|

قیمت نفت/بازار انرژی/اوپک پلاس

غول تولیدکننده نفت جهان / رکورد شکسته شد

آمار نشان می دهد که آمریکا همچنان بزرگ ترین تولیدکننده نفت مانده است.

اقتصاد

تولید نفت و صادرات طلای سیاه، یکی از مهم ترین اقدامات کشورهای دارنده نفت است و شواهد نشان می دهد که آمریکا، همچنان بزرگ ترین کشور تولید کننده نفت باقی مانده است.

آمریکا در سال ۲۰۲۳ برای ششمین سال متوالی، بزرگترین تولیدکننده نفت جهان ماند و بیش از هر کشور دیگری، نفت خام تولید کرد.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد تولید نفت این کشور در سال ۲۰۲۳، به ۱۲.۸ میلیون بشکه در روز رسید که بالاتر از رکورد ۱۲.۳ میلیون بشکه در روز ثبت شده در سال ۲۰۱۹ بود.

تولید نفت آمریکا در دسامبر، رکورد تولید ماهانه در سطح جهانی را شکست و به ۱۳.۳ میلیون بشکه در روز رسید.

طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، احتمال این که کشور دیگری بتواند در کوتاه مدت، این رکورد ماهانه را بشکند، بسیار اندک است. تنها کشوری که قادر است به ظرفیت تولید ۱۳ میلیون بشکه در روز آمریکا برسد، عربستان سعودی است که اخیرا به شرکت آرامکو دستور داد برنامه‌های افزایش ظرفیت تولید را متوقف کند. قرار بود تولید نفت عربستان تا سال ۲۰۲۷، به ۱۳ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند.

آمریکا، عربستان سعودی و روسیه در سال میلادی گذشته، عامل ۴۰ درصد از تولید نفت جهان (۳۲.۸ میلیون بشکه در روز) بودند و پس از آنها، کشورهای کانادا، عراق و چین قرار گرفتند.

بنا بر آمار این آژانس، تولید روسیه به دلیل تحریم‌ها و کاهش تولید داوطلبانه اوپک پلاس در سال میلادی گذشته، ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت. تولید عربستان سعودی تحت تاثیر سهمیه کاهش تولید اوپک پلاس و کاهش یکجانبه تولید، به میزان حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز کمتر شد.

افزایش تولید آمریکا، مرهون فناوری‌های حفاری جدید است و منطقه پرمیان، بزرگترین سهم را در رشد تولید نفت این کشور داشته است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، تولید آمریکا در سال ۱۹۷۰، به اوج ۹.۶ میلیون بشکه در روز رسید و سپس، روند کاهشی پیدا کرد و در سال ۲۰۰۸، به ۵ میلیون بشکه در روز سقوط کرد اما به کمک شکاف هیدرولیکی و فناوری بهبود دهنده استخراج نفت، در سال ۲۰۰۹، دوباره افزایش یافت و رشد تولید از آن زمان تا هنگام شیوع پاندمی کووید ادامه یافت.

رئیس بخش بازارها و صنعت نفت آژانس بین‌المللی انرژی وضع عرضه نفت در سال‌۲۰۲۴ میلادی را مطلوب ارزیابی کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، توریل بوسونی در حاشیه یک کنفرانس صنعتی در اسلو گفت: بازار جهانی نفت با توجه به کندی روند رشد تقاضا، عرضه نسبتا مطلوبی دارد و این در حالی است که عرضه نفت از سوی آمریکا در حال افزایش است.

وی افزود: بسته به آهنگ رشد تقاضای نفت در آینده، قدرت تقاضا در تابستان و هرگونه اختلال ناگهانی، امسال شاهد عرضه نسبتا مطلوبی در بازارهای جهانی نفت‌خام هستیم. رئیس بخش بازارها و صنعت نفت آژانس بین‌المللی انرژی ادامه داد: آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد شرایط بازارهای نفت به نسبت آرام باشد، اگرچه شماری از اعضای ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیر‌اوپک (اوپک‌‌‌‌‌پلاس) به‌‌‌‌‌تازگی تصمیم گرفتند کاهش عرضه داوطلبانه روزانه ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای خود را که پیش از این برای سه ماه نخست امسال اعلام‌شده بود تا پایان سه ماه دوم تمدید کنند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 322657

ارسال نظر