بازار بورس/بورس فردا/صعود بورس
برنامه بورس انرژی در سال جدید / اقدامات جدید مشخص شد
مدیر عامل بورس انرژی توضیحاتی را در ارتباط با اقدامات این بازار سرمایه در سال جدید مطرح کرد.
پیگیری و راه اندازی بازارهای جدید، یکی از مهم ترین اقداماتی است که قرار است در این بازار صورت گیرد.
مدیر عامل بورس انرژی معاملهپذیری بازار پساب را به عنوان برنامه مهم بورس انرژی در سال ۱۴۰۳ معرفی کرد و گفت: پیگیری راهاندازی بازار کربن از مهمترین برنامههای بورس انرژی در سال ۱۴۰۳ است که در دستور کار قرار دارد.
علی نقوی درباره اقدامات انجام شده از سوی این شرکت در سال گذشته و نیز برنامه های پیش رو برای سال ۱۴۰۳ گفت: بورس انرژی ایران ارتباط و تعامل زیادی را با ذینفعان متعدد در مجموعه دولت دارد که تصمیمات هر یک از این ذینفعان میتواند آثار خاص خود را بر بازار سرمایه و بورس انرژی بگذارد. تاکنون رویکرد و نگاهی که در دولت سیزدهم در برخی از این مجموعهها وجود داشته مبتنی بر توسعه بازار انرژی کشور بوده است؛ از جمله همکاری وزارت نیرو و شرکتهای تابعه آن منجر به راهاندازی تالار برق سبز و ابلاغ دستورالعمل توسعه مبادلات برق در بورس انرژی و فراهم شدن امکان صادرات برق از مسیر این بازار شد.
وی افزود: با تعامل و همکاری وزارتخانههای نفت، امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی موضوع انتشار گواهی سپرده نفت خام و میعانات گازی را برای نخستین بار شاهد بودیم. با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور موضوع بهینهسازی مصرف انرژی، محیط زیست و پذیرش گواهی صرفهجویی برق و گاز به سرانجام رسید. همچنین با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، معاملهپذیرشدن اوراق اعتبار آلایندگی یا بازار کربن را در دستور کار قرار دادیم که همه این ابزارها، نوآوریهای جدید و نیز توسعههای صورت گرفته منجر به همکاری مشترک بین مجموعههای نامبرده بوده و همچنان هم توسعه و عمقبخشی به بازارهای بورس انرژی با همکاری ذینفعان پیگیری میشود.
وی درباره اقدامات شاخص بورس انرژی در سال ۱۴۰۲ گفت: بورس انرژی ایران هدف مهمی را برای افزایش سهم مبادلات فرآوردههای نفتی دنبال میکند و در سال ۱۴۰۲ با وجود کاهش ۲۸ درصدی حجم عرضهها که عمدتا به واسطه تامین نیاز داخلی کشور به سوخت بود، شاهد افزایش حجم معاملاتی مشابه سال ۱۴۰۱ بودیم که این موضوع نشاندهنده حضور بیشتر مشتریان در بورس انرژی و بالا رفتن نرخ موفقیت عرضهها در این بورس بوده است.
نقوی تصریح کرد: همچنین در سال ۱۴۰۲ راهاندازی تالار برق سبز و حضور نیروگاههای تجدیدپذیر یکی از مهمترین اقداماتی بود که انجام و باعث شد تا صنایع امکان تامین برق پایدار و پاک را پیدا کنند و سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر افزایش یابد. در حوزه ابزارهای مالی نیز اخذ موافقت کمیته فقهی سازمان برای انتشار قراردادهای معاوضه یا سوآپ و گواهی برق نیز از اقدامات مهمی بود که انجام شد. در عین حال، در سال ۱۴۰۲ پذیرش گواهی صرفهجویی برق و گاز که میتواند زمینهساز راهاندازی بازار بهینهسازی مصرف انرژی و محیط زیست باشد، انجام شد.
مدیر عامل بورس انرژی درباره اینکه در سال جدید شاهد ورود ابزار جدید معاملاتی در بازار خواهیم بود، گفت: بورس انرژی ایران نیز در تلاش است تا در سال ۱۴۰۳ با طراحی ابزارهای متنوع، فرصتهای جدید سرمایهگذاری را پیشروی سرمایهگذاران قرار دهد و با شفافشدن معاملات حاملهای انرژی نیز موجب پیشبینیپذیری و شفافیت در بخش انرژی کشور شود.
وی افزود: افزایش سهم معاملات فرآوردهها در بورس انرژی ایران، معاملهپذیرشدن کالاهایی همچون هیدروژن و پساب، معاملهپذیرشدن گواهی صرفهجویی و عمقبخشی به بازار بهینهسازی مصرف انرژی و محیط زیست، انتشار گواهی برق تجدیدپذیر، راهاندازی معاملات برق نیروگاههای تولید پراکنده و مولدهای مقیاس کوچک، توسعه ابزارهای مشتقه، راهاندازی معاملات گواهی سپرده گاز طبیعی و پیگیری راه اندازی بازار کربن از مهمترین برنامههای بورس انرژی در سال ۱۴۰۳ است.
ارسال نظر