آتش کانادا بر قیمت نفت / طلای سیاه شعله ور شد
قیمت نفت در معاملات امروز، تحت تاثیر آتش سوزی های جنگل کانادا افزایش یافت.
بازار جهانی نفت امروز، تحت تاثیر آتشسوزیهای جنگلی بزرگ در کانادا که منطقه تولیدکننده ماسههای نفتی این کشور را تهدید میکند گران شد.
بهای معاملات نفت با ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۸۲ دلار و ۷۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۸ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، به ۷۸ دلار و ۳۹ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز سه شنبه با ۹۸ سنت کاهش و شاخص نفت آمریکا با یک دلار و ۱۰ سنت کاهش، بسته شد.
یک آتشسوزی جنگلی بزرگ به فورت مک مورای نزدیک میشود که با تولید روزانه ۳.۳ میلیون بشکه نفت معادل دو سوم از تولید کانادا، هاب صنعت ماسههای نفتی این کشور است و فرمان تخلیه برای هزاران نفر در حومه این منطقه، صادر شده است.
در این بین، قیمتهای تولیدکننده آمریکا در آوریل، بیش از حد انتظار افزایش یافت و حتی اگر چشمانداز کاهش نرخهای بهره، چندان قطعی نباشد، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو اظهار کرده که بعید است بانک مرکزی آمریکا، مجبور به افزایش بیشتر نرخها شود.
قیمتهای مصرف کننده و همچنین دادههای هفتگی درباره ذخایر نفت خام و بنزین آمریکا، در روز چهارشنبه منتشر میشوند. منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم در روز سهشنبه اعلام کردند ذخایر نفت و بنزین آمریکا در هفته گذشته، کاهش یافته است.
طبق آمار موسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۰ مه، ۳.۱۰۴ میلیون بشکه کاهش یافته است. همچنین ذخایر بنزین، به میزان ۱.۲۶۹ میلیون بشکه کاهش یافت اما ذخایر سوختهای تقطیری، ۶۷۳ هزار بشکه افزایش داشت.
تحلیلگران ANZ Research در یادداشتی اعلام کردند عدم پیشرفت در کاهش نرخ تورم، همچنان انتظارات برای کاهش نرخ بهره در کوتاه مدت را ضعیف میکند اما انتظار برای کاهش مجدد ذخایر نفت آمریکا، باید از قیمت نفت پشتیبانی کند.
بر اساس گزارش رویترز، در خاورمیانه، تانکهای ارتش رژیم صهیونیستی، در رفح پیشروی کرده و به برخی مناطق مسکونی رسیدند که در آنجا، بیش از یک میلیون نفر پناه گرفتهاند. همزمان، شمال غزه، آماج شدیدترین حملات چند ماه اخیر قرار گرفت.
به گفته هیثم الغیس، دبیرکل اوپک، تصور پایان استفاده از نفت و فرآوردههای آن در کوتاهمدت خیالی واهی است. الغیس در مقالهای که در نشریه بررسی اقتصادی خاورمیانه (MEES) منتشر شد، نسبت به روایتهای ضدونقیض هشدار داد و تاکید کرد که سرعت سرسام آور رشد تقاضای انرژی به این معناست که هنوز نمیتوان جایگزینی برای نفت در مقیاس موردنیاز متصور شد.
در عین حال، الغیس استدلال کرد؛ تمرکز باید بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای باشد و نه حذف استفاده از طلایسیاه. الغیس با تاکید بر آنچه که آن را «روند نگرانکننده روایات» نامید، ابراز نگرانی کرد که بحث در مورد پایان نفت میتواند به سیاستهای انرژی منجر شود که بهجای راهحل، هرج و مرج غیرقابل برگشت ایجاد میکند.
او سوال قابلتاملی را مطرح کرده و میگوید: اگر سرمایهگذاری در عرضه تولید نفت درحالیکه تقاضا همچنان روند صعودی دارد، کاهش یابد، نیاز روزافزون انرژی در جهان چگونه تامین خواهد شد؟
برخلاف پیشبینیهای سازمانهایی مانند آژانس بینالمللی انرژی (IEA) که پیشبینی میکند جهان تا سال۲۰۳۰ به اوج تقاضا برای نفت برسد، اوپک معتقد است که مصرف نفت در دهههای آینده همچنان سیر صعودی خواهد داشت.
ارسال نظر