|

شاخص فروش این شرکت های بورسی صعودی شد

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی، وضعیت شرکت‌های بورسی را در فروردین‌ماه مورد بررسی قرار داده است.این گزارش به تحلیل و ارزیابی عملکرد شرکت‌های حاضر در بازار بورس تهران در طول ماه فروردین پرداخته است. در این گزارش، مرکز پژوهش‌های مجلس به بررسی و ارائه تحلیل‌های جامع درباره وضعیت شرکت‌های بورسی در آغاز سال مالی جدید پرداخته است.

اقتصاد شاخص فروش این شرکت های بورسی صعودی شد

در این گزارش، وضعیت شرکت‌های بورسی در فروردین‌ماه مورد بررسی قرار گرفته است. مرکز پژوهش‌های مجلس به تحلیل و ارزیابی عملکرد شرکت‌های حاضر در بازار بورس تهران در طول ماه فروردین پرداخته است.

در فروردین‌ماه سال ،۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی کاهش ۳.۱درصدی و شاخص فروش افزایش۵.۱درصدی را تجربه کرده است، ضمن آن‌که شاخص تولید و فروش درفروردین ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل با کاهش ۶.۱۳ و ۳۳.۹ درصدی مواجه شده است که مطابق انتظارات ناشی از کاهش فعالیت‌های بخش صنعت در تعطیلات فروردین ماه است. همچنین، طبق روال دوره‌ای در فروردین ماه اکثر رشته فعالیت‌های بخش صنعت با کاهش شاخص روبرو بوده‌اند.

از بین پانزده رشته فعالیت صنعتی بورسی، هفت رشته فعالیت افزایش در شاخص تولید و هشت رشته فعالیت کاهش در شاخص تولید داشته است.

رشته فعالیت‌های (لاستیک و پلاستیک) .(سایر کانی غیرفلزی).(تجهیزات برقی) بیشترین افزایش در شاخص تولید و رشته فعالیتهای (خودرو و قطعات) .(محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات) و (دارو) بیشترین کاهش را در شاخص تولید داشته اند.

همچنین در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ، از بین ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی، ۷ رشته فعالیت افزایش در شاخص فروش و ۸ رشته فعالیت کاهش در شاخص فروش را تجربه کرده اند.

رشته فعالیت‌های (تجهیزات برقی) ، (خودرو و قطعات) ، (لاستیک و پلاستیک) بیشترین افزایش در شاخص فروش و رشته فعالیت‌های (محصولات فلزی به جزماشین الات و تجهیزات) ، (چوب و کاغذ) ، (سایرکانی غیرفلزی) بیشترین کاهش را در شاخص فروش تجربه کرده‌‍اند.

در ادامه جزئیات شاخص رشد تولید و فروش فعالیت‌های صنعتی و معدنی بورسی فروردین ماه ۱۴۰۳ در قیاس با فروردین ماه ۱۴۰۲گردآوری شده است:

جدول۱

عدم اصلاح دستورالعمل نرخ خوراک پالایشی‌ها

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت اعلام کرد: با توجه به هشدارهای ابلاغ شده اما بررسی و اصلاح قیمت‌ها مورد توجه قرار نگرفت و عدم اصلاح نرخ خوراک باعث شد تا ۳۶ درصد از سود پالایشگاه بندرعباس کاهش یابد که این اتفاق باعث عدم تمایل سرمایه‌گذاران برای ورود سرمایه‌ در این صنعت خواهد شد.

به گفته وی، همچنین سود پالایشگاه لاوان و شیراز نسبت به سال گذشته با کاهش حدود ۳۵ درصدی همراه بوده است.

عاشوری ادامه داد: این اتفاق در حالی رخ داده که خدمات پالایشگاه‌ها به عنوان بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در کشور باید نصیب مردم و سود آن نیز شامل بازنشستگان و نیز مشمولان سهام عدالت شود.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت معتقد است که فعالیت این پالایشگاه‌ها عام‌المنفعه بوده و دولت موظف به حفظ ارزش سهام این صنعت است.

وی متذکر شد: با توجه به تورم موجود و دستورالعمل ابلاغی جدید نرخ خوراک و فرآورده‌های نفتی، به طور قطع پالایشگاه‌ها در سال جاری با مشکلات عدیده و جدی هم در پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای و هم در حفظ تولید فعلی روبرو خواهند شد.

منبع: خبر آنلاین
کدخبر: 327083

ارسال نظر

 

آخرین اخبار