|

علت کمبود آب مشخص شد / میزان ذخیره چقدر است؟

مدیریت منابع آب نقش مهمی دارد و نیاز است تا با صرفه جویی از هدر رفت آب جلوگیری کنیم.

اقتصاد علت کمبود آب مشخص شد / میزان ذخیره چقدر است؟

کمبود بارش ها و مصرف بیش از حد منابع آب، سبب شده است تا کشور درگیر خشکسالی شود و مدیریت آب بیش از گذشته احساس می شود.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: شعار سال که با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفته است در ارتباط با رسیدن به مسائل بهره‌وری یک رویکرد به شمار می‌رود .

علیرضا الماسوندی معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران، در همایش بهره‌وری ضمن اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری  در خصوص مسئله آب و اهمیت آن اظهار کرد: شعار سال که با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفته است در ارتباط با رسیدن به مسائل بهره‌وری یک رویکرد به شمار می‌رود و می‌تواند تعاریف جامعی داشته باشد.

وی گفت: در گفتار شهید آیت‌الله رئیسی نیز مسئله آب مسئله مهم کشور بود؛ ایشان در آخرین جلسه شورای عالی آب بر نقشه راه آبی کشور تأکید داشته و آب را مسئله‌ای مهم در حیات تشریعی و تکوینی ما و سایر موجودات می‌دانستند.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: منابع آبی ما به دلیل قرارگیری در اقلیم خشک و نیمه‌خشک منابع محدودی است؛ سرانه هر فرد در بعضی از نقاط کشور در حدود ۶۰۰ تا ۶۵۰ متر مکعب در سال است در حالی که در حد تنش آبی این رقم به ۱۷۰۰ متر مکعب در سال می‌رسد.

وی با اشاره به علل کمبود آب خاطرنشان کرد: توزیع جمعیت و پراکندگی آن نسبت به شرایط وسعت کشور باعث شده در حوزه آب از نظر کیفی و حجمی مشکل ایجاد شود؛ درحالی که این حوزه به آسانی قابلیت تجدیدپذیری ندارد.

الماسوندی اضافه کرد: حدود ۱۰۳ میلیارد مترمکعب آب کشور تجدید شونده است که از این میزان حدود ۹۴ میلیارد متر مکعب یعنی بالای ۹۰ درصد آن در حال مصرف بوده که عمده این مصارف در بخش آب زیرزمینی اتفاق می‌افتد؛ از این میزان نیز حدود ۵۶ میلیارد متر مکعب در ۶۰۹ محدوده مطالعاتی و آبخوان و حدود ۳۸ میلیارد مترمکعب در حوزه آب‌های سطحی قرار دارد.

وی گفت: ما به دستور خدا مأمور به احیا و آبادانی زمین هستیم، چرا که آب یک امانت الهی است که در اختیار ما قرار گرفته و تأکید مقام معظم رهبری  در خصوص اصلاح الگوی مصرف و مدیریت مصرف نیز در همین راستا قرار دارد.

معاون تلفیق و امور تنظیم‌گری شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان داشت: بهره‌وری یکی از راه‌هایی است که ضمن مدیریت مصرف می‌توانیم اثربخشی و کارایی بیشتری را از این منبع خدادادی داشته باشیم و این یک مسئولیت دینی به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه شعار جهش تولید با مشارکت مردم بسیار هوشمندانه در نظر گرفته شده است، گفت: اصول حکمرانی مطلوب در هر حوزه‌ای دارای سه رکن اساسی از جمله نهاد دولتی، نهاد مردمی و بخش خصوصی است که تعریف کلی جهش تولید با مشارکت مردم را رقم می‌زند.

این مقام مسئول جهش تولیدی که مبتنی بر اسراف نباشد، چرخه بهره‌وری را در نظر بگیرد، از سرمایه‌ها و منابع حداکثر استفاده انجام شود و پسماند و ضایعات از فرایند تولید حذف شود را تولید مؤثر خواند و افزود: یکی از رویکردهای وزارت نیرو حرکت در جهت اقدامات سازه‌ای است که در این خصوص ۵۵۷ طرح در نظر گرفته شده است که نسبت به انجام آن متعهدیم.

منبع: مهر
کدخبر: 327265

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین