|

گفت و گوی گسترش نیوز با کارشناس انرژی؛

هند باید خسارت ایران را بدهد / گاز کشور حرام می شود

مرادی گفت: اگر موضوع قرارداد گازی ایران و هند از مجاری صلح آمیز و دوستانه جبران نشود، راهی به جز طرح شکایت وجود ندارد. ایران هزینه های بسیاری را برای این خط لوله پرداخت کرده است و هندوستان باید خسارات را جبران کند.

اقتصاد هند باید خسارت ایران را بدهد /  گاز کشور حرام می شود

ماجرای دعوای گازی ایران و پاکستان به چند سال قبل بر می گردد. زمانی که ایران، خط لوله صلح را به سمت پاکستان کشید تا هندوستان نیز از این منابع گاز بهره گیری کنند؛ اما با گذشت زمان، هندوستان تحت تاثیر فشارهای تحریمی آمریکا قرار گرفته و مجذوب آن شدند. هندی ها به قرارداد خود با ایران پشت کرده و اکنون ایران خواهان دریافت خسارت از هند است.

منابع-گازی

صادرات باید یک وجه قابل توجه باشد

حسن مردادی، کارشناس انرژی، در ارتباط با وضعیت ذخایر گاز کشور و قراردادهای گازی با کشورهای مختلف به خبرنگار گسترش نیوز گفت: ایران دارای دومین ذخایر گازی جهان است و با دارا بودن این ذخایر عظیم، امر صادرات باید یک وجه قابل توجهی باشد و بخش مهمی را تشکیل دهد. ما شبکه سراسری انتقال گاز بسیار وسیعی داریم و به بسیاری از روستاها گاز رسانی کرده ایم اما باید اشاره کرد که نحوه بهره گیری و استفاده از گاز، بسیار ابتدایی و غیر استاندارد است.

مرادی ادامه داد: به علت آنکه نحوه گاز رسانی غیر استاندارد است، مصرف کشور، چند برابر کشورهای دیگر است و باید گفت که به تنهایی با بخش بزرگی از اروپا به یک میزان گاز مصرف می کنیم. ما نباید چنین وضعیتی را ادامه دهیم و اگر ادامه دار باشد حسرت خواهیم خورد که  چرا کشورهایی مانند قطر، کویت و عربستان که دارای منابع مشابه هستند، درجه رفاه بالایی دارند و ما مانند آن ها نیستیم. منابع گازی در کشور حرام می شود و ما این منابع عظیم گازی را از بین می بریم. به همین علت نمی توانیم میزان رفاه خود را با کشورهای دارای منابع مشابه مقایسه کنیم.

حسن-مرادی

وی افزود: بنابراین ما ناگزیر هستیم که بخشی از تولید خود را صادر کنیم. غفلتی که دولتمردان ما در همه دولت های قبل از انقلاب و بعد از انقلاب کرده اند، عدم توجه به گاز ( ال ان جی ) است. باوجود آنکه در آمریکا حدود ۹۰ سال است از گاز ( ال ان جی ) در ناوگان حمل و نقل استفاده می شود و در همسایگی ما ( قطر ) کشتی های بزرگ فله بر گاز را بارگیری می کنند و صادرات آن را انجام می دهد، اما ایران تاکنون توجه چندانی به این موضوع نداشته است. ما به دنبال چنین فناوری نرفته ایم و ضرر بسیاری کرده ایم.

