قیمت سکه/ بازار سکه/ بازار طلا
پیش بینی قیمت سکه با توجه به روز حراج / سکه صعودی می شود؟
خبر مهمی که بازار در انتظار آن بود، عرضه سکه تمام در مرکز مبادله است. طبق ادعای برخی از معاملهگران، قیمت سکه امامی در بازار شبانه به مسیر صعودی خود ادامه داد و تا ۳۶ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان افزایش یافت.
در روز گذشته، بازار سکه روند نامتوازنی را ثبت کرد. قیمت سکه صبح دیروز تا سطح ۳۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان کاهش یافت، اما در ادامه معاملات، قدرت افزایشیها بیشتر شد و قیمت سکه به سطح ۳۶ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان رسید. این قیمت، نسبت به روز یکشنبه، ۱۰۰ هزار تومان بالاتر بود.
این پایان ماجرا نبود و جناح افزایشی بازار در معاملات پشتخطی دوشنبه شب هم قدرتنمایی کردند. آنطور که دستهای از معاملهگران مدعی بودند قیمت سکه امامی در بازار شبانه به مسیر صعودی خود ادامه داد و تا ۳۶ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان پیشروی کرد.
برآوردها نشان میدهد در حال حاضر ارزش واقعی سکه (دلاری بر حسب ارزش اونس) در حولوحوش ۳۰ میلیون و ۸۶۴ هزار تومان است. بنابراین میتوان گفت حباب سکه اکنون در حدود ۱۶ درصد است.
خبر مهمی که بازار در انتظار آن بوده عرضه سکه تمام در مرکز مبادله است. آنطور که رسانهها اعلام کردهاند مدیریت ارتباطات مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفته قرار است ششمین جلسه حراج سکه طلا امروز سهشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ با عرضه تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه برگزار شود. برخی از معاملهگران هم معتقدند که این خبر ممکن است نوسانات بازار سکه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
البته لازم به ذکر است که بازار جهانی طلا شاهد ثبات نسبی قیمت اونس طلا در محدوده ۲۱۸۰ دلار است. عدهای از سکهبازان به روند صعودی قیمت طلای جهانی امیدوارند و در صورتی که طلا در روز جاری برای قیمت دلارساز مخالف بزند احتمالا قدرت کاهشیها تا حدوی تعدیل خواهد شد.
فعالان بازار معتقدند در صورتی که سکه بالای ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان ماندگار شود احتمال اینکه به تدریج به سمت کانال ۳۷ میلیون تومان حرکت کند وجود دارد اما اگر در روز جاری نرخ دلار و طلا نزولی شود این امر ممکن است فشارفروش در بازار را زیاد کند و موجب عقب نشینی سکه تا ابتدای کانال ۳۶ میلیون تومان شود.
عوامل موثر بر قیمت سکه
قیمت سکه تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. برخی از عوامل موثر بر قیمت سکه عبارتند از:
۱. عرضه و تقاضا: نسبت بین عرضه و تقاضا بر روی قیمت سکه تأثیر دارد. اگر تقاضا برای سکه بیشتر از عرضه باشد، قیمت معمولاً افزایش مییابد و بالعکس.
۲. وضعیت اقتصادی: وضعیت اقتصادی کشور و عواملی مانند تورم، رشد اقتصادی، نرخ بهره و سیاستهای پولی تأثیرگذاری میکنند. هر چه وضعیت اقتصادی بهتر باشد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد.
۳. نرخ ارز: قیمت سکه به نرخ تبدیل به ارز محلی نیز وابسته است. اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی کاهش یابد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد..
۴. تغییرات سیاسی و جهانی: تغییرات سیاسی داخلی و جهانی، تنشهای بینالمللی و عوامل امنیتی میتوانند بر قیمت سکه تأثیرگذار باشند.
۵. طلبهها و سرمایهگذاران: علاقه طلبهها و سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در سکه نیز میتواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.
۶. تغییرات مالیاتی: تغییرات در سیاست های مالیاتی مانند مالیات بر سود سرمایهگذاری ها و مالیات بر خرید سکه نیز می تواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.
ارسال نظر