خودروهای الکتریکی/دستدوم/قیمت خودرو
خرید خودروهای دست دوم محبوب شد/ استقبال جهانی از بنز مدل ۲۰۲۱
منبع iSeeCars لیستی از خودروهای سال ۲۰۲۳ را منتشر کرده است که توصیه میکند به جای خرید خودروهای نو، به دنبال خودروهای دستدوم این مدلها باشید.
این لیست شامل خودروهایی است که ارزش آنها در یک سال به طرز قابلتوجهی کاهش یافته است. در این لیست بیست مدل برتر، هشت مدل الکتریکی وجود دارد که بیش از ۲۵ درصد از ارزش خود را در یک سال از دست دادهاند. برخی از دلایل منطقی برای این کاهش ارزش وجود دارد، از جمله وجود خودروهای قدیمی که منتظر تجدید نسل بعدی هستند و کاهش قیمت اولیه آنها، همچنین پیشنهادهای لیزینگی که به صورت سخاوتمندانه ارائه میشوند و ممکن است افراد را به خرید خودروهای جدید ترغیب کنند.
تعدادی از مدلهای موجود در این لیست غیرمنتظره هستند. مرسدسبنز EQS در سال ۲۰۲۱ عرضه شد و تا حد زیادی مورد استقبال قرار گرفت. مدل فعلی این خودرو دارای برد ۳۵۰مایل با ۳۲۹ اسببخار قدرت و ۴۱۷ پوند فوت گشتاور و فضای داخلی زیباست. به عنوان یک خودروی لوکس، غیرعادی نیست که ارزش خود را در یک سال بیشتر از یک خودروی متوسط جدید از دست بدهد. اما یکی از جدیدترین مدلهای موجود در این لیست، کیا EV۶ است که برای در سال ۲۰۲۲ وارد آمریکای شمالی شد. این خودرو خواهر هیوندای آیونیک۵ است که بسیاری از فناوریهای اساسی مشابه، از جمله باتری ۷۷کیلوواتساعتی و شارژ سریع ۸۰۰ولتی ۲۴۰ کیلوواتی را به اشتراک میگذارد.
قیمت خودروهای داخلی در بازار از ابتدای سال جاری تاکنون به طور میانگین ۴۷ میلیون تومان یا ۷.۱ درصد افزایش یافته است، در حالی که محصولات مونتاژی با افزایش میانگین ۲۸.۸ میلیون تومان یا ۱.۸ درصد روبرو شدهاند.
فروردین، ماه پرتلاطمی برای بازار خودروی ایران بود. طی تعطیلات نوروزی قیمت خودرو رو به رشد رفت اما شیب چندان شدیدی نداشت. با این وجود بعد از ۲۵ فروردین و اوجگیری چالشهای منطقهای، بهای خودرو گام بلندی برداشت و به سقف خود رسید. با این وجود طی چهار روز اخیر قیمت خودرو مسیر کاهشی را پیش گرفته، البته این کاهش به قدری نبوده که رشد قیمتی را که از ابتدای فروردین یا حتی پس از تعطیلات نوروزی اتفاق افتاده بود جبران کند.
رشد قیمت خودرو در فروردینماه امسال را میتوان متاثر از سه عامل اساسی تورم انتظاری، اتفاقات سیاسی و رشد نرخ ارز دید که البته چندان هم از یکدیگر منفک نیستند. البته تورم انتظاری عاملی بود که از اسفندماه سال گذشته تاثیر زیادی روی بازار گذاشت.
با گذشت نزدیک به یک سال از آخرین قیمتگذاری رسمی خودرو، بسیاری انتظار داشتند که سال نو با اعلام قیمتهای جدید آغاز شود. بنابراین از همان اسفندماه رشد قیمتها تحتتاثیر انتظارات تورمی کلید خورد، موضوعی که در تعطیلات نوروزی همچنان نقش مهمی را ایفا میکرد و شیب نمودار قیمت خودرو را مثبت نگه داشته بود. همین انتظارات تورمی ناشی از نزدیک شدن به قیمتگذاری است که باعث شده بهای خودروهای داخلی با شیب بسیار تندتری نسبت به محصولات خودروسازان خصوصی پیش برود.
بهار امسال با افزایش قیمت خودرو آغاز شد. رشد بهای خودروهای داخلی به طور میانگین ۴۷میلیون تومان بود بهار امسال با افزایش قیمت خودرو آغاز شد. رشد بهای خودروهای داخلی به طور میانگین ۴۷میلیون تومان بود همچنین نرخ ارز بر بهای خودرو بهشدت موثر بوده است، موضوعی که البته در بیشتر مواقع صادق است، چراکه نمودارهای قیمت خودرو همیشه وفاداری خود را نسبت به نوسانات نرخ ارز به اثبات رساندهاند.
بهای ارز در بازار آزاد از ابتدای فروردین رو به رشد بوده، که باعث شده قیمت خودرو نیز همان نوسانات را در پیش بگیرد. اتفاقات سیاسی و چالشهای منطقهای نیز عاملی بود که نقش مهمی در بازار فروردینماه خودرو ایفا کرد، به طوری که ۲۶فروردین بسیاری از خودروها قله قیمتی خود را لمس کردند. البته همانطور که اشاره شد، طی چهار روز گذشته شاهد افت جزئی قیمت خودرو بودیم.
اگر اتفاق سیاسی غافلگیرکنندهای رخ ندهد و فعلا خبری از رشد قیمت کارخانهای خودرو نباشد، میتوان گفت روند کاهشی قیمت خودرو ادامه خواهد داشت؛ سناریویی که البته چندان محتمل به نظر نمیرسد، چراکه سهشنبه بعدازظهر وزیر صمت جلسهای با شورای رقابت داشت که این موضوع احتمال رشد قریبالوقوع قیمت رسمی خودرو را تقویت کرده است.
بنابراین اگر سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان که زیرمجموعه وزارت صمت است، در آیندهای نزدیک دست به اعلام قیمتهای جدید خودرو بزند احتمالا باز هم شاهد موج دیگری در رشد قیمتهای بازار خواهیم بود. همچنین اگر باز هم در زمین روابط بینالمللی کشور، اتفاق غافلگیرکنندهای رخ دهد، سایه خود را روی بازار خودرو نیز خواهند انداخت. بههرصورت پیشبینی این مورد چندان آسان نیست و باید منتظر ماند و دید آیا بازار خودرو میتواند روند رو به کاهش قیمتها را حفظ کند؟
ارسال نظر