افزایش ظرفیت انتقال گاز / سهم بخش خانگی چقدر است؟
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران اعلام کرده است که ظرفیت انتقال گاز نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
انتقال گاز، یکی از نکات مهمی است که باید در امنیت کامل صورت گیرد. طبق گفته های مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، ظرفیت انتقال روزانه گاز کشور در امنیت کامل افزایش پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه پارسال ۲۷۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به مبادی مصرف منتقل شد، گفت: ظرفیت انتقال روزانه گاز کشور به ۹۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
غلامعباس حسینی در روز پایانی بیستوهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه شرکت انتقال گاز ایران یکی از شرکتهای فرعی شرکت ملی گاز با دارا بودن ۱۰ منطقه عملیاتی است که ۱۱ هزار نفر در این مجموعه مشغول کار هستند، گفت: مأموریت اصلی این شرکت پس از بخش بالادست و پالایشگاهها، انتقال گاز به ورودی شهرها، صنایع و مصرفکنندگان کل کشور است.
وی افزود: همکاران من گاز طبیعی را از ۲۲ پالایشگاه گازی، مناطق نفتخیز و دو مخزن ذخیرهسازی تحویل میگیرند و از طریق بیش از ۳۹ هزار کیلومتر خط فشار قوی و ۹۱ ایستگاه تقویت فشار به ۲ هزار و ۲۰۰ نقطه ورودی تحویل میدهند.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با تأکید بر اینکه مأموریت اصلی این شرکت رساندن پایدار، ایمن و بهرهور گاز به مبادی تحویل است، ادامه داد: به این منظور تعمیرات اساسی ایستگاهها وخطوط انتقال در فصل گرم سال انجام میشود تا ظرفیت کاملی برای گازرسانی در روزهای سرد سال داشته باشیم.
حسینی ادامه داد: پارسال ۲۷۵ میلیارد مترمکعب گاز و ۱.۵ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱ گاز طبیعی تحویل مبادی مصرف شد، البته با وجود این افزایش حجم انتقال گاز، شاهد کاهش سه میلیارد مترمکعبی مصرف بخش خانگی بودیم که بهدلیل اقدامهای بهینهسازی مصرف و توجه مردم محقق شد.
وی بیان کرد: در دو سال گذشته حدود ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر پیگرانی و ۳۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر هم نشتیابی خطوط انتقال گاز انجام شده است.
ثبت بیشترین حجم انتقال گاز سال ۱۴۰۲ در ۹ بهمن
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران درباره ظرفیت انتقال گاز کشور و بیشترین حجم انتقال در سال ۱۴۰۲ گفت: ظرفیت انتقال روزانه گاز کشور با بهرهبرداری ۶ ایستگاه تقویت فشار و حدود هزار کیلومتر خطوط جدید در سال ۱۴۰۲، به روزانه ۹۵۰ رسید؛ ۹ بهمن هم با انتقال ۸۵۵ میلیون مترمکعب بیشترین حجم انتقال گاز پارسال ثبت شد.
حسینی با اشاره به وقوع عملیات تروریستی در سال ۱۴۰۲ توضیح داد: آن عملیات طوری برنامهریزی شده بود که بتوانند شریانهای اصلی گاز را از کار بیندازند و جریان گاز استانهای تهران، اصفهان و بخشی از غرب کشور قطع شود اما همکاران من در مناطق عملیاتی توانستند بهسرعت این توطئه دشمن را خنثی کنند و کمتر از ۳۲ ساعت خطوط آسیبدیده، عملیاتی شدند بهطوری که بسیاری از مردم حتی متوجه وقوع این حادثه نشدند.
وحیدرضا زیدیفرد معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت در نخستین گردهمایی تعمیرات ایمنی و تعالی سازمانی شرکتهای پالایش گاز با اشاره به اینکه آمادگی شرکتهای پالایشی گاز در زمستان ضروری است، بیان کرد: امروز تولید و مصرف گاز ما سربهسر و برابر است، ازاینرو در ماههای سرد سال بر لبه باریک حرکت میکنیم.
ارسال نظر