قیمت گاز/گاز خانگی/بازار انرژی
تعرفه پلکانی گاز / شیوه ای که مصرف را کاهش می دهد
بسیاری از کارشناسان حوزه انرژی بر این باور هستند که اجرای طرح پلکانی تعرفه گاز، می تواند سبب کاهش میزان مصرف شود.
مصرف گاز در کشور ما به علت سرمای هوا، روند افزایشی را تجربه کرده است و نیاز به صرفه جویی هستیم. بسیاری از کارشناسان با طرح پلکانی تعرفه گاز موافق هستند و اعلام کرده اند که این طرح کاهش مصرف را به همراه دارد.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در توضیحاتی از بالا بودن مصرف انرژی در بخش خانگی انتقاد کرد و اجرای تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی را شیوه برای کاهش این مصرف دانست.
عباس کاظمی مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، درباره طرح تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی و میزان اثرگذاری این شیوه در کنترل مصرف گاز گفت: بحث انرژی در کشور متأسفانه از ابتدا دارای اهمیت شناخته نمیشد و به عنوان منابعی که هیچگاه به پایان نخواهد رسید به آنها نگاه میشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: به علت حاکم بودن همین شیوه نگاه و نگرش به انرژی مردم هم هیچگاه بر مصرف خود کنترلی نداشتند و مصارف انرژی در کشور ما غیر بهینه بوده است.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور ما مصرف گاز در بخش خانگی و حتی بخش صنعت کاملاً غیرمتعارف است راندمان مصرف در نیروگاهها و در بخش خانگی و در کارخانههای فولاد و سیمان خیلی بالا است.
این کارشناس انرژی افزود: به عنوان مثال در ساختمانهای مسکونی هر یک متر مربع در سال ۴۵۰ کیلووات ساعت انرژی مصرف میکند این عدد در کشور سوئیس ۵۰ است در ژاپن ۹۰ است هدر رفت انرژی در ساختمانهای مسکونی ما به شدت بالا است.
وی در ادامه بیان کرد: مبحث ۱۹ ساخت و ساز در ساختمانها که از ۲۰ سال قبل در کشور تصویب شده به هیچ وجه اجرایی نمیشود و همین عدم اجرا باعث شده که هدر رفت انرژی در منازل فوق العاده بالا باشد.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: شهرداریها روی این ماده نظارتی نمیکنند اگر این ماده در ساخت و سازها رعایت شود حداقل مصرف ساخت انرژی در ساختمانهای ما ۵۰ درصد کاهش پیدا میکرد.
وی در ادامه بیان کرد: مصارف انرژی در ساخت و سازهای غیر استاندارد بالا هم میرود. از سوی دیگر برخی از خانوارها هم وجود دارند که مصارف لاکچری از گاز دارند.
کاظمی بیان کرد: در حالی که به گاز یارانه پنهانی تعلق میگیرد تا مردم برای پرداخت قبوض خود به مشکل برنخورند، اما برخی از خانوارها که عمدتاً هم از اقشار مرفه هستند مصارفی مثل استخر و سونا و … دارند و با گاز یارانهای از این امکانات برخوردار میشوند.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: برای جلوگیری از این شیوه مصرف طرح تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی اجرایی شد تا مصارف پلکانی شود و افرادی که بیش از اندازه مصرف دارند هزینهای بیشتر باید این مصرف بپردازند و به عبارتی از گاز یارانهای برخوردار نشوند.
وی با بیان اینکه این شیوهای اقدامی مناسب است افزود: با توجه به اینکه شدت مصرف انرژی در کشور ما به نسبت متوسط جهانی بالا است، باید در نحوه تخصیص انرژی دقت شود.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران توضیح داد: این شیوه باید برای صنایع، فولادیها، تولید کنندگان بزرگ، کارخانجات هم اجرایی شود تا آنها خود را ملزم به اصلاح شیوه مصرف خود کنند.
ارسال نظر