باید بتوانیم گاز خود را به اروپا برسانیم

این کارشناس انرژی در ادامه این گفت و گو به خبرنگار گسترش نیوز گفت: گازی که ما در اختیار داریم، ( سی ان جی ) است و ما می توانیم این گاز را تنها از طریق خط لوله صادر کنیم. مقاصدی که ما می توانیم گاز را صادر کنیم بسیار محدود است. برای مثال، ما نمی توانیم گاز خود را از طریق افغانستان صادر کنیم و چنین اقدامی ایمن نخواهد بود. در برخی از کشورهایی مانند همسایگان شمالی ایران، شرایط ژئوپلتیک، این اجازه را به ما نخواهد داد. در خلیج فارس نیز محدودیت های جدایی کشورها از سواحل وجود دارد و ما مجبور هستیم از لوله های زیر دریا استفاده کنیم. کشورهایی که در آن انتقال خط لوله امکان پذیر است، عراق و ترکیه هستند. ترکیه به علت آنکه هاب انرژی بوده و منابع قابل توجهی ندارد، به عنوان یک کریدور عبور گاز شناخته شده است. اگر ما بتوانیم گاز خود را به ترکیه رسانده و مازاد گاز تریکه را از مسیر این کشور به سمت اروپا ببریم، قطعا برای آینده سرمایه گذاری مناسبی کرده ایم.

لوله-صلح۳

مردادی خاطرنشان کرد: ما باید روی کاهش مصرف داخلی به شدت فعالیت کنیم تا بتوانیم مصرف گاز را مدیریت کنیم. بخاری های گازی غیر استاندارد بیشترین میزان مصرف را دارند و باید هرچه سریعتر از رده خارج شوند. شیوه های صرفه جویی مانند اصلاح موتورخانه ها و همچنین مصرف گاز در صنعت باید رعایت و مدیریت شود تا بتوانیم گاز را صادر کنیم. فاز ۱۱ پارس جنوبی امسال به تولید رسید و این امر بالانس ما را مثبت کرد و باید تلاش شود تا سهمی از تولید گاز را به کشورهای خارجی صادر کنیم و این مسیر می تواند ترکیه و در آخر اروپا باشد.

وی درباره تاثیر سرمایه گذاری بر بخش گاز کشور گفت: آنچه باعث جذب سرمایه‌ها می‌شود، موضوع اعتباربخشی است. سرمایه‌گذار باید مطمئن شود که اصل سرمایه را از دست نمی‌دهد، ریسک سرمایه‌گذاری به حداقل رسیده و سودش هم در حد مناسبی است. وقتی این پارامترها فراهم شود، سرمایه‌گذاری تحقق پیدا می‌کند. برآوردها نشان می‌دهد که ایرانیان مقیم خارج حدود ۱۰۰ میلیارد دلار می‌توانند در کشور سرمایه‌گذاری کنند که رقم بالایی است.

خط-لوله۱

این کارشناس انرژی ادامه داد:  درباره ماجرای گازی میان ایران و هند اظهار کرد: بنده در مجلس هفتم در جریان این خط لوله بودم و سفری نیز به اسلام آباد برای مذاکره با پاکستان داشتم. انتظاری نبود که هندی ها که کشور راویه هستند و در دنیا حرفی برای گفتن دارند، امروز مجذوب سیاست های تحریمی آمریکا شوند و زیر قول و قرار خود بزنند. قرار بر این بود که ایران چنین اقدام عظیمی را به سامان برساند و حجم عظیمی را در این پروژه سرمایه گذاری کرد و خط لوله را به سمت مرز های پاکستان کشید. قرار بود که ۲ کشور پاکستان و هندوستان، از این مسیر سالم که به خط لوله صلح مرسوم بود، استفاده کنند.

وی در پایان گفت: ما انتظار چنین کم لطفی را از هندوستان نداشتیم. اگر این موضوع از مجاری صلح آمیز و دوستانه جبران نشود، راهی به جز طرح شکایت وجود ندارد. ایران هزینه های بسیاری را برای این خط لوله پرداخت کرده است و هندوستان باید خسارات را جبران کند. ما متحمل ضررهای اقتصادی بسیاری در جریان این خط لوله شده ایم و هندوستان باید تمام این خسارات را جبران کند.

