحیح، شاهد افزایش مصرف بی رویه و روزافزون بنزین هستیم. در سال ۱۴۰۱ صادرکننده بنزین بودیم و با ادامه روند فعلی به یکی از بزرگ ترین واردکنندههای بنزین تبدیل خواهیم شد. برای حل مشکل ناترازی بنزین باید مجموعه از راهکارها را در پیش بگیریم.
در میان راهکارها، افزایش سهم CNG در سبد سوخت کشور، راهکار موثری است که آزموده شده و در دسترس است. در دهه هشتاد نیز که یکی از بزرگ ترین واردکنندههای بنزین بودیم، با توسعه CNG توانستیم بخش بزرگی از ناترازی بنزین را برطرف کنیم. هم اکنون نیز با توجه به ذخایر عظیم گاز طبیعی، زیرساختهای موجود، استحصال ساده و پالایش ساده تر، این راه حل برای کشور در دسترس است و باید از آن برای حل ناترازی فعلی نیز بهره جست.
سجاد اعیانی کارشناس حوزه انرژی با اشاره به مصرف بیش از حد بنزین و ایجاد ناترازی بنزین در کشور تصریح کرد: افزایش روزافزون تعداد خودروهای غیر استاندارد منجر به افزایش روزافزون مصرف بنزین، آلودگی هوا و تعداد مصدومان تصادفات شده است. ناترازی بنزین محصول فعالیت غیراصولی و انحصاری خودروسازانی است که از نیروی انسانی خود نه در جهت پیشرفت و نه در جهت افزایش راندمان بلکه در جهت گرفتن رانتهای بیشتر استفاده میکنند. کشوری که میتوانست یکی از بزرگ ترین صادرکنندههای بنزین در جهان باشد، اکنون به یک واردکننده بزرگ بنزین تبدیل شده است.
وی در ادامه با اشاره به دلایل ایجاد ناترازی بنزین تصریح کرد: حتی خودروهایی که در حال حاضر تولید میشوند نیز بسیار پرمصرف هستند و خودروسازان باید از مدتها قبل با تحقیق و توسعه به تولید خودروهایی میپرداختند که با مصرف بهینه، مصرف بنزین را کاهش میدادند.
خودروسازان در حال حاضر کمتر از یک درصد خودروهای تولیدی خود را دوگانه سوز و با توانایی مصرف CNG تولید میکنند، در حالی که این میزان باید به حدود یک سوم کل تولیدات خودروسازان داخلی میرسید. همین خودروهای تولیدی داخل در صنعت حمل و نقل و تاکسیرانی نیز فعالیت گستردهای دارند که فعالیت و تردد آنها با توجه به مصرف بیش از حد بنزین، به مصرف بالای بنزین و واردات بنزین منجر شده است.
ارسال نظر