|

شکست سخت این ارز دیجیتال / فکر خرید را از سر خود بیرون کنید

سیف مون (SafeMoon) یک پروژه است که در مارس سال ۲۰۲۱ میلادی راه‌اندازی شد و فعالیت خود را در یوتا آغاز کرد. در آوریل همان سال، این پروژه به شدت مورد توجه قرار گرفت و جلب توجه زیادی کرد. اما از آن زمان تاکنون، ارزش این ارز دیجیتال تقریباً به‌طور کامل از بین رفته و نزدیک به ۹۹ درصد نسبت به اوج قیمت خود در آوریل ۲۰۲۱ سقوط کرده است. بنابراین می‌توان گفت که سیف مون در واقع هیچ‌گاه امن (Safe) نبوده است.

گرچه برخی ادعا می‌کنند سیف مون (SafeMoon) نسبت به حملات سایبری مقاوم بوده است، اما برخی دیگر به نوسانات شدید و سقوط قیمت این ارز در سال ۲۰۲۲ اشاره می‌کنند که نشان‌دهندهٔ رفتارهای معاملاتی غیرمعمول در بازار این ارز بوده است. بنابراین، برای آگاهی بیشتر از این ارز دیجیتال و پاسخ به پرسش‌های احتمالی، در این مقاله نحوهٔ عملکرد، سازوکار اجماع، نحوهٔ خرید و انتقادات نسبت به سیف مون بررسی می‌شود.

سیف مون چیست؟

سیف ‌مون (SFM) یک توکن با استاندارد BEP-۲۰ است که در تاریخ ۸ مارس ۲۰۲۱ در اکوسیستم بایننس اسمارت چین (BSC) راه‌اندازی شد. این توکن در آن زمان به‌سرعت به سومین توکن بزرگ بایننس از نظر جذب سرمایه تبدیل شد. سیف مون با ارائه پاداش به هولدرها سرمایه‌گذاران را به نگهداری طولانی‌مدت توکن‌هایشان تشویق می‌کند.

سیف مون با دیدگاهی مبنی بر ایجاد الگویی تازه‌ برای کسب‌و‌کارها شکل گرفت و در زمانی که دنیا درگیر آشوب‌های مختلفی در این سال بود، این پروژه ادعا داشت که می‌تواند با استفاده از بلاک چین و ارزهای دیجیتال، اکوسیستمی برای نوآوری‌های جامعه‌محور ایجاد کند.

این شرکت به منظور خلق مجموعه‌ای از محصولات مبتنی بر فناوری که بتواند منجر به پیشرفت‌های تازه و راه‌های نوینی برای تبادل و تقویت ارزش متقابل بین اجتماعات شرکت‌کننده در این فناوری‌ها شود، تلاش می‌کرد.

هدف سیف مون چیست؟

سیف ‌مون ارز دیجیتالی است که برای پاداش‌دادن به افرادی طراحی شده که این توکن را برای سرمایه‌گذاری بلندمدت نگه می‌دارند. سیف ‌مون اولین‌ بار روی زنجیره بایننس کوین (BNB) راه‌اندازی شد و اکنون در صرافی‌هایی مانند پنکیک سواپ نیز می‌توان آن را خرید.

در وب‌سایت SafeMoon آمده که این پروژه، دارای سه مؤلفه اصلی است:

اولین مورد مکانیزمی است که کارمزدهای کسرشده را بین دارندگان توکن توزیع می‌کند؛

دومین مؤلفه، کارمزدی است که از تراکنش‌ها کسر شده و به انواع استخرهای نقدینگی در پنکیک سواپ و سایر پلتفرم‌ها تخصیص داده می‌شود؛

مؤلفه سوم نیز سوزاندن‌ توکن‌ها در هر تراکنش است.

البته باید گفت که در هیچ قسمت از وایت پیپر یا سایت، درصد دقیق سوزانده‌شدن توکن در هر تراکنش مشخص نشده است. تنها گفته شده که ۱۰ درصد کارمزد از هر تراکنش تقسیم می‌شود، که ۵ از آن توزیع شده و ۵ درصد دیگر به استخرهای نقدینگی می‌رود. ۲.۵ درصد از میزان اختصاص‌یافته به استخرهای نقدینگی، به بایننس کوین تبدیل شده تا نقدشوندگی جفت ارز SFM/BNB تضمین شود.

نکته عجیب و جالب این که در وایت پیپر آمده است که تیم این پروژه قصد دارد به‌صورت دستی عملیات سوزاندن توکن را انجام دهد. این سوزاندن‌ها به نظر نمی‌رسد که سازوکاری پیش‌ساخته‌ در پروتکل سیف مون باشند، بلکه گویا بر اساس صلاح‌دید تیم انجام خواهند شد.

در دسامبر ۲۰۲۱، سیف مون نسخهٔ به‌روزرسانی‌شده‌ای از توکن خود را معرفی کرد. این نسخه جدید توکن‌های اصلی را به نسبت ۱ به ۱۰۰۰ تجمیع کرده و درعین‌‌حال هزینه تراکنش‌ها را کاهش می‌دهد.

اگر توکن‌های اصلی را در یک کیف پول در اختیار داشته و قصد تبدیل آن‌ها را به سیف مون نسخهٔ دوم (SafeMoon V۲) دارید، این کار را باید به‌صورت دستی انجام دهید. روند تبدیل نیز بسیار آسان است. با به‌روزرسانی برنامه این پروژه به آخرین نسخه و پیروی از دستورالعمل‌ها، این توکن‌ها تبدیل خواهند شد. کاربران سایر کیف پول‌ها نیز می‌توانند از طریق سیف مون سواپ (SafeMoon Swap) اقدام به تبدیل توکن‌های خود کنند.

علاوه‌براین، اگر توکن‌های خود را در یک صرافی نگهداری می‌کنید، نیازی به تبدیل آن‌ها به نسخهٔ دوم نیست. زیرا صرافی مسئول انجام فرایند مهاجرت این توکن‌ها به نسخهٔ دوم بوده و وضعیت پیشرفت این کار را در لحظه به‌روزرسانی می‌کند. در مقایسه با نسخه اولیه باید گفت که هزینهٔ تراکنش در سیف مون ۲.۰ بسیار کمتر و معادل ۲ درصد از هزینهٔ تراکنش در نسخهٔ قبلی است.

سازندگان سیف مون (SafeMoon) چه کسانی هستند؟

توکن سیف مون توسط یک گروه شش نفره اجرا و اداره می‌شود که به‌نظر می‌رسد در گذشته در تجربیات کاری مشترکی داشته‌اند. براساس حساب‌های لینکدین این پروژه، مدیرعامل آن جان کارونی (John Karony)، مدیرتکنولوژی آن توماس اسمیت (Thomas Smith) و مدیر جامعهٔ آن ترور چرچ (Trevor Church) هستند. این سه نفر یک استودیوی بازی‌سازی مستقل به نام تانو (TANO یا Technically A New Operation) تأسیس و برروی این پروژه شروع به کار کردند.

توماس اسمیت سابقه مهندسی نرم‌افزار در شرکت‌های مختلفی را داشته است و بیشترین سابقه کار را در این گروه دارد. هنری وایت تنها عضو تیم است که مدرک لیسانس دارد، ولی به‌نظر می‌رسد که بقیه اعضاء فقط دوره‌های کوتاهی در دانشگاه یا کالج گذرانده‌اند. این افراد درجات متفاوتی از تجربه در توسعهٔ وب، توسعه بازی‌ها یا مدیریت عمومی دارند.

اگرچه داشتن تحصیلات یا تجربه در شرکت‌های بزرگ، شرایط ضروری برای ایجاد یک پروژه بلاک چینی نیست، اما با توجه به سوابق کار گذشته و مدارک اعضای تیم، شایستگی این پروژه را بحث‌برانگیز می‌کند. آنها سیف مون را در حساب‌های توییتر شخصی خود تبلیغ می‌کنند. البته این کار از سوی مدیران پروژه‌های ارزهای دیجیتال به‌طورمعمول انجام می‌شود، اما مشکل اصلی این است که میزان واقعی‌بودن پروژه و شایستگی اعضاء تیم به‌راحتی سنجیده نمی‌شود.

با وجود تمامی این اطلاعات، هنوز ابهاماتی در مورد اصالت پروژه و شایستگی اعضاء تیم وجود دارد. بنابراین این تیم باید اطلاعات بیشتری را در مورد سیف مون ارائه دهند.

سیف مون (SafeMoon) چگونه کار می‌کند؟

سیف ‌مون ارز دیجیتالی است که به‌صورت کاملاً آنلاین و با هدف اینکه بتواند برای مبادله و یک روش پرداخت استفاده شود، ایجاد شده است. همانند ارزهای دیجیتال محبوبی مانند بیت‌کوین و اتریوم، سیف ‌مون از فناوری بلاک چین بهره می‌برد. در واقع سیف مون بر روی بلاک چین بایننس اسمارت چین ایجاد شده و میزان سرمایه‌گذاری آن تا تاریخ ۷ ژوئیه سال ۲۰۲۲ میلادی، تقریباً ۸۸.۴ میلیون دلار بوده است.

سیف ‌مون به‌طور خاص برای ایجاد شرایطی طراحی شده است که افراد را ترغیب به سرمایه‌گذاری بلندمدت کند و از فروش ناگهانی و مداوم توکن جلوگیری نماید. اما، با وجود این مکانیزم در طراحی، پس از اولین اوج‌گیری اولیه قیمت یا زمانی که سیف ‌مون به بیشترین میزان ارزش خود رسید، موفق به جلب توجه و حمایت بیشتری از سمت سرمایه‌گذاران خود نشده است.

مکانیزم این طراحی هم این است که این هدف با اعمال کارمزدی ۱۰ درصدی برای فروشندگان تحقق می‌یابد. نیمی از این کارمزد به دارندگان فعلی سیف ‌مون تعلق گرفته و نیمهٔ دیگر آن به‌عنوان نقدینگی در یک استخر استفاده می‌شود تا به پایداری بیشتر قیمت کمک کند.

سیف مون براساس اطلاعاتی که در وب‌سایت خود منتشر کرده است، سه جزء اصلی دارد. در ادامه این سه جزء را با تشریح هر کدام بررسی می‌کنیم:

اولین عنصر در این سازوکار، بازتاب (Reflection) است. هر تراکنش سیف مون کارمزدی داشته و این کارمزد به‌عنوان درصدی از تراکنش تعیین می‌شود. این قسمت از کارمزد به‌طور مستقیم بین دارندگان فعلی توکن توزیع می‌شود. به‌عبارت دیگر، هر فردی که توکن سیف مون را دارد، به‌ازای هر تراکنشی که انجام می‌دهد، تعدادی از توکن‌ها را به عنوان «پاداش بازتاب» دریافت می‌کند.

جزء دوم آن، بخشی دیگر از کارمزد تراکنش‌هاست که به استخرهای مختلف نقدینگی مانند پَنکیک سواپ و سایر پلتفرم‌ها تخصیص داده می‌شود.

در هر تراکنش، قسمتی از توکن‌های در گردش سوزانده می‌شوند، به‌طوری‌که تعداد کل توکن‌ها کاهش می‌یابد. این اقدام به‌نوعی به کاهش تدریجی تعداد توکن‌ها و افزایش ارزش بازار کمک می‌کند.

گفتیم که در هر تراکنش سیف مون، کارمزدی ۱۰ درصدی اعمال می‌شود. از این میزان، ۵ درصد به‌عنوان پاداش بازتاب به دارندگان توکن داده می‌شود و ۵ درصد دیگر به استخرهای نقدینگی (Liquidity Pools) اختصاص داده می‌شود.

