|

رکورد مصرف بنزین / روزانه چند لیتر هدر می رود؟

شواهد نشان می دهد که مصرف بنزین در کشور رکورد جدیدی را ثبت کرده و به رقم ۸ میلیون لیتر در روز افزایش پیدا کرده است.

اقتصاد

بیشترین مصرف بنزین را خودروهای داخلی دارند و البته نمی توان نقش خودروهای فرسوده را نادیده گرفت. آمار و شواهد نشان می دهند میزان مصرف روزانه بنزین در کشور به رقم ۸ میلیون لیتر رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اعلام اینکه میانگین روزانه مصرف بنزین کشور در سال جاری ۸ میلیون لیتر افزایش یافته است، گفت: برای بنزین در دولت راهکارهای غیرقیمتی در دستور کار است و هیچ پیشنهاد قیمتی تاکنون در دولت مطرح نشده است.

جعفر سالاری نسب در نشستی خبری، اظهار داشت: هم‌اکنون ۹۴ درصد مردم کمتر از ۱۶۰ لیتر در ماه مصرف بنزین دارند که این میزان با مجموع ۶۰ لیتر سهمیه ۱۵۰۰ تومانی و ۱۰۰ لیتر سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی پوشش داده می‌شود.

وی افزود: میانگین روزانه مصرف بنزین کشور در سال جاری ۸ میلیون لیتر افزایش یافته که عدد بسیار بزرگی است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: برای بنزین در دولت راهکارهای غیرقیمتی در دستور کار است و هیچ پیشنهاد قیمتی تاکنون در دولت مطرح نشده و هیچ پیشنهاد قیمتی نیز از ما نخواسته‌اند.

سالاری نسب گفت: میزان درخواست کارت سوخت المثنی هم‌اکنون به روزانه ۱۴ هزار قطعه رسیده است. هم اکنون حدود ۱۷۰ میلیون لیتر بنزین ذخیره در کارت‌های سوخت مردم وجود دارد.

وی بیان کرد: سازمان‌های متولی باید سوخت را دقیق و واقعی تخصیص دهند. دولت به دنبال آن است که متقاضی سوخت کوچک‌ترین آسیبی نبیند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بیان داشت: هم‌اکنون حدود ۶۷ درصد سوخت‌گیری در جایگاه‌ها از طریق کارت سوخت شخصی انجام می‌شود.

سالاری نسب گفت: طرح تخصیص سوخت به ناوگان حمل‌ونقل دیزلی نیز بر اساس اسناد حمل برخط به منظور جلوگیری از صدور بارنامه‌های صوری اجرایی می‌شود. پیش‌بینی ما این است که با اجرایی شدن این طرح، در مصرف روزانه حداقل ۵ میلیون لیتر نفت‌گاز صرفه‌جویی شود.

سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت با بیان اینکه اگر مراجعات مردمی برای استفاده از کارت آزاد بیشتر شود، ممکن است شارژ کارت آزاد از لحاظ لیتری و یا از لحاظ تعداد دفعات مجاز سوخـت‌گیری تمام شود، چراکه هر کارت آزاد در جایگاه‌های عرضه سوخت، امکان سوخت‌گیری تا سقف ۷۰۰۰ لیتر در شبانه روز و یا با تعداد دفعات سوخت‌گیری ۲۵۵ بار را دارد.

رضا نواز، در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که اگر مراجعات مردمی برای استفاده از کارت آزاد بیشتر شود، شارژ کارت آزاد ممکن است از لحاظ لیتری و یا از لحاظ تعداد دفعات مجاز سوخـت‌گیری تمام شود، گفت: چند دسته جایگاه سوخت داریم؛ تعدادی جایگاه داریم که اصلا کارت آزاد ندارند که این قبیل جایگاه‌ها بیشتر در مناطق مرزی هستند؛ یک دسته جایگاه داریم که فقط یک کارت سوخت آزاد در اختیار دارند و جایگاه‌های دیگری که به لحاظ فروش بالاتر و یا در کلانشهرها هستند، بیش از یک کارت آزاد در اختیار دارند، بیشترین تعداد کارت‌های آزاد سوخت در استان تهران و به‌ویژه شهر تهران در جایگاه‌های عرضه سوخت وجود دارد که به‌ازای هر سکو یک کارت آزاد سوخت موجود است.

وی افزود: هر کارت آزاد در جایگاه‌های عرضه سوخت، امکان سوخت‌گیری تا سقف ۷۰۰۰ لیتر در شبانه روز و یا با تعداد دفعات سوخت‌گیری ۲۵۵ بار را دارد که اگر یک کارت آزاد سوخت به این سقف در تعداد دفعات و یا در حجم سقف ۷۰۰۰ لیتری برسد، دیگر امکان سوخت‌گیری با آن کارت تا بعد از ۱۲ شب یعنی شروع شبانه‌روز بعدی، وجود ندارد؛ از این رو برخی جایگاه‌ها که کارت آزاد آنها در مراجعات مکرر مردمی، دیگر امکان سوخت‌گیری ندارد، ممکن است به مراجعه کننده اعلام کنند کارت آزادی نداریم.

وی تاکید کرد:  به جز مناطق مرزی که شرایط ویژه خودشان را دارند، در دیگر مناطق کشور باید تمامی جایگاه‌ها حداقل یک کارت آزاد داشته باشند و اگر در مراجعاتی مردم دیدند جایگاهی عنوان می‌کند کارت آزاد در اختیار ندارد، یا در صورت امکان به نزدیک‌ترین جایگاه بعدی در مسیر مراجعه کنند و یا مراتب را با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و یا صنف جایگاه‌داران سوخت کشور با شماره‌هایی که در جایگاه‌ها در معرض دید عموم قرار دارد، در میان بگذارند.

منبع: ایرنا
کدخبر: 326681

ارسال نظر