|

قیمت بنزین/بنزین سهمیه/کارت بنزین

سهمیه بنزین شب عید / مصرف در تعطیلات افزایش می یابد!

شواهد و تجربه های گذشته نشان می دهد که مصرف بنزین در تعطیلات نوروز افزایش می یابد.

اقتصاد سهمیه بنزین شب عید / مصرف در تعطیلات افزایش می یابد!

مصرف بنزین در کشور، رکوردهای جالبی را تجربه کرده است و گفته می شود که مصرف بنزین در ایام نوروز، یک روند افزایشی را تجربه می کند.

با توجه به این که مصرف بنزین در ایام پایانی سال افزایش می یابد اما وزرات نفت برای تامین بنزین در ایام نوروزی تمهیدات خوبی اندیشیده است.

درحالی که به ایام پایانی سال و نوروز نزدیک می‌شویم، پیش‌بینی ثبت رکوردهای عجیب مصرف بنزین تا ۱۵۰ میلیون لیتر در روز می‌شود و این به معنای ۱.۵ برابر شدن ظرفیت تأمین و عرضه بنزین نسبت به روزهای عادی سال است.

متوسط مصرف روزانه بنزین در سال جاری ۱۱۶ میلیون لیتر بوده، درحالی که ظرفیت تولید بنزین پالایشگاهی در حدود ۱۰۶ میلیون لیتر در روز است. به‌عبارتی اگر روزانه با سقف ظرفیت بنزین، به تولید بپردازیم، بازهم ۱۰ میلیون لیتر در روز ناترازی و کسری بنزین داریم که این کسری با تولیدات پتروشیمی و واردات بنزین جبران می‌شود.

در روزهای اخیر باز هم رکوردهای جدیدی در مصرف روزانه بنزین به چشم می‌خورد و مصارفی بالای ۱۳۰ میلیون لیتر در برخی روزهای اسفندماه به‌ثبت رسیده است.

فضل‌اله اکبری، معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در این خصوص بر آمادگی زیرساخت‌های سوخت‌رسانی در ایام نوروز تأکید کرد و گفت: سال گذشته میانگین توزیع روزانه بنزین (در ایام نوروز) ۱۴۴ میلیون لیتر بوده که پیش‌بینی می‌شود در این ایام به ۱۵۰میلیون لیتر برسد.

همچنین جواد اوجی، وزیر نفت در خصوص تأمین بنزین نوروزی اظهار کرد: در بحث بنزین شب عید در جایگاه‌های سوخت سراسر کشور تمهیدات خوبی اندیشیده شده و مسافران نوروزی مشکلی نخواهند داشت.

همزمانی ماه مبارک رمضان با ایام نوروز می‌تواند شرایطی را به‌وجود آورد که در مصرف بنزین بخش حمل‌و نقل برون شهری که محل اصلی مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی در ایام تعطیلات رسمی است، تعدیل ایجاد کند؛ با این حال اگر پیش‌بینی معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی محقق شود و مصرف بنزین ۱۵۰ میلیون لیتری در ایام نوروز امسال داشته باشیم، به معنای ۱.۵ برابر شدن ظرفیت تأمین و عرضه بنزین نسبت به روزهای عادی سال است.

محمد صادق مهرجو کارشناس اقتصاد انرژی، درباره راه کار فائق آمدن بر معضل ناترازی بنزین گفت: نیاز داریم که کم کم خودروسازان ما به سمت توسعه زیر ساخت‌های خودروی برقی حرکت کنند. زیرا خودروهای بنزینی تولید داخل ما هیچ مزیت نسبی نسبت به سایر تولیدات ندارند و متأسفانه با توجه به تحریم‌هایی که رخ داده تبدیل به یک وارد کننده صرف شده‌ایم.

این کارشناس انرژی بیان کرد: از سوی دیگر خودروهایی مثل پراید، ۴۰۵ را از رده خارج کرده‌ایم و در حال از رده خارج کردن سمند هم هستیم و در مقابل خودروهای کوچکی مثل کوئیک و ساینا در کشور تولید می‌شوند که مصرف بنزین بالایی دارند.

وی در ادامه بیان کرد: این خودروها به لحاظ مصرف سوختی استاندارد لازم را ندارد و ما در حقیقت با به بازار وارد کردن این خودروها به مونتاژ کار خودروهای چینی تبدیل شده‌ایم. بهتر است که به سمت توسعه زیر ساخت‌های خودروهای برقی برویم زیرا حداقل در ناوگان حمل و نقل سبک آینده متعلق به خودروهای هیبریدی و برقی است.

مهرجو بیان کرد: در حال حاضر خودروهای هیبریدی خیلی پر تیراژ شده و استفاده از آنها در کشورهای اروپایی با استقبال مواجه شده است ولی ما کمتر خودروی صرف بنزینی در کشور می‌بینیم. باید به جای واردات بنزین به این سمت حرکت کنیم و واردات خودروهای برقی و هیبریدی را داشته باشیم تا بتوانیم جلوی رشد مصرف بنزین را بگیریم.

منبع: همشهری
کدخبر: 322106
  • اباذر ارسالی در

    آقا این صحبت بنزین که این روزها همه سایت ها خبرش پیجیده از جیب کی می‌بخشید آیا ا ین منابع برای کل مردم ایران نیستش ما که ماشین نداریم پس چی میشه اون پیر مرد پیرز ن بیاره ای که هیچ وسیله ای در اختیارش نی ست ودر دورترین نقاط زندگی می‌کند پس سهم آنها چی کودکان ونوجوانان روستایی چی 😠😠 خواهشمندم این منابع دراختیار این ع زیزان هم قرار بگیرد لااقل مبلغ همان بنزی ن را به کد ملی شان واریز کنید ویا فکری ب ه حال ما هم بکنید 🙏

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین