|

آمار باورنکردنی از واردات موبایل / این رقم در عرض یک ماه خلق شد!

در فروردین ماه سال جاری، گمرک ایران اعلام کرد که ۴۹۴ هزار و ۴۹۵ دستگاه گوشی تلفن همراه وارداتی به کشور را گمرک‌نمایی کرده است. ارزش کل این تعداد گوشی تلفن همراه به ۱۲۲ میلیون و ۸۵۹ هزار دلار می‌رسد.

اقتصاد

این گزارش در خصوص واردات گوشی تلفن همراه به تفکیک تجاری و مسافری می‌افزاید: در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶۶ هزار و ۱۹۳ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار به شیوه تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۰۱ هزار دلار به شیوه مسافری وارد گردید.

بر اساس این گزارش، آمار واردات گوشی تلفن همراه در این مدت شامل ردیف تعرفه ۸۵۱۷۱۳۹۰ به شرح گوشی های تلفن همراه هوشمند و کد شماره ۸۵۱۷۱۴۲۰ به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیر لمسی می باشد.

۳.۲ میلیارد دلار گوشی تلفن همراه در سال ۱۴۰۲ وارد کشور شد

گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: ارزش واردات گوشی تلفن همراه که به ۲ شیوه تجاری و مسافری در سال ۱۴۰۲ وارد کشور شد، ۳ میلیارد و ۲۰۲ میلیون دلار بوده است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی گمرک ایران، واردات گوشی تلفن همراه از طریق گمرکات کشور به دو شیوه تجاری و مسافری در سال گذشته به ۱۴ میلیون و ۶۸۸ هزار و ۵۸۰ دستگاه رسید.

۴.۵ درصد از ارزش کل واردات کشور در سال ۱۴۰۲ به واردات گوشی تلفن همراه اختصاص داشت.

این گزارش در خصوص واردات گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری در سال ۱۴۰۲، می‌افزاید: در این مدت ۱۴ میلیون و ۲۲۲ هزار و ۳۰۶ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۲ میلیارد و ۹۳۲ میلیون دلار به شیوه تجاری وارد و از گمرکات کشور ترخیص شد.

بر اساس این گزارش، در مدت یادشده ۴۶۶ هزار و ۲۷۴ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار به شیوه مسافری وارد کشور شده است.

شایان ذکر است، آمار واردات گوشی تلفن همراه در این مدت شامل ردیف تعرفه های ۸۵۱۷۱۲۱۰ و ۸۵۱۷۱۳۹۰ به شرح گوشی های تلفن همراه هوشمند و کدهای شماره ۸۵۱۷۱۲۲۰ و ۸۵۱۷۱۴۲۰ به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیر لمسی می باشد.

نحوه مصرف درآمدهای گمرکی واردات تلفن همراه مشخص شد

معاون اول رئیس‌جمهور تصویب‌نامه هیأت وزیران درباره نحوه هزینه‌کرد درآمدهای گمرکی از محل واردات گوشی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار را ابلاغ کرد.

محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور تصویب نامه هیأت وزیران در خصوص دستورالعمل اجرایی بند «ط» تبصره ۷ قانون بودجه سال جاری را به وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران)، سازمان برنامه و بودجه، صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.

متن کامل بند «ط» تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور به شرح زیر است:

بند «ط» تبصره ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۲ ـ حقوق ورودی رویه تجاری واردات گوشی های تلفن همراه خارجی بالای ۶۰۰ دلار حداقل ۱۵ درصد تعیین می گردد، واردات گوشی در سایر رویه ها به مأخذ ۲ برابر محاسبه و دریافت خواهد شد. وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) مکلف است منابع حاصل از اجرای این حکم را به ردیف درآمدی ۱۱۰۴۱۰ واریز کند تا صرف حمایت از توسعه زیرساخت های صنعت ریز(میکرو) الکترونیک گردد. واردات این کالاها از طریق مناطق آزاد تجاری و صنعتی، نیز مشمول این حکم می شود. مسئولیت تقسیم کار نهادی وظایف و راهبری تحقق این بند بر عهده کارگروه ویژه اقتصاد رقومی (دیجیتال) دولت قرار دارد.

دستورالعمل اجرایی نحوه هزینه‌کرد درآمدهای گمرکی واردات گوشی موبایل

بر اساس این دستورالعمل اجرایی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان دبیرخانه کارگروه اقتصاد، شماره حسابی نزد خزانه افتتاح کرده و با صندوق نوآوری و شکوفایی قرارداد مربوطه را جهت انتقال درآمدهای گمرکی ۱۵ درصدی از محل واردات گوشی های تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار و ۳۰ درصدی از سایر رویه های تجاری به امضا می رساند.

صندوق نوآوری و شکوفایی حق دخل و تصرف در این مبالغ را نداشته و صرفا به مصوبات کارگروه اقتصاد دیجیتال که برای تولید، ارتقای سطح تراشه، حمایت از طرح های صنعتی الکترونیکی و میکروالکترنیکی و ... اختصاص می دهد.

نرخ کارمزد صندوق نوآوری و شکوفایی برای اجرای این مصوبات ۲ درصد تعیین شده است.

منبع: ایرنا
کدخبر: 325616

ارسال نظر