|

مجرمان اینترنتی/بانکداری الکترونیک/بانکداری

چگونه از سرقت اطلاعات بانکی خود پیشگیری کنیم؟

بانکداری الکترونیک به طور قابل توجهی جزئی از زندگی روزمره ما شده است. به آرامی می‌توان گفت که تقریباً ۹۰ درصد از امور بانکی ما از طریق اینترنت بانک و موبایل بانک انجام می‌شود و بسیاری از پرداخت‌ها نیز به صورت غیرحضوری انجام می‌شوند. اما چگونه می‌توان امنیت فضای این بانک مجازی را حفظ کرد و از سرقت جلوگیری کرد؟

اقتصاد چگونه از سرقت اطلاعات بانکی خود پیشگیری کنیم؟

 برای حفظ امنیت بانکداری الکترونیک، بانک‌ها و سازمان‌های مرتبط با بانکداری بسیاری از راهکارها و تکنیک‌های امنیتی را به کار می‌برند. این شامل استفاده از رمزنگاری قوی برای حفاظت از اطلاعات شخصی و حساس کاربران، احراز هویت دو مرحله‌ای با استفاده از موارد مانند رمز عبور و کد تأیید، استفاده از فیلترها و سیستم‌های تشخیص نفوذ برای جلوگیری از حملات، و بروزرسانی منظم سیستم‌ها و نرم‌افزارها به منظور بستن آسیب‌پذیری‌های احتمالی می‌باشد. همچنین، آگاهی کاربران نیز بسیار مهم است و آن‌ها باید از اقدامات احتیاطی مانند استفاده از رمزهای قوی و تغییر دوره‌ای آن‌ها، عدم اشتراک گذاری اطلاعات حساب بانکی با دیگران و اجرای نرم‌افزارها و به‌روزرسانی‌ها از منابع معتبر بانکی آگاه باشند.

مرکز فوریت های سایبری پلیس فتا برای حفظ امنیت در بانکداری الکترونیک چند راهکار دارد که اگر به آنها عمل کنید هرگز حساب های شما مورد سرقت مجرمان اینترنتی نخواهد شد:

۱-هر چند وقت یکبار، رمز کارت خود را تغییر دهید. 

۲ - کارت خود و رمز آن را در اختیار دیگران قرار ندهید. 

۳ - به هیچ عنوان از دیگران جهت پرداخت قبوض یا برداشت پول از کارت خود استفاده نکنید. 

۴ - پس از دریافت کارت از شعب بانک بلافاصله رمز عبور آن را از طریق دستگاه های خودپرداز آن بانک تغییر دهید. 

۵ - ازنوشتن رمز عبور بر رو یا پشت کارت یا نگهداری آن در مجاورت کارت جداً خودداری نمایید.

۶ - از پذیرش هرگونه درخواست از سوی افراد ناشناس برای انجام خدمات بانکی باکارت شما، به طور جد خودداری نمایید. 

۷- به تماسهای تلفنی، پیامکی، ایمیل و همچنین از طریق شبکه های اجتماعی که درخواست بازگو کردن مشخصات محرمانه خصوصی کارت بانکی (شماره کارت، رمزها، کد اعتبارسنجی، تاریخ انقضا و ...) را دارند به هیچ عنوان اعتماد نکنید. 

۸ - درصورت گم شدن کارت بانکی فورا آن رامسدود نمایید.  

۹ - درصورتی که کارت شما در شرایطی مفقود شد که دسترسی به بانک عامل را ندارید به دو روش زیر آن را مسدود نمایید:

الف: از طریق تلفن بانک 

ب: به دستگاه ATM بانک عامل کارت خود مراجعه نموده دکمه ثبت بر روی صفحه کلید را یک بار فشار دهید خدمات بدون کارت فعال می گردد سپس در قسمت مسدود کردن کارت شماره کارت و رمز کارت مفقود شده را وارد نموده و کارت خود را مسدود نمایید. 

۱۰- شماره ۱۶ رقمی کارت خود را روی گوشی خود ذخیره نکنید.

۱۱- برای جلوگیری از کپی برداری افراد سودجو از کارت شما هنگام خرید با دستگاه پوز کارت را خودتان بکشید و رمز آن را خودتان وارد نمایید. 

۱۲ - در هنگام استفاده از ATM در هنگام وارد کردن رمز کارت دست خود را روی صفحه کلید نگه دارید تا رمز وارد شده دیده نشود . 

۱۳ - هنگامی که وارد یک درگاه بانک در اینترنت می شوید از صحیح بودن آدرس بانک (داشتن https در آدرس سایت)، وجود تصویر امنیتی، داشتن صفحه کلید مجازی و فعال بودن آن اطمینان حاصل نمایید. 

۱۴ - درصورتی که به شما پیامک داده شد و یا تماس گرفته شد که شما برنده شده اید و جهت دریافت جایزه به کنار دستگاه خودپرداز مراجعه کنید به هیچ عنوان این کار را انجام ندهید، چرا که این افراد قابل اعتماد نبوده وکلاهبردار هستند. 

منبع: ایرنا
کدخبر: 324349

ارسال نظر

 

آخرین اخبار