کدخبر: 326742 امیرمحمد درویش
  • حسین ارسالی در

    کارشناسان و مدیران ما موقع عقد قرارداد ه واسشان کجاست.چرا اکثر طرفهای قراداد ما م ی توانند به راحتی زیر حرفشان بزنند ؟

  • ناشناس ارسالی در

    آها دلیل بدبختیمون فقط گاز درست مصرف نمی‌کنیم
    برای همین کشورهای حوزه خلیج بهتر زندگی میکنن

    • مهدی ارسالی در

      اکثر مردم ایران از مدیرتان شهروند زندگی کردن بلد نیستند،بازار دوز وکلک،از همدیگر پول در می‌آورند و بجای هزینه صحیح، فقط عقده‌های پنهانتان را به یکدیگر نشان می‌د هند.ببینید من ماشین مدل بالا دارم ولی تو گرسنه هستی،با این سبک لذت می‌برند.چرا؟چ ون زندگی کردن را نمی دانند.

  • محکم ارسالی در

    وقتی مسئولین دزدندماتازندایم حسرت همه کش ورها میخوریم جون مادرت حذفی نکن شایدچندن فرباخیرت درسی بگیرند

  • ناشناس ارسالی در

    بازم خوبه نگفتید با موشک میزنیم آخه آدم باید به عواقبش هم باید فکر کنه به یک کشو ری قوی‌تر از خودت موشک زدن میدونی یعنی چ ه؟ فکرتان خوب کار میکنه میدونید به کی م وشک بزنید

  • محمد ارسالی در

    شما مردم هند را نمي شناسید آنها ترسوتر ا زانند که‌ خود تصمیم بگیرند آنها از انگلی سی خیلی حساب می‌برند و مطیع آمریکا هستنن د همچنین پاکستان باید باورهایی قرار داد ببندی سرسان بتنآن بیرزد

  • بدون نام ارسالی در

    پاکستان و هندوستان متوجه شده اند شما عرض ه کشورداری و حمایت از منافع ایران را ندا رید.فقط به سیاست های شما می خندند.چون تح ریم ها ایران را نیازمند کرده است.

  • محمد ارسالی در

    تا اونجایی که بنده بخاطر دارم اصل کشیدن خط لوله گاز از طریق پاکستان، رساندن گاز به هند براساس تقاضای خرید گاز ایران از س وی هند بود. ولی یک هند به دلیل مشکلات اش با پاکستا مُصر بود این خط لوله از بستر دریا و بدون عبور از پاکستان باشه تا تحت فشار پاکستان نباشه و حتی یادم می یاد زما نی مطرح بود که هند حتی هزینه عبور آن از بستر دریا را بپردازد ولی بعضی از سیاستمد اران ما به بهانه اینکه این این خط لوله ب اید خط لوله صلح باشه با آن مخالفت کردند و مطرح کردند این خط لوله را بدون حضور هن د از پاکستان میکشند و در نهایت هند به دن بال جایگزین کشوری دیگر (احتمالا قطر) بجا ی ایران بودحالا این آقا بر چه اساسی مطرح کرده که هند باید خسارت بدهد من در تعجبم .

  • ناشناس ارسالی در

    اگه همه باهم همکاری کنیم میتونیم هممون م وفق باشیم واین برکت وباهم بخوریم فقط همه رعایت کنیم پشتیبانی وهمکاری کنیم به شوخ ی نگیریم همه چیو که بتونیم صادرات کنیم و منبع بزرگی برامون باشه

  • رضا ارسالی در

    حاکمیت که تمام منافع کشور را فدای کارهای احمقانه و بدون سیاست پنداشتن وعدم استفا ده از مدیران لایق وندانم کاری که بدنبال آن عقل افتادگی واازبین رفتن فرصتها و من افع کشور وفقیر شدن مردم وایجاد فاصله

  • حسن ارسالی در

    از فردا گاز هم مصرف نکنیم فقط فقط بالایی ها جزیره های بزرگتر میخرند

  • ایرانی بدبخت ارسالی در

    حرف های صد من یک غاز

  • مهدی ارسالی در

    بااین دست فرمان سیاست خارجی تجارت با اروپا

  • حسین شرافت ارسالی در

    جناب ب اصتلاح کارشناس ملت نمیخواد گاز ص ادر کند و خودش در مذیقه باشد ملت سرفه ج ویی کنند مثله پسته و مغز بادام دیگه نچش ند تا صادر بشود و ارز حاصله توسط خیلی از مسعولان چپاول کنند ۳/۵ میلیاردی بدوزدند برا پرداخت مطالبات ب حق و مسلم جانبازه جنگ بعده چهل سال بودجه نباشد ولی برای چپاول و دزدی رانت خواران و دزدان بیت ا لمال ب وفور و فراوان هم پول باشه هم ارز هم کاخ و هم ملک و املاک تو گرانترین نقا ط کشور نه نخواستیم ،،،،،،،،،،!!!؟

