|

جزئیات قرارداد محرمانه زاکانی / ماجرا مشخص شد

شهردار تهران جزئیات جدیدی را از قرارداد واردات اتوبوس منتشر کرد.

اقتصاد جزئیات قرارداد محرمانه زاکانی / ماجرا مشخص شد

شهرداری تهران، قراردادی را با چین برای واردات اتوبوس منعقد کرده است و بسیاری این قرارداد را محرمانه خواندند. 

شهردار تهران درباره محرمانگی قرارداد خرید اتوبوس های چینی گفت: محرمانگی آن به معنای مشخص از طرف خارجی است و در دولت هم اعلام شد که به دلیل آسیب نرسیدن به موضوعات باید از طرف دستگاه‌های مسئول رسیدگی شود؛ لذا تمامی دستگاه‌های مسئول هم از قرارداد خبر دارند و هم در متن آن هستند. محصول این قرارداد بسیار ارزان تر از محصول داخلی است.        

 علیرضا زاکانی در پایان جلسه هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز عملیات عمرانی خط ۹ مترو تهران آغاز می‌شود؛ این خط از چیتگر شروع می‌شود و تا دولت‌آباد ادامه دارد. این خط مترو از شمال تا جنوب است و نقاط مختلف شهر تهران را به هم متصل می‌کند.عملیات اجرایی دو خط ۸ و ۱۰ مترو نیز قبل از عید نوروز شروع شده است و خط چهارم را هم در هفته‌های آینده آغاز خواهیم کرد.

شهردار تهران افزود:  هر کیلومتر خط مترو حدود ۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد،خط ۹ که در حدود ۴۰ کیلومتر است، عددی بالغ بر ۱۲۰ همت را به خود اختصاص می‌دهد.عملیات‌ خط مترو در مدت حدود ۴ تا ۵ سال کامل می‌شود اما هر قطعه‌ای که تکمیل و متصل شود، به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی درباره قرارداد با شرکت چینی برای واردات اتوبوس بیان کرد: این یک شرکت ساختمانی است و هیچ ارتباطی به خرید خودرو ندارد. فردی که آن حرف‌ها را زده بود، حرف‌هایش نادرست و غیرکارشناسی است به عنوان مثال خط ۱، ۲ و ۳ توسط شرکت نظامی چینی تامین مالی شده است.

زاکانی در خصوص محرمانگی قرارداد خرید اتوبوس های چینی گفت: محرمانگی آن به معنای مشخص از طرف خارجی است و در دولت هم اعلام شد که به دلیل آسیب نرسیدن به موضوعات باید از طرف دستگاه‌های مسئول رسیدگی شود؛ لذا تمامی دستگاه‌های مسئول هم از قرارداد خبر دارند و هم در متن آن هستند. محصول این قرارداد بسیار ارزان تر از محصول داخلی است.

طی دهه گذشته، تعداد ناوگان اتوبوسرانی فعال در شهرهای کشور به حدود نصف کاهش یافته‌ است. به‌طور خاص در تهران، تعداد اتوبوس فعال در ناوگان عمومی شهر از حدود ۶ هزار و ۵۰۰ دستگاه در ابتدای دهه ۱۳۹۰ به کمتر از سه هزار دستگاه در سال ۱۴۰۱ رسیده است.

فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی در اغلب کلان‌شهرهای کشور نیز بیش از ۵۰ درصد است. در دولت قبل، مشارکت دولت در خرید ناوگان اتوبوس شهری صفر بود که همین موضوع سبب فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی، افزایش آلودگی هوا و مصرف سوخت در یک دهه اخیر شد.

با روی کار آمدن مدیریت شهری ششم، مدیران شهری مهمترین هدف خود برای خدمتگزاری را بر جبران این کمبود بزرگ که به یکی از مهمترین دغدغه‌های پایتخت نشینان تبدیل شده بودند، گذاشتند.

علیرضا زاکانی شهردار تهران با امضای قرارداد تامین ۲ هزار ۵۰۰ اتوبوس با خودروسازان داخلی تلاش کرد، وضعیت اتوبوسرانی تهران را از بحران خارج کند، برای این تامین که در تاریخ چند دهه شهرداری تهران نیز بی‌سابقه است، حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شد.

منبع: ایلنا
کدخبر: 326825

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین