|

شروط خرید خودرو های وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد / خودروهای اقتصادی وارد می شوند ؟

عرضه جدید قرار است از طریق سامانه یکپارچه خودرو انجام شود. از آنجا که سامانه مختص خودروهای برقی هنوز آماده نشده، عرضه این خودروها نیز از طریق همان سامانه یکپارچه انجام می‌گیرد.

اقتصاد شروط خرید خودرو های وارداتی  در سامانه یکپارچه اعلام شد / خودروهای اقتصادی وارد می شوند ؟

در حال حاضر، وزارت صنعت جزئیات نخستین عرضه خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۳ را ارائه نکرده است. اما به نظر می‌رسد قرار است فقط خودروهای برقی عرضه شوند. همچنین آمارهای متفاوتی درباره میزان خودروهای موجود در گمرک اعلام شده که بین ۱۳ هزار دستگاه تا ۵۰ هزار دستگاه متغیر است.همچنین، عرضه روز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تنها مختص افرادی است که قبلا برای خودروهای وارداتی ثبت‌نام کرده‌اند. به همین دلیل برای افرادی که قبلا درخواست خرید داشته‌اند سامانه قابل دسترس خواهد بود.

پیش‌تر مهدی ضیغمی رییس سازمان توسعه تجارت اعلام کرده بود که از ۳۰ هزار ثبت‌نام کننده برای خودروهای وارداتی حدود ۱۵ هزار نفر خودروی خود را تحویل گرفته‌اند، به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود که در نخستین عرضه خودرو در سامانه یکپارچه همین حدود خودروی برقی عرضه شود.

البته چند روز پیش ضیغمی خبر داده بود که بیش از ۵ هزار خودروی برقی به کشو وارد شده‌ و در روزهای آتی سری جدید خودروهای ثبت سفارش شده وارد کشور می‌شوند.

شرایط و قیمت خودروهای برقی وارداتی

در حال حاضر خودروهای برقی با قیمت کمتر از ۲۰ هزار یورو با تعرفه کمتر از یک درصد ترخیص می‌شوند. همچنین خودروهای برقی با قیمت بین ۲۰ تا ۳۰ هزار یورو با تعرفه ۱۱ درصد واردات خواهند شد.

از طرف دیگر ثبت‌نام برای خودروهای برقی، دیگر نیاز به بلوکه کردن پول ندارند. هرچند در مقطع کنونی تنها افرادی که قبلا در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند در این عرضه مشارکت کنند. اما در دوره‌های بعد متقاضیان جدید می‌توانند بدون بلوکه کردن پول نسبت به ثبت‌نام برای خرید خودروهای جدید اقدام کنند.

تصویب آیین نامه واردات خودروهای صفر

آیین‌نامه واردات خودروهای صفر در تاریخ ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۲ اصلاح و تصویب شد. بر همین اساس:

ورود و ترخیص خودروهای موضوع این آیین‌نامه، بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز قاچاق محسوب و ممنوع است.

ثبت سفارش صادره پس از ورود خودرو به کشور، برای ترخیص خودرو از گمرک فاقد اعتبار است.

صدور ثبت سفارش خودروهای موضوع این آیین‌نامه اعم از واردات توسط اشخاص حقوقی و حقیقی مستلزم اخذ تاییدیه تامین قطعات یدکی و ارائه خدمات پس از فروش و سایر ضوابط فنی مربوطه از وزارت صنعت و رعایت ماده ۱۰ اصلاحیه قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۴۰۱ است.

خودرو با کارکرد ۹۹ کیلومتر بر اساس نام تجاری و نوع مدل با نوع مدل ساخت خودرو کمتر از یک سال، بر اساس ویژگی کاراکتر مربوطه در شماره شناسایی خودرو در زمان ورود به کشور تعیین می‌شود.

کاهش سود بازرگانی برخی واردات خودرو

محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهوری، در بخشنامه‌ای از کاهش سود بازرگانی واردات برخی خودروهای سواری خبر داد. بر این اساس:

تعرفه واردات خودروهای بنزینی و درون‌سوز که حجم موتور آنها بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سی‌سی است، از ۱۱ درصد به صفر کاهش می‌یابد.

به خودروهای هیبرید یا بنزینی با پیشرانه حجم کمتر از ۱۵۰۰ سی‌سی تعرفه واردات خودرو یا سود بازرگانی تعلق نمی‌گیرد.

واردات محصولات شرکت‌هایی که به واسطه تحریم بازار ایران را ترک کردند و باعث ضرر و زیان مشتریان و شرکت‌های سرمایه‌گذار شدند، ممنوع است.

شرکت های مجاز واردات خودروی تجاری کارکرده

شرایط شرکت‌های واردکننده انواع کشنده، کامیون، اتوبوس، مینی بوس و ون با عمر کمتر از ۵ سال ابلاغ شد. بر این اساس:

تمام واردکنندگان خودرو با سقف تعدادی در هر مرحله می‌توانند برای واردات انواع کشنده، کامیون، اتوبوس، مینی بوس و ون با عمر کمتر از ۵ سال مورد نیاز حمل و نقل عمومی و به ویژه ناوگان مورد نیاز جابجایی زائران اربعین حسینی اقدام کنند.

گروه الف: کارخانجات تولیدکننده داخلی: ۳۰۰ دستگاه در هر مرحله

گروه ب: شرکت‌های حمل و نقل دارای پروانه فعالیت مجاز و معتبر صادره توسط سازمان راهداری: ۲۵ دستگاه در هر مرحله

گروه ج: واردکنندگان دارای مجوز واردات خودرو از وزارت صنعت، معدن و تجارت: ۲۵ دستگاه در هر مرحله

تبصره ۱: رانندگان خودمالک دارای کارت هوشمند و شرکت‌های حمل و نقل خودمالک نیز می‌توانند بنابر شرایط مندرج در بندهای الف و ب تبصره ۳ قانون اصلاح ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، برای واردات انواع کشنده، کامیون و کامیونت اقدام کنند.

تبصره ۲: ارائه مجوز جدید واردات به هر واردکننده، منوط به انجام تمام تعهدات مربوطه در سقف مجوز صادره و اخذ کارت هوشمند ناوگان از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است.

 

 

 

منبع: کاماپرس
کدخبر: 326146

ارسال نظر

 

آخرین اخبار