|

بازار مسکن / نهضت ملی مسکن / ساخت مسکن

خبر مهم در مورد مسکن ملی در این استان / بازار مسکن جان دوباره می گیرد؟

خوزستان معاون املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان از پیگیری و اخذ ۴ هزار فقره سند تک برگی از اراضی دولتی با مالکیت اداره کل راه و شهرسازی استان به نمایندگی دولت در سال جاری خبر داد.

اقتصاد

مرتضی میثاقی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون تبدیل اسناد دفترچه‌ای به تک برگ، حدود ۹ هزار فقره بوده است، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، تعداد ۴ هزار سند تک برگی صادر شده است و منتظریم تا پایان سال جاری این تعداد به ۴ هزار و ۵۰۰ سند افزایش یابد.

وی با اشاره به پراکندگی درخواست‌های متقاضیان واجد شرایط نهضت ملی مسکن در خوزستان، افزود: برای این طرح حدود ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین موردنیاز است که‌ در این راستا، ۳ هزار و ۲۸۰ هکتار زمین و بیش از ۹۰ درصد درخواست متقاضیان، در همان شهر یا شهرهای همجوار در سطح استان تامین شده است.

معاون املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان تامین زمین را در شهرهای کوچک بخصوص شمال شرق خوزستان اقدامی دشوار دانست و بیان کرد: در شهرستان‌های دهدز، ایذه و باغملک اکثر اراضی موجود، کشاورزی و غالبا از نوع درجه یک و ۲ است که در مالکیت اشخاص صاحب نسق است و موضوع تامین زمین در این شهرها را با مشکل جدی مواجه کرده است.

میثاقی با اشاره به میزان تخصیص زمین به خانواده شهدا و ایثارگران عنوان کرد: برای حدود ۶۵۰ نفر از خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران شهر اهواز در پلاک‌ ۹۱۳ بخش ۷ اهواز زمین تامین و اختصاص داده شده است.

وی یادآور شد: همچنین تامین مسکن اقشار خاص را به صورت جدی در کنار طرح نهضت ملی مسکن در حال پیگیری هستیم.

معاون املاک و حقوقی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان گفت: همچنین در پی توافق با بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی حدود ۲۰ هکتار زمین در منطقه زردشت تامین شده است که بخشی از آن به خانواده‌های معظم شهدا اختصاص می‌یابد.

آمادگی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای تثبیت اراضی دولتی

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نشست کمیسیون مستندسازی و تغییر بهره برداری املاک دولتی که در سازمان ثبت برگزار شد، گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور آمادگی کامل برای تثبیت اراضی دولتی دارد و عدم همکاری برخی ارگان‌های دولتی در مستندسازی به نوعی ترک فعل محسوب می‌شود.

بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نشست کمیسیون مستندسازی و تعیین بهره‌بردار اراضی و املاک دولتی که با حضور درویشوند معاون حقوقی رئیس جمهور و نمایندگان چند دستگاه اجرایی برگزار شد، گفت: در دوره تحول و تعالی قوه قضاییه اقدامات بسیار ارزنده‌ای در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اتفاق افتاده که از این اقدامات می‌توان به رونمایی از سکوی خدمات دیجیتال ثبتی «کاتب» با حضور رئیس دستگاه قضا در دهه فجر اشاره کرد.

وی افزود: در آینده نزدیک بسیاری از خدمات به صورت غیرحضوری و الکترونیکی به مردم ارائه می‌شود و هم اکنون در چند استان اسناد الکترونیکی به صورت آزمایشی در حال اجراست و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تمام اسناد به صورت الکترونیک صادر می‌شوند واین امر حاصل بیش از یکسال تلاش ۲۰ گروه از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مجموعه ثبت است.

بابایی صدور اسناد الکترونیک را در صرفه جویی از زمان و هزینه برای مردم حائز اهیمت خواند و گفت: یکی از مهم‌ترین آثار الکترونیکی شدن اسناد جلوگیری از جعل و سوء استفاده احتمالی از اسناد فیزیک است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه با اشاره به تعامل سازمان ثبت با جهادکشاورزی و روسای دادگستری استان‌ها در حدنگاری، بیان گرد: حدنگاری ۹۹.۸ درصدی عرصه منابع ملی معادل ۱۳۴ میلیون هکتار باعث حذف پرونده‌های سازمان یافته و شبکه‌ای در بحث زمین خواری منابع ملی و صیانت از انفال شد.

وی به جهش تثبیت اراضی کشاورزی اشاره کرد و افزود: حدنگاری اراضی کشاورزی از ۳ درصد به ۴۸ درصد که معادل ۷ ونیم میلیون هکتار از پهنه‌های کشاورزی است، ۹۶ درصد از اراضی و املاک نیروهای مسلح و ۸۵ درصد از اراضی اوقاف حدنگاری و سنددار شده اند که این حرکت شتابان در سازمان ثبت در حوزه تثبیت مالکیت‌ها در حال اجراست.

معاون رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در حوزه اراضی و املاک دولتی نیز در نشست‌های کمیسیون‌های رفع تداخلات مصوباتی به دستگاه‌ها ابلاغ شد و سازمان ثبت آمادگی کامل دارد که بدون هرگونه هزینه‌ای تثبیت مالکیت این اراضی را انجام دهد.

بابایی افزود: برخی وزارتخانه‌ها وارگان‌ها نیازمند اهتمام ویژه هستند بالاخص در حوزه ورزش و تربیت بدنی و آموزش و پرورش در اماکنی که اهدا و هبه شده اند هنوز دارای اسناد عادی هستند و باید یک ترک فعل در نظر گرفت چرا که سازمان ثبت آمادگی خود را در تهیه و مستندسازی نقشه‌ها به صورت رایگان برای این اراضی اعلام نموده است.

در ادامه درویش وند معاون رئیس جمهور گفت: یکی از پایه‌های اصلی در کمیسیون، وضعیت ملک به لحاظ ثبتی است و در این جلسات نیازمند تعامل نمایندگان ثبت هستیم.

لازم به ذکر است این نشست با حضور نمایندگان دستگاه‌های حاضر در راستای رسیدگی به اختلافات بین دستگاه‌های اجرایی در تعیین بهره بردار اراضی و املاک دولتی برگزار شد.

در پایان جلسه و نشست نمایندگان دستگاه‌ها، ارگان‌ها و نهادها از مرکز پایش و رصد هوشمند دیجیتال ثبتی سازمان ثبت بازدید کرده و در جریان آخرین دستاوردهای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در زمینه هوشمندسازی قرار گرفتند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 322285

ارسال نظر