|

تولید برق از نیروگاه خورشیدی / شهرداری دست به کار شد

شهرداری تهران در زمینه تولید برق انز نیروگاه های خورشیدی، اقداماتی را انجام داده است.

اقتصاد

تولید برق از انرژی خرشیدی، اقدام مناسبی است که باید در تمام کشور اجرایی شود و اکنون شهرداری تهران اعلام کرده است که از این نیروگاه ها در زمینهپ تولید برق استفاده می کند.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در تشریح میزان تولید برق شهرداری تهران در نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس از تولید ۱۳۰۰ کیلووات اسمی برق در سال گذشته خبر داد.

شهرداری تهران پیرو اسناد بالادستی و مصوبه هیات وزیران که کلیه شهرداری‌ها را موظف کرده است ۲۰ درصد برق خود را از انرژی خورشیدی تامین کنند، احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر را در دستور کار خود قرارداده است و تاکنون ۶۴ نیروگاه خورشیدی را احداث کرده که بزرگ‌ترین آن‌ها در بوستان سرخه حصار ایجاد شده است چراکه بهره‌گیری از انرژی خورشیدی می‌تواند به‌تنهایی میزان زیادی از سطح کربن را در شهر تهران کاهش می‌دهد.

حلیاسادات حسینی در تشریح روند احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرداری تهران و میزان تولید برق در این نیروگاه‌های کوچک مقیاس گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱۳۰۰ کیلووات تولید اسمی برق از نیروگاه خورشیدی داشتیم.

وی افزود: از به‌روزترین فناوری در پنل‌های خورشیدی استفاده می کنیم. افتتاح دو نیروگاه در هفته زمین پاک دردستور کار ما بود. با توجه به اینکه یکی از بزرگترین نیروگاه‌های خورشیدی در میان ساختمان های شهرداری‌های کشور تا پایان نیمه اول سال به بهره برداری می‌رسد، پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۳۰۰ کیلووات دیگر به مجموعه ظرفیت نیروگاه های شهرداری تهران افزوده شود.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پاسخ به پرسشی درباره تعداد نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس خورشیدی بهره برداری شده در ساختمان‌های شهرداری تهران گفت: تقریبا در هر منطقه‌ای یک ساختمان داریم که در آن نیروگاه کوچک مقیاس خورشیدی احداث شده است ولی برخی مناطق نیروگاه‌های بیشتری دارند و برخی تنها یک نیروگاه دارند.

حسینی تاکید کرد: نگاه ما به موضوع نیروگاه های خورشیدی کوچک‌مقیاس، «توسعه‌ای» است. به این ترتیب در سال جاری تمام مناطق این رویکرد را در دستور کار خود دارند.

 درآمد نیروگاه خورشیدی با توجه به ظرفیت احداث شده در ماه‌های سال، متفاوت است و درآمد آن بستگی به پارامتر‌های مختلفی دارد. به طور کلی در آمد نیروگاه خورشیدی به میزان ساعات تابش خورشید؛ کیفیت تابش؛ دما؛ جنس تجهیزات، زاویه نصب و... بستگی دارد.                  

از دیگر پارامتر‌های تاثیر گذار در محاسبات نیروگاه خورشیدی در محاسبه درآمد نیروگاه خورشیدی راندمان خروجی نیروگاه می‌باشید که به طور کلی راندمان نیروگاه خورشیدی ۸۰ درصد ظرفیت احداث در نظر گرفته می شود، اما به عواملی، چون آلودگی هوا (گردوغبار)، ابری بودن هوا و دما که مهمترین پارامتر در راندمان خروجی است. درصد راندمان خروجی نیروگاه افزایش وکاهش می‌یابد.

محاسبه دقیق درآمد نیروگاه‌های خورشیدی با نرم افزار امکان پذیر است. بیش از ده پارامتر فنی در محاسبه دقیق انرژی تولیدی نیروگاه و درآمد آن تاثیرگذار است. تابش منطقه، دمای محل نصب نیروگاه، نوع استراکچر (متحرک باشد یا زاویه ثابت)؛ آلایندگی هوا و گرد و غباردر آن منطقه، زاویه بهینه نصب؛ کیفیت پنل و راندمان پنلها؛ کیفیت اینورتر؛ باد، طراحی صحیح استرینگها؛ تلفات سیم و کابلها؛ تمیزکاری به موقع و... از جمله عوامل مهم در درآمد ماهانه نیروگاه است. برآورد تولید برق این نیروگاه و درآمد آن، با نرم افزار Pvsyst شبیه سازی نیروگاه انجام می‌گردد.

منبع: ايسنا
کدخبر: 325865

ارسال نظر

 

آخرین اخبار