از این مقداری که به استخرهای نقدینگی ارسال می‌شود، ۲.۵ درصد به بایننس کوین (BNB) تبدیل می‌شود. اما باید گفت که در مورد سازوکار سوختن توکن، مقداری دقیق یا میزان درصدی از هر تراکنش که سوزانده می‌شود، در وایت پیپر یا وب‌سایت آن مشخص نشده است.

در وایت پیپر سیف مون آمده است که هدف این است که فرایند توکن‌سوزی توسط تیم انجام شود، یعنی تیم توسعه این توکن، به‌صورت دستی توکن‌ها را سوزانده یا حذف کند. این امر به این معناست که تصمیم بر سوزاندن توکن‌ها به اختیار تیم انجام می‌شود و پروتکل یا قوانین اجرایی خاصی در این‌باره وجود ندارد.

بنابراین می‌توان گفت که مشخص نیست که تیم از چه معیارها و شرایطی برای سوزاندن توکن‌ها استفاده کرده و چه حدی از استقلال را دارند. بنابراین این تیم پروژه است که براساس شرایط مختلف و در مواقعی مشخص می‌تواند تشخیص دهد که باید سوزاندن توکن انجام شود. تاکنون ۴۱۶ تریلیون توکن سیف مون سوزانده شده است.

سازوکار اجماع اثبات اعتبار در سیف مون

سازوکار اجماع سیف مون توسط پروتکلی با نام اثبات اعتبار (Proof of Authority) انجام می‌شود. در این الگوریتم، گروهی از اعضای مورداعتماد شبکه که به‌عنوان نودها یا اعتباردهندگان شناخته شوند، مسئولیت تأیید تراکنش‌ها و حفظ امنیت شبکه را برعهده دارند. این اعضا به‌دلیل برخورداری از اعتبار، منابع فناوری و شیوه‌نامه‌های مشخص، به‌طور اختصاصی اجازه تأیید تراکنش‌ها را دارند.

این الگوریتم با مکانیزم‌های اجماع معمول مانند اثبات کار و اثبات سهام متفاوت است. می‌دانیم در اثبات کار، ماینرها برای حل مسائل ریاضی پیچیده رقابت می‌کنند، تا تراکنش‌ها را تأیید کنند. در اثبات سهام نیز ولیدیتورها براساس میزان ارزهای دیجیتال استیک‌شده انتخاب می‌شوند. اما در اثبات اعتبار، یک گروه منتخب از نودهای معتبر در شبکه، مسئول تأیید تراکنش‌ها و اضافه‌کردن آن‌ها به بلاک چین هستند.

مکانیزم اجماع اثبات اعتبار (PoA) در سیف مون

اثبات اعتبار (PoA)، فرایند استفاده از هویت‌های کاربران شبکه برای تعیین بهترین تأیید‌کننده برای یک تراکنش است

مزیت این سازوکار این است که کارآمدتر و مقیاس‌پذیرتر از سایر الگوریتم‌هاست؛ چرا که نیاز به توان محاسباتی بالا یا سرمایه زیادی ندارد. علاوه‌براین، به‌دلیل از قبل انتخاب‌شدن نودها، به‌طور قابل‌توجهی خطر نفوذ نودهای مخرب و کلاه‌بردار کاهش می‌یابد.

بااین‌حال منتقدان اعتقاد دارند که این الگوریتم از تمرکز بیشتری نسبت به مکانیزم‌های دیگر برخوردار است؛ چرا که قدرت در دست گروه کوچکی از اعتباردهندگان قابل‌اعتماد قرار دارد. تمرکز قدرت در گروه کوچکی از اعتباردهندگان (یا همان نودها یا ولیدیتورها) در این الگوریتم باعث شده که شبکه در مقابل حملهٔ ۵۱ درصدی آسیب‌پذیرتر باشد.

برای کاهش این خطر، سیف مون یک سیستم حاکمیتی پیاده‌سازی کرده است. این سیستم به دارندگان توکن اجازه می‌دهد در تصمیمات شبکه بتوانند رأی بدهند و تغییراتی را به پروتکل پیشنهاد دهند. همچنین این امکان وجود دارد که تمام کاربران در جهت راهبری شبکه رأی داده تا قدرت در میان گروه گسترده‌تری از سهام‌داران توزیع شود.

به‌عبارتی‌ دیگر، سیف مون با اجرای این سیستم حاکمیتی، امکان مشارکت کاربران در تصمیم‌گیری‌ها و ارائه پیشنهادات برای بهبود پروتکل را فراهم کرده است تا از تمرکز قدرت کاسته شده و امنیت شبکه تقویت شود.

سیف مون مانند سایر ارزهای دیجیتال بر پایه فناوری بلاک چین کار می‌کند. یعنی هیچ مرکز کنترل یا حاکمیت واحدی بر شبکه نظارت ندارد. این غیرمتمرکز بودن می‌تواند امنیت، شفافیت و مقاومت در برابر سانسور را افزایش دهد. لازم به ذکر است که سیف ‌مون با انتقادهایی مبنی‌بر تلاش برای کنترل‌ناپذیربودن مواجه شده است.

استخر نقدینگی

گفتیم که بخشی از کارمزد تراکنش‌های سیف ‌مون به استخرهای نقدینگی افزوده می‌شوند که این‌ها درواقع یک قرارداد هوشمند با میزان مشخصی از توکن‌ها هستند. این استخرهای نقدینگی می‌توانند با فراهم‌کردن منابع موجود برای معاملات، حتی در دوره‌های نوسانات شدید باعث پایداری قیمت توکن شوند.

مدل اقتصادی بازتابی در سیف ‌مون می‌تواند درآمد پایداری را برای افرادی که توکن‌های خود را نگهداری می‌کنند ایجاد کند. در کنار این درآمد منفعل حتی می‌توان فعالیت‌های کشت سود یا استیکینگ نیز انجام داد. برخی از کاربران ممکن است تصمیم بگیرند که در فعالیت‌های کشت سود در پلتفرم‌های دیفایی که از سیف ‌مون مشارکت کرده یا توکن‌های خود را استیک کنند.

پروژه سیف مون مانند هر پروژه دیگری نقاط ضعف و معایبی هم دارد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها را می‌توان‌ اینگونه نام برد:

موفقیت سیف‌مون، مانند سایر ارزهای دیجیتال، به شدت به احساسات جامعهٔ آن وابسته است. با وجود دعاوی حقوقی و ادعاهای کلاهبرداری، هنوز معلوم نیست که آیا سیف‌مون در آینده رشد قدرتمندتری خواهد کرد و پذیرش بیشتر از سوی کاربران صورت خواهد گرفت یا خیر.

سقوط شدید قیمت

ارزهای دیجیتالی از جمله سیف‌ مون، به داشتن نوسانات قیمتی شدید معروف هستند که ممکن است به‌سرعت و ناگهانی رخ دهد. این نوسانات می‌توانند برای برخی سرمایه‌گذاران منجر به سودهای قابل‌توجهی شده و درعین‌حال برای برخی ضررهای سنگین به‌همراه داشته باشند.

سیف مون به دنبال اعلام ورشکستگی پس از اتهامات کلاهبرداری مدیران ارشد در سال ۲۰۲۲ میلادی، تقریباً تمام ارزش خود را از دست داد و دیگر نتوانست به این سطوح قیمتی بازگردد.

محدودیت کاربردها

سیف مون، یک ارز دیجیتال نسبتاً جدید است که کاربردهای عملی محدودی دارد. بااین‌حال با گذشت چندین سال از معرفی آن، هنوز برنامه و مسیر واضحی برای آینده مشخص نشده است.

شباهت به پروژه‌های پانزی

فرض کنید شرکت تولیدی یک سری از محصولات را اداره می‌کنید؛ شما می‌توانید محصولات خود را به مشتریان بفروشید و سود کسب کنید. این یک مدل اقتصادی سالم است که بر پایه تولید و فروش محصولات است.

حالا فرض کنید شرکتی وجود دارد که محصولاتی تولید نمی‌کند، بلکه به مردم وعده پرداخت سود در ازای سرمایه‌گذاری دارایی‌های آن‌ها می‌دهد. این مدل در واقع یک طرح پانزی یا هرمی است که بر پایهٔ جذب سرمایه دیگران و پرداخت سود به سرمایه‌گذاران است.

بیشتر بخوانید: طرح پانزی و هرمی چیست؟ سرمایه‌گذاری پانزی و هرمی چه تفاوتی با هم دارند؟

سیستم اقتصادی سیف مون شباهت زیادی به یک مدل پانزی دارد. در این سیستم، افراد می‌توانند با خرید توکن سیف مون، سود دریافت کنند. این سودها از طریق جذب سرمایه افراد جدید تأمین می‌شود. به‌عبارت دیگر، سود افراد قدیمی از سرمایهٔ افراد جدید تأمین می‌شود.

این سیستم تا زمانی که افراد جدیدی به آن ورود کنند، می‌تواند کار کند. اما وقتی تعداد افراد جدید کاهش یابد، سیستم فرو خواهد پاشید. سرمایه‌گذاران قدیمی می‌توانند سود خود را دریافت کنند، اما سرمایه‌گذاران جدید ضرر خواهند کرد.

فروش در مقیاس بزرگ

ارزهای دیجیتال کوچک مانند سیف‌مون، به دلیل حجم معاملات کمتر، نقدینگی محدودتری نیز دارند. این امر می‌تواند اجرای تراکنش‌های بزرگ را برای دارندگان آنها دشوار کند. به‌عنوان‌مثال، اگر بخواهید ۱۰۰ هزار توکن سیف ‌مون را بفروشید، ممکن است نتوانید در قیمت دلخواه خود این کار را انجام دهید که به‌دلیل کمبود خریداران در بازار معاملات سیف ‌مون است.

علاوه‌براین، در صورت کاهش نقدینگی ممکن است کارمزد تراکنش‌ها نیز افزایش یابد که درنتیجه بهره‌وری و کاربرد آن‌ها کاهش پیدا خواهد کرد.

اتهامات قانونی متعدد

سیف مون از یک مدل کسب‌وکار بهره می‌برد که هنوز به طور کامل آزمایش نشده و تاکنون به مرحلهٔ تجربهٔ کاربری گسترده نرسیده است. این امر نشان‌دهندهٔ عدم‌اطمینان و ریسک عملکردی در این پروژه است. برخی افراد یا سرمایه‌گذاران به دلیل مشکلات حقوقی و پیشامدهایی که در گذشته تجربه کرده‌اند، این ارز دیجیتال را با شک‌وتردید مضاعف موردارزیابی قرار داده و از وجود مشکلات احتمالی در آینده واهمه دارند.

سرمایه‌گذاری در سیف مون (SafeMoon)

گفتیم که سیف مون یک ارز دیجیتال نوظهور بوده که به‌سرعت محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این ارز دیجیتال یک مدل کسب‌وکار مبتنی بر نقدینگی است که به دارندگان این توکن و سرمایه‌گذاران سود پرداخت می‌کند.

بااین‌حال سرمایه‌گذاری در سیف مون با ریسک‌های زیادی همراه است. این ارز دیجیتال هنوز در مراحل اولیهٔ توسعه خود قرار داشته و تیم توسعهٔ آن تجربه زیادی در این زمینه ندارد. درحال‌حاضر، قیمت سیف مون در حال نوسان است و مشخص نیست که آیا این ارز دیجیتال در آینده می‌تواند به رشد خود ادامه دهد یا خیر. بااین‌حال، اگر بیت‌کوین و در مجموع بازار ارزهای دیجیتال رشد کنند، سیف مون نیز می‌تواند از این افزایش قیمت‌ها سود ببرد.

تصمیم برای سرمایه‌گذاری در سیف مون یک تصمیم شخصی است که باید براساس میزان ریسک‌پذیری شما گرفته شود. اگر به دنبال یک سرمایه‌گذاری با پتانسیل بالای سودآوری هستید، سیف مون می‌تواند یکی از گزینه‌های شما باشد. اما باید توجه داشته باشید که این سرمایه‌گذاری با توجه به اتهامات وارد به پروژه و تیم آن، با ریسک‌های زیادی همراه است و ممکن است باعث ضررهای قابل‌توجهی شود.

اتهامات و انتقادات کلاهبرداری سیف مون (SafeMoon)

بهتر است قبل از سرمایه‌گذاری در مورد اتهامات مطرح‌شده علیه پروژهٔ سیف مون اطلاع داشته باشید. در آوریل ۲۰۲۲ میلادی، استیون فیندایسن (Stephen Findeisen)، محقق امنیت اتهاماتی مبنی بر سوءاستفاده مالی از سوی تیم سیف مون مطرح کرد. او شواهدی از انتقال میلیون‌ها دلار از حساب‌های سیف مون به یک کیف پول به نام گِیب والت (Gabe wallet) پیدا کرده بود. این کیف پول متعلق به شرکتی بود که توسط جان کارونی، مدیرعامل سیف مون، اداره می‌شد.

توماس اسمیت، مدیر اجرایی سابق سیف مون، به ادعاهای فیندایسن پاسخ داد و گفت که این انتقال‌ها از استخرهای اعتبار قفل‌شده انجام شده است. او ادعا کرد که این اعتبارات قبل از اینکه کارونی مدیرعامل شود، منتقل شده‌اند.

در فوریه این سال نیز گروهی از سرمایه‌گذاران سیف مون شکایتی مبنی بر این داشته‌اند که این شرکت مدلی از یک طرح پانزی یا هرمی را اجرا می‌کند. آنها ادعا کرده‌اند که این شرکت با استفاده از اطلاعات جعلی، مردم را به سرمایه‌گذاری در توکن سیف مون ترغیب کرده است.

اتهام کلاهبرداری علیه سیف مون و سقوط ارزش آن

در می‌۲۰۲۲ میلادی، چند سرمایه‌گذار دیگر سیف مون، شکایاتی مبنی بر کلاهبرداری امنیتی ثبت کردند. آنها ادعا کردند که تیم سیف مون با ارائه اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده، آنها را فریب داده است. این شکایت در نوامبر ۲۰۲۲، بدون ارائه ادله‌هایی محکم پس گرفته شد.

همچنین گفتیم که در دسامبر ۲۰۲۱ میلادی، تیم سیف مون نسخهٔ دوم توکن خود را با نام SafeMoon V۲ معرفی کرد. آنها همچنین مدت زمانی را برای این منظور تعیین کردند که سرمایه‌گذاران توکن‌های خود را از نسخهٔ اصلی به نسخه جدید منتقل کنند. علاوه‌براین، یک صرافی غیرمتمرکز به نام سیف مون سواپ (SafeMoon Swap) نیز راه‌اندازی شد.

در آوریل ۲۰۲۲، کارت اعتباری سیف مون معرفی شد. این یک کارت دبیت (Debit) با کارمزد ۲.۵ درصدی بود که از آن برای خرید کالاها با استفاده از توکن سیف مون و سایر ارزهای دیجیتال استفاده می‌شد. بااین‌حال عرضهٔ این کارت به تأخیر افتاد و با انتقاداتی از سوی متخصصان مواجه شد.

ریسک‌های سرمایه‌گذاری در سیف مون (SafeMoon)

در ادامهٔ این بخش به چندین ریسک دیگر که باید در هنگام سرمایه‌گذاری در سیف مون در نظر بگیرید، اشاره می‌کنیم:

نوسانات بازار: از زمان معرفی، قیمت سیف مون بسیار پرنوسان بوده است. به‌طوری‌که بیش از ۲۰,۰۰۰ درصد افزایش و سپس تقریباً ۹۹ درصد کاهش یافته است!

قوانین و مقررات ارزهای دیجیتال: مقررات یکی از چالش‌های مهمی است که این صنعت با آن مواجه است. ارزهای دیجیتال پدیده‌ای نسبتاً جدید هستند و دولت‌ها هنوز در حال درک ماهیت و تأثیر بالقوه آنها هستند. در نتیجه، قوانین و مقررات رمزارزها در کشورهای مختلف، متفاوت است. برای مثال چین یکی از کشورهایی است که با قاطعیت نسبت به ارزهای دیجیتال واکنش نشان داده است. در سال ۲۰۲۱، دولت چین استخراج، معاملات و ارائه خدمات مرتبط با ارزهای دیجیتال را در این کشور ممنوع کرد. این ممنوعیت، به دلیل ریسک‌های مالی و معاملات سوداگرانه‌ای که ارزهای دیجیتال ایجاد می‌کنند، اتخاذ شد.

حباب‌های قیمتی: حباب‌های مالی، پدیده‌ای رایج در این بازارها هستند. در طول یک حباب، قیمت یک دارایی به دلیل تقاضای بیش از حد، به‌طور غیرمنطقی افزایش می‌یابد. این افزایش قیمت، اغلب منجر به سقوط ناگهانی قیمت در آینده می‌شود. درحالی‌که تشخیص حباب‌ها پس از ترکیدن آنها ساده‌تر است، نشانه‌هایی وجود دارد که برخی از ارزهای دیجیتال بخشی از یک جنون سوداگرانه بوده‌اند. یکی از این نشانه‌ها، رشد سریع و غیرمنطقی قیمت آنها است. نشانه دیگری که حاکی از وجود حباب در بازارهای مالی است، نام‌گذاری برخی از آن‌ها است. به‌عنوان‌مثال، نام سیف مون (ماه امن!)، حس یک دارایی امن و درعین‌حال، رشدی انفجاری را القا می‌کند. نام سیف مون، با هدف القای احساس امنیت و رشد سریع، انتخاب شده است. این نام‌گذاری، می‌تواند نشانه‌ای از تلاش برای بهره‌برداری از سرمایه‌گذاری هیجانی در بازار ارزهای دیجیتال باشد. این موضوع برای سرمایه‌گذاران باید یک زنگ خطر باشد. این افراد باید قبل از سرمایه‌گذاری، ریسک‌های احتمالی را به دقت در نظر بگیرند.

نقدشوندگی: نقدشوندگی، یکی از عوامل مهم در بازارهای مالی است. نقدشوندگی، به توانایی خرید یا فروش یک دارایی بدون‌تأثیر قابل‌توجه بر قیمت آن اشاره دارد. برای معامله‌گرانی که به‌دنبال ورود یا خروج سریع از سیف مون هستند، چالشی بزرگ وجود دارد. این واقعیت که فروشندگان هنگام فروش با ۱۰ درصد کارمزد مواجه می‌شوند، می‌تواند نقدشوندگی آن را به یک چالش تبدیل کند. این کارمزد، باعث می‌شود که فروشندگان، انگیزه کمتری برای فروش سیف مون داشته باشند و این امر، می‌تواند عرضه سیف مون را کاهش داده و قیمت آن را افزایش دهد. علاوه بر این، سیف مون در بیشتر صرافی‌های متمرکز معامله نشده، بلکه در پنکیک سواپ خریدوفروش می‌شود.

منبع: ارز دیجیتال
کدخبر: 326370

ارسال نظر