  • علیرضا ارسالی در

    بنام خدا.حتما هند حرف شما کارشناس محترم را گوش داده و آمریکا را مثل ما له میکند

  • Abbas ارسالی در

    بی لیلقتی وچنگ افروری خودرا گ
    ردن هند ودیگران نیدازید چنان کاری با ایران کردین که مغول نکرد حالا هم که می گویید ف روش نفت این فروش نیست این ح راج و مثل فر وختن مال دوزدی است که وقتی دزدی مالی میف روشد وچین مال خر وقاتل مال ایران شده ایر ان ازسوختن مخازن گازی ومخازن مشترک سال ص د ملیارد دلار زیان می کند از استاندارونب ودن ساخت وساز وعدم عایقبندی ونیروگاهای ف رسوده پنحاه ساله ازحمل ونقل وناوگان پرمص رف این خدمت نظام به ملت ونابودیه ابوخاک ومنابع انسانی وطعبییاست

  • محمد ارسالی در

    مگه تا حالا گاز صادر شود یا نفت صادر می شود تاثیری برای رفاه مردم داشته

  • ناشناس ارسالی در

    در ایران فقط فرصت سوزی انجام می شودوحالا نیزدیرشده است

  • خسرو ارسالی در

    شما خودتان هم نمی‌دانید چه غلطی میکنید ه ر روز یک ایده بدون تفکر .شکایت به کجا می برید با این وجهه جهانی .عمرا هم درآمد ب الا بره ربطی به رفاه مردم داشته باشه بای د صرف اقتدار جهانیان بشه .ما باید فکری ب ه حال گرانی برق و گاز و... بکنیم

  • ناشناس ارسالی در

    کارشناس عزیز خیلی تاخیر کردید الان ترکیه گاز ترکمنستان و آذربایجان روسیه را وارد و به دلخواه خود صادر میکنه، کسی الان شم ا را به بازی دعوت نمیکنه ،یک راه دارید ، همه منابع اعم از نفت و گاز را به محصول و اسطه یا نهایی تبدیل کنید ، پلاستیک ،کود شیمیایی ، شمش فولاد ،برق ،و...
    ی ک کیلو سنجاق یا سوزن صادر کنید به انداز ه صد کیلو اهن درامد داره ، یک قوطی شامپو به اندازه پنجاه لیتر نفت خام یک ساعت م چی به اندازه یک تن اهن

  • ناصرخان ارسالی در

    وضعیت کنونی مردم نشان می‌دهد ما چوب بی ب رنامگی دولتمردان مان خورده ایم ودربرابره ند هم ماباز نده ایم

  • احمد ارسالی در

    زر می زنه از نظر شما همه دنیا باید به م ا خسارت بدن

  • ناشناس ارسالی در

    ما سیاستی که در پیش گرفتیم و در جنگی که روس ب خاک همسایه ضعیفش تجاوز کرده حمایت کردیم
    نهایت تحریم ب ملت خودمون وارد کردیم. چه انتظاری از پاکستان و هندو ستان داریم. اول باید مسئولین خودمون محا کمه بشن.

  • ناشناس ارسالی در

    متاسفانه بعضی طوری حرف می زنند که گویا نخبه درک مسائل بوده و هرچه به عقل معیوبشان می رسد به شکل مبتذل بر زبان جاری می کنند و از اینکه گفته هایشان در جوامع منتشر شود احساس غرور هم می کنند

  • ناشناس ارسالی در

    قبل از انعقاد با هندوهای بودایی این فکر را می کردیدکه چطور پاکستان مسلمان که این هندوها ی دشمنان، پاکستان اجازه می دهد ا ز خاک خود به هندوها راه می دهد.مهم نیست غرامت می پردازد زنده باد دارو های انسانی خطرناک وسموم گیاهی سرطان زا و موادغذایی آلود به سموم هندوها

  • Kanisbuzotso ارسالی در

    خودتان را حاکمان قطر و عربستان و امارت م قایسه میکنید ،مدیرت شماها از طالبان هم ع قب مانده تر هست شماها فقط به فکر جیب خود و رفاه خودتان هستید مردم در دید شماها ب رده هستند.

  • رضا ارسالی در

    شما فقط زورتون به مردم بیچاره رسیده 😏

  • ناشناس ارسالی در

    ما باید به حال خودمان گریه کنیم برای این که این ها کارشناسان سطوح بالای کشور هستن د
    ایشان میگه کشورهای عربستان قطر و کویت از نظر منابع گازی مشابه ما هستند و مردم آن ها از رفاه بالایی برخوردار هس تند
    اولا مجموع جمعیت کویت ،قطر و عربستان نصف جمعیت ایران هم نمی شوند عرب ستان ۳۲ میلیون نفر که ۱۸ میلیون نفر عربس تانی و بقیه مهاجرند قطر ۳ میلیون و کویت ۴میلیون و پانصدهزار نفر
    مهاجران ع ربستانی که عمدتا هند و بنگلادش و سریلانک ا و.....وضع رفاه آن ها معلومه اکثر مردم خود عربستان از نظر رفاه از متوسط به پایی ن
    کشور قطر که سه میلیون نفر جمعی ت دارند و بیشتر از ایران استخراج گاز دار د و صادر می کند و صادرات دیگر هم دارد کو یت با جمعیت چهار پنج میلیونی بیشتر از ای ران نفت می فروشد
    ایران از اول ان قلاب تا حالا در تحریم بوده و از زمان احم دی نژاد تحریم ها چند برابر شد جمعیت ایرا ن ۸۷ میلیون نفر می باشد
    زمان حسن فریدون وضعیت کشور رو به ورشکستگی بود تا دوران نکبت حسن فریدون بی فکر و نفهم تما م شد و دولت سیزدهم زمانی دولت را تحویل گ رفت که خزانه خالی از دلار و ریال و طلا ب ود صادرات نفت و گاز نداشتیم کارخانه ها و شرکت های تولیدی یا تعطیل و یا باحداقل ظ رفیت کار می کردند دلار و سایر ارزها هر ر وز گران تر از روز قبل طلا و سکه هم همینط ور ارزش پول ملی هر روز رو به کاهش بود نر خ بیکاری و تورم افزایش و و و و ....
    حالا این کارشناس ایران را با این وضع یت با کشورهای عربستان و قطر و کویت مقایس ه می کند و می گوید مروم آن کشورها از رفا ه بالایی برخوردارند
    اولا این حرف دروغ می توانید برید تحقیق کنید
    ثانیا اگر هم درست باشد ایران دوبرابر آن ها جمعیت دارد و وضعیتی که ایران داشته آن ها یک هزارم وضعیت ایران را نداشتند و حک ومت های آن ها سر سپرده اند و جرات مخالفت با غرب را ندارند و خود آن ها (غربی ها)ب ه این کشورهای جنوب خلیج فارس گاو شیرده م ی گویند
    بنابر این این مقایسه از پایه واساس غلط است و ما باید متاسف باشیم که اینچنین کسانی مقام و مسؤلیت در سطح ب الا داشتند و یا دارند .

  • ناشناس ارسالی در

    ما مردم سیستان و بلوچستان از کشورهای هند و پاکستان ممنون هستیم بایث این کار خیر شدن تا ما مثل دیگر ملت ایران به گاز دسترسی داشته باشیم اگر دروغ پاکستان و هند نبود گاز این زودیها به ما نمی‌رسید

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین