|

قیمت گوشت/بازار گوشت/گوشت قرمز

ادامه عرضه گوشت با قیمت تنظیم بازار / دام زنده چند شد؟

منصور پوریان اظهار داشت که در حال حاضر گوشت تنظیم بازاری به صورت گسترده و با قیمت مناسب در بازار عرضه می‌شود. او افزود: در برخی مناطق، قیمت گوشت گرم افزایشی را دیدیم، اما با عرضه گوشت تنظیم بازاری و گوشت منجمد، بازار به تعادل رسید و تقاضا برای گوشت گرم کاهش یافت.

اقتصاد

منصور پوریان، رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور، ابراز نگرانی کرده و گفت: در نیمه اول سال، با افزایش تولید و عرضه دام زنده، بسیاری از دامداران نگران هستند که با ادامه واردات، دام‌هایشان به دستشان بماند. همچنین، بسیاری از استان‌ها اعلام کرده‌اند که با مازاد دام زنده مواجه هستند.

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور ادامه داد: به نظر می رسد که با افزایش تولید دام در کشور واردات کاهش یابد، زیرا اولویت با تولید داخل است.

پوریان تصریح کرد: قیمت دام زنده در کشور ما نسبت به کشورهای اطراف زیاد است و همین امر باعث شده که بازار کشورهای اطراف را از دست بدهیم. از طرفی افزایش قیمت دام منجر به افزایش قیمت گوشت گرم در بازار داخل شده که در توان خرید مصرف کنندگان نیست و مصرف کنندگان ترجیح می دهند از گوشت های منجمد و وارداتی موجود در بازار  که برای آنها صرفه اقتصادی بیشتری دارد، خریداری کنند.

وی در ادامه گفت: انتظار داریم که قیمت دام زنده منطقی شود. منطقی شدن قیمت دام زنده به نفع دامداران نیز خواهد بود زیرا باعث می‌شود دام آنها بیشتر به بازار عرضه شود، تقاضای خرید گوشت گرم داخلی افزایش یابد و تولید نیز افزایشی شود.

بنابر گفته این فعال بخش خصوصی اگر چه قیمت دام بر اساس عرضه و تقاضا است، اما  دام زنده باید قیمت واقعی داشته باشد.

وی همچنین در پایان گفت: مدتی می شود که ترانزیت دام زنده از ایران تعطیل شده و باید سازمان دامپزشکی کم کم اجازه فعال شدن آن را بدهد تا کشورهای همسایه از جمله عراق که پذیرنده دام زنده هستند بتوانند به راحتی دام مورد نیاز خود را از کشورهای آسیانه میانه و ایران تامین کنند.

عوامل موثر بر قیمت گوشت قرمز

قیمت گوشت قرمز تحت تأثیر چندین عامل اقتصادی و عوامل دیگر قرار می‌ گیرد. برخی از عوامل موثر بر قیمت گوشت قرمز عبارتند از:

۱. عرضه و تقاضا: نسبت عرضه و تقاضا بر روی قیمت گوشت قرمز تأثیر می‌ گذارد. در صورت کاهش عرضه یا افزایش تقاضا، قیمت ممکن است افزایش یابد و برعکس.

۲. دسترسی به منابع غذایی: از آنجایی که تغذیه دام‌ها و بهره‌برداری از منابع غذایی برای تولید گوشت قرمز ضروری است، قیمت این منابع غذایی مثل خوراک دام و مرغ، جیره دام و آب و هوا می‌تواند قیمت گوشت را تحت تأثیر قرار دهد.

۳. نرخ ارز: در صورتی که گوشت قرمز وارداتی باشد، نرخ ارز به عنوان یک عامل مهم می‌تواند قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. افزایش نرخ ارز می‌ تواند باعث افزایش قیمت گوشت قرمز وارداتی شود.

۴. هزینه‌ های تولید: هزینه‌های مرتبط با تولید گوشت قرمز از جمله هزینه‌های خوراک دام، نگهداری، واکسیناسیون، داروها، حمل و نقل و ... می‌ تواند تأثیری در قیمت نهایی گوشت قرمز داشته باشد.

۵. سیاست‌ های دولتی: سیاست‌های دولتی مانند تعرفه‌ های وارداتی، گمرکات و سیاست‌ های تنظیم قیمت می‌ تواند بر قیمت گوشت قرمز تأثیر بگذارد.

۶. عوامل جغرافیایی و آب و هوایی: شرایط جغرافیایی و آب و هوایی در کشورها می‌تواند بر تولید و توزیع گوشت قرمز تأثیر داشته باشد و در نتیجه بر قیمت آن تأثیر بگذارد.

مهم است توجه کنید که این عوامل به طور ترکیبی و پیچیده تأثیر می‌ گذارند و قیمت گوشت قرمز را تعیین می‌کنند. همچنین، شرایط محلی و سیاست‌ های داخلی هر کشور نیز می‌تواند تأثیر گذار باشد

منبع: ایسنا
کدخبر: 323667

ارسال نظر