|

آخرین جزئیات درباره سهمیه نانوایی ها / یارانه آرد و نان به کجا رسید؟

بر اساس اظهارات نایب رئیس انجمن نان‌های سنتی، از ابتدای تخصیص یارانه آرد و نان تا کنون، نزدیک به ۱۵۵ هزار میلیارد تومان یارانه بابت نان پرداخت شده است. این مبلغ قابل توجه نشان می‌دهد که دولت در طول این مدت، مبالغ هنگفتی را به عنوان یارانه نان به مردم اختصاص داده است. به عبارت دیگر، طی این دوره زمانی، نزدیک به ۱۵۵ هزار میلیارد تومان یارانه برای تأمین و توزیع نان در سطح جامعه هزینه شده است.

اقتصاد آخرین جزئیات درباره سهمیه نانوایی ها / یارانه آرد و نان به کجا رسید؟

در یک ویژه برنامه تلویزیونی با عنوان "بالاتر"، موضوع پرداخت یارانه به آرد و نانوایی‌ها مورد بررسی قرار گرفت. در این برنامه، دو مهمان حضور داشتند: محمد جواد کرمی، نایب رئیس انجمن نان‌های سنتی، و حسن حسن خانی، کارشناس اقتصادی.

این دو مهمان به بحث و تحلیل موضوع پرداخت یارانه به بخش آرد و نانوایی‌ها پرداختند و به ارائه دیدگاه‌ها و اطلاعات تخصصی در این زمینه پرداختند. در مجموع، این ویژه برنامه به بررسی جنبه‌های مختلف موضوع یارانه‌های آرد و نان و بازخورد آن بر بازار نان کشور پرداخت.

به عنوان مثال، نایب رئیس انجمن نان‌های سنتی اعلام کرد که از ابتدای تخصیص یارانه آرد و نان تا کنون، نزدیک به 155 هزار میلیارد تومان یارانه بابت نان پرداخت شده است. این مبلغ قابل توجه نشان می‌دهد که دولت در طول این مدت، مبالغ هنگفتی را به عنوان یارانه نان به مردم اختصاص داده است.

محمد جواد کرمی نایب رئیس نان‌های سنتی گفت: مشکل ما در تولید آرد و نان این است که این یارانه چه مشکلاتی را بوجود آورده است؟ یارانه در حال حاضر به زنجیره توزیع می‌شود، ما اول ببینیم که چه اشکالی در زنجیره اتفاق افتاده است؟

وی افزود: بحث ما به عنوان تولید کننده این است که دولت به سال ۱۴۰۰ یک قیمت را بابت نان به ما داده است و الان بعد دوسال که از آن موقع گذشته و هزینه‌های ما بالا رفته ما با همان قیمت نان را می‌فروشیم، ما کاری نداریم که دولت می‌خواهد چگونه این یارانه را توزیع کند، ما بحث مان این است که حلقه آخر را که در واقع تولید نان است، در نظر بگیرند.

وی در ادامه گفت: آیا درست است که در مدت دو سال به تولید کننده اجازه افزایش قیمت ندهند؟ و بعد به آن واحد بگویند هزینه هایتان مانند ۱۴۰۲ باشد؟! در حال حاضر دولت ۱۵۵ هزار میلیارد تومان یارانه نان پرداخت می‌کند و سال دیگر این رقم به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

او اظهار داشت: اگر ما یک سه ضلعی را در نظر بگیریم که یک بخش آن دولت است و یک بخش آن تولید کننده و یک بخش آن مصرف کننده، می‌بینیم هر سه ضلع ناراضی هستند و علت این نارضایتی‌ها پرداخت مبلغ سنگین یارانه است.

کرمی تصریح کرد:در حال حاضر تا امروز نزدیک به ۱۵۵ هزار میلیارد تومان یارانه بابت نان پرداخت می‌کنیم.

با این شرایطی که الان وجود دارد برای تولید کنندگان نان که الآن در این زنجیره توزیع می‌شود، ما کاملاً با این طرح مخالفیم و نظرمان این است که برود به سمت پرداخت به حساب مردم واریز شود، چون در این شرایطی که برای تولید کننده نان به وجود آمده، شرایط را برای ما سخت شده و این دستگاه‌هایی که در واحد‌های ما نصب شده هر روز و هر روز نظارت‌هایی که اتفاق می‌افتد، ما با نظارت مخالف نیستیم، اما شما ببینید نانوایان هر روز سهمیه شان کم می‌شود، هر روز به اتحادیه مراجعه می‌کنند.

