|

برنامه های جذاب مجلس آینده برای کارگران / تمام مشکلات حل خواهد شد؟

حسن خجسته باقرزاده گفت: متاسفانه در طول سی سال اشتغال کارگران فکری برای بازنشستگی و رفاه آن‌ها در دوران پیری نمی‌کنند؛ سرمایه‌گذاری‌های مناسب برای تامین آینده بازنشستگان صورت نمی‌گیرد و به همین دلیل است که امروز بازنشستگان کشور دچار مشکلاتی هستند و از ناتوانی‌های معیشتی رنج می‌برند.

اقتصاد برنامه های جذاب مجلس آینده برای کارگران / تمام مشکلات حل خواهد شد؟

حسن خجسته باقرزاده، نامزد دور دوم مجلس دوازدهم، با تأکید بر اهمیت کمبود افزایش دستمزد در سال ۱۴۰۳، اظهار داشت: ما باید کارگر را به عنوان "سرمایه انسانی" در نظر بگیریم. به طور کلی، نیروی انسانی که در بخش‌های مختلف اقتصاد، از جمله نهادها، وزارتخانه‌ها و شرکت‌ها مشغول به کار است، قبل از هر چیز، سرمایه انسانی کشور است و همه مسئولیت دارند تا برای رشد و توسعه جامعه به طور جامع تلاش کنند.

این فعال اجتماعی و فرهنگی اضافه کرد: اگر نگاه‌مان را تغییر دهیم و کارگران را با ارزش‌ترین سرمایه انسانی کشور بدانیم، از تمام امکانات و ظرفیت‌ها برای رشد اقتصادی آن‌ها استفاده می‌کنیم؛ باید بپذیریم رشد اقتصادی همپا و هم وزنِ رشد فرهنگی و اجتماعی اهمیت دارد؛ اگر وضع اقتصادی و معیشت کارگران خوب نباشد، اقتصاد زمین می‌خورد و ورشکسته می‌شود.

خجسته باقرزاده در تعریف «رشد اقتصادی» افزود: رشد اقتصادی فقط به معنای دستمزد بهتر و بالاتر نیست، البته دستمزد مکفی که کارگر بتواند با آن نیازهای خانواده خود را به بهترین وجه و با آسودگی خاطر تامین کند، اهمیت بسیار دارد؛ اما رشد اقتصادی در سطحی فراتر به معنای بهبود سطح اقتصادی و ارتقای جایگاه کارگران در نظام تولید کشور است، مثلاً کارگران باید بتوانند سهامدار کارخانه‌ها شوند یا بعد از چند سال کار کردن، در شرکت یا کارخانه به اندازه توانایی‌ها و تخصص‌شان پیشرفت کنند.

وی، «برخورداری از مسکن شایسته» را یکی دیگر از شاخص‌های رشد اقتصادی کارگران دانست و تصریح کرد: در گام اول، مدیریت شرکت یا کارخانه در قبال کارگران مسئولیت دارد اما در گام بعدی، این وظیفه دولت و حاکمیت است که به مسائل اقتصادی کارگران توجه داشته باشد و رشد اقتصادیِ سرمایه انسانی را با تمام توان در دستور کار قرار دهد.

به گفته خجسته، در این میان وظیفه مجلس شورای اسلامی، ایجاد مسیرهای کارآمدِ حقوقی و قانونی برای ارتقای سرمایه انسانی کشور است و این مهم‌ترین رسالت نمایندگان مجلس است.

این فعال اجتماعی تاکید کرد: تامین نیازمندی‌های کارگران و فراهم آوردن زمینه‌های رشد اقتصادی آن ها، یک «تکلیف» است، هیچ یک از مسئولان و کاربدستان نباید از عمل به این تکلیف شانه خالی کنند.

این استاد دانشگاه در ادامه از وضعیت معاش بازنشستگان کشور انتقاد کرد و گفت: بازنشسته، سی سال جان و جوانی خود را پای مملکت گذاشته و با همه وجود برای پیشرفت کشور زحمت کشیده؛ در دوران پیری و بازنشستگی باید یک زندگی شایسته و مرفه داشته باشد.

خجسته باقرزاده اضافه کرد: متاسفانه در طول سی سال اشتغال کارگران فکری برای بازنشستگی و رفاه آن‌ها در دوران پیری نمی‌کنند؛ سرمایه‌گذاری‌های مناسب برای تامین آینده بازنشستگان صورت نمی‌گیرد و به همین دلیل است که امروز بازنشستگان کشور دچار مشکلاتی هستند و از ناتوانی‌های معیشتی رنج می‌برند.

قیمت-مسکن

همچنین روز گذشته علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، درباره افزایش حق مسکن کارگران صحبت کرد. او اعلام کرد که در نشست اخیر کمیسیون اجتماعی با حضور وزیر کار برگزار شده، آقای مرتضوی در گزارشی که از عملکرد وزارت کار به اعضای کمیسیون ارائه کرد، به موضوع افزایش حق مسکن اشاره کرد و اعلام کرد که قرار است بند مربوط به افزایش حق مسکن کارگری را اصلاح کنند.

وی افزود: البته با توجه به اینکه افزایش حق مسکن علاوه بر مصوبه شورای عالی کار نیاز به تایید هیئت وزیران هم دارد اما آقای مرتضوی تصریح کرد که وزارت کار برای اولین بار پیشنهاد افزایش دو برابری حق مسکن را مطرح کرده است. 

رئیس فراکسیون کارگری گفت: به محض اینکه این پیشنهاد در شورای عالی کار تصویب و پس از آن مورد تایید هیئت وزیران قرار گیرد، برای دستگاه‌های مرتبط لازم‌الاجرا خواهد بود. 

منبع: ایلنا
کدخبر: 326088

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین