|

قیمت برق/برق خانگی/بازار انرژی

مشکل اصلی صنعت برق / کولرهای گازی بلای جان شدند!

کولرهای گازی برق بسیار زیادی مصرف می کنند و بیشترین آسیب را صنعت برق وارد می کنند.

اقتصاد مشکل اصلی صنعت برق / کولرهای گازی بلای جان شدند!

برق یکی از مهم ترین انرژی های دنیا است که این روزها در کشور ما درگیر ناترازی تولید و مصرف شده است. کارشناسان عقیده دارند که کولرهای گازی مصرف بالایی دارند و بلای جان صنعت برق شده اند.

علیرغم اینکه مصرف کولرهای گازی فقط مناسب مناطق گرمسیری است، این روزها در اکثر خانه ها کولرهای گازی رخ نمایی می کند و این در حالی است که این کولرها تا هشت برابر نسبت به کولرهای آبی مصرف انرژی دارند.

عموم دستگاه‌های سرمایشی که در بخش خانگی در کشور استفاده می‌شود شامل کولرهای آبی و یا گازی است، در بین سیستم‌های سرمایشی غیرآبی دو نوع سیستم تراکمی و جذبی وجود دارد که در بخش خانگی عموماً از نوع تراکمی استفاده می‌شود. در شش سال گذشته تغییرات مختصری در راندمان کولرهای گازی ایجاد شده که راندمان کولرهای اینورتر می‌تواند ۱۰ تا ۱۵ درصد بهبود پیدا کند.

 متوسط بازده کولرهایی که اکنون در کشور استفاده می‌شود ۱۰ بی‌تی یو هروات است،  وقتی می‌گوییم یک کولر ۲۴ هزار بی‌تی یو در ساعت می‌تواند سرمایش تولید کند، معادل ۲.۴ کیلووات مصرف آن است که این مقدار تا نزدیک ۲. ۱ کیلو وات هم کاهش پیدا کرده است و در بهترین شرایط قرار دارد که اکنون در کشور هم استفاده می‌شود.

میزان مصرف یک کولر ۷۰۰۰ آبی از نظر هوادهی  به طور متوسط در ماه  در دور کند نزدیک به ۴۰۰ وات و در دور تند نزدیک به ۸۰۰ وات و حدود ۱۲۰ کیلووات ساعت در اقلیم‌هایی از جمله تهران، مشهد، شیراز، اصفهان  و مکان‌هایی با اقلیم خشک و نسبتاً معتدل‌تری نسبت به مناطق جنوبی است. بر این اساس مصرف برق در صورت استفاده از این سیستم‌ها بیش از ۱۰۰۰ کیلووات ساعت در ماه خواهد شد و این در حالیست که در اقلیم‌هایی از جمله تهران که خشک و نسبتاً معتدل هست کولرهای آبی از قدیم مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف برق به شدت پایینی نسبت به کولر گازی دارد.

طیف وسیعی از مردم در مناطق عادی از کولرهای آبی استفاده می‌کنند و این درحالی است که این سیستم می‌تواند سطح رفاه مردم را به طور نسبی فراهم کند، الگوهای مصرف در مناطق عادی بر اساس کولر آبی تدوین شده، به دلیل مصرف هشت برابری برق کولرهای گازی در طول یک ماه مبلغ قبض‌های برق با افزایش شدیدی روبرو می‌شود.

در صورت استفاده از کولرهای گازی، الگوی مصرف به ۲.۵ برابر افزایش می‌یابد و  به ۷۵۰ کیلو وات ساعت می‌رسد و این درحالی است که اگر کولرگازی حدود ۱۰ ساعت در طول شبانه روز روشن باشد از این میزان فراتر می‌رود و متوسط مصرف ماهانه مشترکان را افزایش می دهد و همچنین مصرف برق به شدت افزایش می‌یابد. در صورت تغییر الگوی مصرف و استفاده از کولر گازی  به جای کولرآبی در بعد وسیع، تأثیر بسیار مخربی بر تأمین برق پایدار کشور در ماه‌های گرم سال خواهد داشت.

فاصله مصرف برق در پیک تابستان و پیک زمستان  حدود ۳۱ هزار مگاوات بوده این میزان عدد بالایی است که اگربه آن توجه نشود، تأمین برق را در ماه‌های گرم با چالش مواجه می‌کند و علاوه بر این هزینه‌های تولید برق را به شدت افزایش می‌دهد. ضرورت دارد مشترکان در انتخاب منزل علاوه بر همه پارامترهای رفاهی و زیباشناختی به سیستم‌های مصرف برق سرمایشی توجه ویژه‌ای داشته باشند، چرا که این سیستم قابل تعویض نیست و در افزایش هزینه‌های برق تأثیر بسزایی دارد.

کدخبر: 323213

ارسال نظر