بازار ارزهای دیجیتال / قیمت ارز دیجیتال / قیمت رمز ارز
ورود بریکس به جهان فناوری / ارزهای دیجیتال وارد فصلی تازه شدند
بر اساس این گزارش، روسیه در حال حاضر ریاست دوره ای این گروه را بر عهده دارد و مسکو بارها تاکید کرده است که اولویت آن افزایش سهم ارزهای ملی از پرداختها در داخل این بلوک است.
دستیار ارشد رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، اعلام کرد که گروه بریکس قصد دارد یک سیستم پرداخت مبتنی بر فناوری ارزهای دیجیتال را تشکیل دهد.
یوری اوشاکوف، دستیار ارشد سیاست خارجی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اعلام کرد گروه بریکس که شامل اقتصادهای نوظهور میشود، قصد دارد یک سیستم پرداخت مبتنی بر فناوری ارزهای دیجیتال ایجاد کند.
وی در مصاحبهای که روز سهشنبه منتشر شد، تأکید کرد که این سیستم با تحولات سیاسی تغییر نخواهد کرد و به برنامههای ملی یا ارزهای ثابت کشورها در سراسر جهان وابسته نخواهد بود.
اوشاکوف گفت: ما معتقدیم که هدف مهم برای آینده ایجاد یک سیستم پرداخت تسویه حساب مستقل در چارچوب بریکس است که مبتنی بر مدرنترین فناوریها مانند ارزهای دیجیتال و بلاک چین باشد.
وی افزود: این برای هر کشور، شخص و کسب و کار راحت خواهد بود و نیازی به هزینههای هنگفت ندارد.
دستیار رئیس جمهور روسیه جزئیات یا چارچوب زمانی برای ایجاد این سیستم پرداخت جدید را مشخص نکرد.
اوشاکوف خاطرنشان کرد که بریکس قصد دارد در سال ۲۰۲۴ بر افزایش نقش خود در سیستم های پولی و مالی بین المللی تمرکز کند.
بر اساس این گزارش، روسیه در حال حاضر ریاست دوره ای این گروه را بر عهده دارد و مسکو بارها تاکید کرده است که اولویت آن افزایش سهم ارزهای ملی از پرداختها در داخل این بلوک است.
اوشاکوف گفت: ما به تلاش خود برای توسعه ترتیبات ذخیره احتیاطی (CRA) ادامه خواهیم داد که در درجه اول هدف از ایجاد آن استفاده از ارزهای جایگزین به جای دلار آمریکاست.
ترتیبات ذخیره احتیاطی یک ذخیره مشترک ارز است که در صورت بروز بحران نقدینگی در اختیار اعضای بریکس قرار میگیرد. این ذخیره به منظور فراهم کردن ابزاری برای تجارت روان حتی تحت فشارهای شدید مانند تحریمهای بین المللی طراحی شده است.
بریکس که قبلاً برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را شامل می شد، امسال با پیوستن ایران، عربستان سعودی، اتیوپی، مصر و امارات متحده عربی در ژانویه، شاهد گسترش عمدهای بوده است.
گزارشها حاکی است که کشورهای بریکس طی سال گذشته میلادی به سرعت از استفاده از دلار و یورو در تسویه حسابهای درون این بلوک دور شدهاند. در عوض، آنها استفاده از ارزهای ملی را تقویت کردهاند، بهویژه پس از آنکه که تحریمهای غرب انجام معاملات برون مرزی را برای روسیه با استفاده از پول و سیستمهای پرداخت غربی مانند سوئیفت تقریباً غیرممکن کرده است.
سهم ارزهای ملی در تسویه حسابهای روسیه با دیگر کشورهای بریکس در پایان سال ۲۰۲۳ به ۸۵ درصد رسید، در حالی که دو سال پیش این رقم تنها ۲۶ درصد بود.
در حال حاضر بیش از ۱۱۱ کشور، از نسخه دیجیتال ارزهای خود استفاده میکنند و بلوک بریکس نیز روی ارز دیجیتال خود کار میکند؛ به همین دلیل، مورگان استنلی احتمال میدهد داراییهای دیجیتال در نهایت جایگزین اصلی دلار آمریکا در تراکنشهای بینالمللی شود.
بلوک بریکس
بلوک بریکس یک ائتلاف اقتصادی و سیاسی است که توسط چهار کشور شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است. هدف اصلی این ائتلاف، تقویت همکاری های اقتصادی و سیاسی میان اعضای آن و تحقق توسعه پایدار و رشد اقتصادی است. بلوک بریکس همچنین به عنوان یک قدرت جهانی جدید در مقابل قدرت های سنتی مانند ایالات متحده و اتحادیه اروپا مطرح شده است.
ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال یا همان ارزهای رمزنگاری شده، ارزهایی هستند که بر اساس فناوری بلاکچین و رمزنگاری ساخته شدهاند. این ارزها به صورت الکترونیکی و بدون وجود یک مرکز متمرکز صادر میشوند و تراکنشها از طریق شبکه بلاکچین انجام میشوند.
برخی از معروفترین ارزهای دیجیتال عبارتند از:
۱. بیت کوین (Bitcoin): اولین و معروفترین ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۰۹ توسط شخص یا گروهی به نام ساتوشی ناکاموتو ایجاد شد.
۲. اتریوم (Ethereum): یک پلتفرم متن باز برای توسعه برنامههای دیجیتال قرارداد هوشمند است که ارز دیجیتال اتر (Ether) را نیز دارد.
۳. ریپل (Ripple): یک پروتکل پرداخت دیجیتال و ارز دیجیتال است که برای انتقال پول به صورت سریع و ارزان استفاده میشود.
۴. لایت کوین (Litecoin): یک ارز دیجیتال مشابه بیت کوین است که به عنوان یک ارز دیجیتال سریعتر و با کمترین هزینه تراکنش شناخته میشود.
این تنها چند نمونه از ارزهای دیجیتال موجود در بازار هستند و هر روزه بسیاری از ارزهای دیجیتال جدید به بازار عرضه میشوند
ارسال نظر