در ادامه حسن حسن خانی کارشناس اقتصادی گفت:تجربه گران کردن و پرداخت نقدی به مردم از سال ۸۹ در کشور اجرا شده است، وقتی گفتند هدفمندی یارانه ها، آن موقع ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به مردم تخصیص دادند و یک سری کالا‌ها را گران کردند.

او بیان کرد: واقعی شدن قیمت‌ها اگر در همان سال، در همان دوره در نظر بگیرید یک اتفاقی می‌افتد، تلاطمات نرخ ارز در کشور تحریم شده ما باعث شده که فاصله بسیاری از اقلام کالایی؛ کالا‌های تجارت پذیر عمدتاً با خارج از مرز‌ها یک رقم معناداری پیدا کند. کیسه آردی که اینجا مثلاً با احتساب یارانه می‌شود ۴۰ هزار تومان، یک دفعه خارج از مرز‌ها می‌شود ۶۰۰ هزار تومان بنابراین بی تفاوتی در این حوزه خسارت به بار می‌آورد.

حسن خانی گفت:صریحاً عرض می‌کنم، من معتقدم که گران کردن کالا به خصوص کالای اساسی و ما به ازای آن پرداخت نقدی به مردم راه حل نیست، چون بعد از مدتی این پرداختی شما اگر ثابت بماند طبیعتاً در تورم‌های بالا میزان پرداختی ثابت و قدرت خرید مردم کاهش پیدا می‌کند. مسئله ما میزان پرداخت به مردم نیست، بلکه حفظ قدرت خرید مردم است. 

این کارشناس اقتصادی گفت:اگر یارانه به زنجیره پرداخت شود و زنجیره هم شفاف بتوانیم دولت حکمران اقتصادی بتواند زنجیره را شفاف کند، با پرداخت یارانه به زنجیره می‌توان نرخ را پایین نگه داشت.

او افزود:ما شش گلوگاه سیاستی در زنجیره آرد و نان داریم، از تصمیم کشاورز به کاشت گندم بر اساس قیمت خرید تضمینی گندم در سال قبل یا واردات گندم در نظر بگیرید تا خرید تضمینی که اتفاق می‌افتد و پرداخت می‌شود به کشاورز تا وقتی که این گندم خریداری شده یا واردات شده به سیلو تحویل داده می‌شود تا وقتی که از سیلو به شرکت تولید آرد تحویل داده می‌شود تا وقتی از شرکت تولید آرد به نانوا تحویل داده می‌شود و تا وقتی که تبدیل به نان می‌شود و به دست مردم می‌رسد. 

خیلی از نانوایان در کشور ما هستند که درست کار می‌کنند و هیچ وقت سهمیه شان کم نشده است، تقریباً آمار‌هایی که می‌دهند خود دوستان طرح، مسئولان طرح باید بیایند بگویند، اما من فکر می‌کنم بیش از نیمی از افراد سهمیه آردشان کم نشده است، بیش از نیمی از نانوایان سهمیه شان کم نشده، بعضاً زیاد هم شده است. وقتی نانوا نانش را می‌پزد و سهمیه اش را هم می‌گیرد، تراکنش او ثبت می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 327097
  • بهزاد ارسالی در

    با طرح فعلی الان مردم بدون کارت بانکی نم یتونن نون بخرن و خیلی فاجعه هستش. من خود م چند دفعه کارت بانکی همراهم نبوده یا کا رتی که همراهم بوده موجودی نداشته نتونستم با پول نقد نون بخرم و دست خالی برگشتم خ ونه... یعنی اگه یک نفر گردشگر از اروپا و آمریکا و ... یا افغانستان بیاد ایران چو ن کارت بانکی ایران رو نداره نمیتونه نون بخره! لااقل اگه قیمت نون آزاد بشه همونطو ر که گردشگرها و مهاجرین و اتباع خارجی رس توران میتونن برن همین طور هم میتونن با پ رداخت قیمت اصلی نون تهیه کنند.

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین